LG ADR-620 "problem"

problemi i kvarovi na audio i Hi-Fi kućnim aparatima

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Shenda
_
_

LG ADR-620 "problem"

Post napisao Shenda » 18 Dec 2006, 18:50

Lg ADR-620 je dvostruki CD plejer, s tim sto je jedan i CD przilica. Medjutim ta przilica može da przi samo CD-ove na kojim pise "Audio CD"!
Kad ubacim obicni CD (data), i pokusam snimati na displeju napise "no audio" i nece da snima! Ranije sam kupovao "Audio CD", ali u zadnje vrijeme ih ne mogu pronaći, pa Vas molim za pomoć!

Da li se može šta napraviti sa firmvearom (sprava nema nikakav rs konektor ozada)? Kako obicni (data) CD prevesti da ga przilica vidi kao audio CD? Postoji li koji drugi nacin da ga "zamolim" da snima na obicne CD-ove?

Unapred hvala za konstruktivne odgovore, pozdrav
Shenda

Kuhinjski Gibertini

skull
_
_
Contact person: Gele

Post napisao skull » 18 Dec 2006, 21:42

Probaj ovo, kad snimas preko PC sa nero, ono ima podeshenje multisecion, pa tamo podesish da otvori multisec. CD i tako burn i ostavisjh ga prazno, posle toga mozda ce tvoj snimac to cd vidi kao audio ????
Jer kad snimas multisecion na nero, snimeni zapisi su isti kao na audio cd pesme, samo sto na njih ima podatke...
Probaj ali tesko da upali....
Ono sa upgrade firmware trazi prvo dali ima neki firmware za tvoj ured koj bi sredio taj problem, onda je lako naci nacin kako ces to ubaciti....
Gele

Shenda
_
_

Post napisao Shenda » 18 Dec 2006, 23:41

Hvala skull...
...sad ide ono ali! Imam OEM verziju Nero i nisam nasao opciju za multisession kod audio zapisa, za data postoji (za podatke). Tako da ne mogu isprobati prvu opciju. BTW, ako sam ja dobro shvatio, AudioCD je isti kao bilo koji CD samo negdje na početku ima tvornički upisanu neku informaciju koju moja pržilica pročita i prihvati ga, a one druge ( obične) ne!
Ma tražim mjesecima i nisam uspio ništa naći! Možda mi je taj upgrade bio pred nosom, ali kad vidim gomilu japanskih i kineskih slova i kad mi iskoči prozor koji mi traži instalaciju podrške za ne-znam-koje-pismo, slatko pobjegnem. Tako da i dalje imam samo dobru volju da to riješim...
Da, imam i jednog prijatelja koji se profesionalno bavi servisiranjem, a njegova je ideja da skinemo RAM, da ga isčitamo, pokušamo izmjeniti, učitamo tako promjenjen fajl i ...molimo se bogu da proradi... To mi je ipak malo preriskantno...

Još jednom hvala, a ako ti slučajno šta naleti pošalji!
Pozdrav,
Shenda

Kuhinjski Gibertini

skull
_
_

Post napisao skull » 26 Dec 2006, 15:04

Moja greska, ne multisecion, nego odberes audio cd , ostavis ga prazno , i ostavish otvoreno pole finalize cd ... ostavi otvoreno.. sumnjam da ce pomoci ali probaj.
Gele

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Post napisao fanzo » 27 Dec 2006, 01:34

audio cd kada odabereš , finalize je čekirano i sivo ! ...ne možeš ga dečekirati. Možda ...postoji neka caka , ne znam.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Shenda
_
_

Post napisao Shenda » 27 Dec 2006, 02:49

"Možda ...postoji neka caka , ne znam."

Fanzo, pa tu caku i tražim...mjesecima! Sprava je stvarno OK, osim te male "falinke", i sad stvarno ne znam šta da radim...

Inače, elektronika mi je hobi, i nije mi teško raditi ono od čega se Vama serviserima diže kosa na glavi, (ručno motati trafoe, crtati štampu...), tim se odmaram, jer to nema nikakve veze sa onim čime se profesionalno bavim! Imam nekoliko prijatelja koji žive od servisiranja, (što ja kažem od tuđe gluposti, jer se puno kvarova desi zbog greške korisnika), i koji su me blijedo gledali kad sam tražio neke dijelove ili savjete. Najčešće je bilo pitanje - koji će to tebi ku***? Ovo pišem jer sam novi, a i da znate otprilike s kime imate posla...

I dalje se nadam da će nekome sinuti neka ideja, ili kakav upgrade firmweara...

Sretnu, veselu i uspješnu Novu godinu!!!
Shenda

Kuhinjski Gibertini

skull
_
_

Post napisao skull » 28 Dec 2006, 16:25

pa kod mene nije tako, postoi opcija da ostavim otvoreno audio cd, koristim Nero Burning ROM 6.6.0.0 , i ne koristim nero smart nego Nero Burning ROM.... imam opciu da ostavim otvoren audio cd.Samo (sad sam uocio) nemozes da snimis potpuno prazno cd, moras da dodas bar jedna traka...
Gele

Shenda
_
_

Post napisao Shenda » 29 Dec 2006, 14:06

Ništa od te priče. Opet isto - no audio - i odbija suradnju!
Dečki su to tako "tvrdoglavo" napravili...

U svakom slučaju hvala i puno sreće i uspjeha u Novoj!!!
Shenda

Kuhinjski Gibertini

Shenda
_
_

Post napisao Shenda » 06 Feb 2007, 12:55

Thank you for your email We regret that there is no firmware upgrade available that will allow you to record only Computer CDs and there is no solution that we can provide you with. Best regards, LG Electronics UK Helpdesk

Eto, to sam dobio od "velikih mangupa"...
Shenda

Kuhinjski Gibertini

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 06 Feb 2007, 17:46

može to da se odradi samo budi uporan...
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

tiksi
gx
gx
Contact person: Tiksi

Post napisao tiksi » 02 Jun 2007, 00:16

Čitanje podataka iz RAM-a ti najverovatnije neće pomoći . Tebi tu treba nešto butabilno kao za PLAY STATION . Taj podatak se nalazi na praznim audio diskovima i ukoliko njega uspeš da snimiš i ubaciš ga u neki PIC ili u fleš memoriju pa da se sa svakim diskom butuje odatle onda si rešio problem. Ovo nisam probao niti znam nekog ko jeste , samo mi je to palo napamet čitajući ove postove. Smo ideja.

Shenda
_
_

Post napisao Shenda » 07 Jun 2007, 02:41

I to je nešto...

U svakom slučaju - Hvala!
Shenda

Kuhinjski Gibertini

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano