LG ADR-620 "problem"
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
LG ADR-620 "problem"
Lg ADR-620 je dvostruki CD plejer, s tim sto je jedan i CD przilica. Medjutim ta przilica može da przi samo CD-ove na kojim pise "Audio CD"!
Kad ubacim obicni CD (data), i pokusam snimati na displeju napise "no audio" i nece da snima! Ranije sam kupovao "Audio CD", ali u zadnje vrijeme ih ne mogu pronaći, pa Vas molim za pomoć!
Da li se može šta napraviti sa firmvearom (sprava nema nikakav rs konektor ozada)? Kako obicni (data) CD prevesti da ga przilica vidi kao audio CD? Postoji li koji drugi nacin da ga "zamolim" da snima na obicne CD-ove?
Unapred hvala za konstruktivne odgovore, pozdrav
Kad ubacim obicni CD (data), i pokusam snimati na displeju napise "no audio" i nece da snima! Ranije sam kupovao "Audio CD", ali u zadnje vrijeme ih ne mogu pronaći, pa Vas molim za pomoć!
Da li se može šta napraviti sa firmvearom (sprava nema nikakav rs konektor ozada)? Kako obicni (data) CD prevesti da ga przilica vidi kao audio CD? Postoji li koji drugi nacin da ga "zamolim" da snima na obicne CD-ove?
Unapred hvala za konstruktivne odgovore, pozdrav
Shenda
- skull
- _
- Contact person: Gele
Probaj ovo, kad snimas preko PC sa nero, ono ima podeshenje multisecion, pa tamo podesish da otvori multisec. CD i tako burn i ostavisjh ga prazno, posle toga mozda ce tvoj snimac to cd vidi kao audio ????
Jer kad snimas multisecion na nero, snimeni zapisi su isti kao na audio cd pesme, samo sto na njih ima podatke...
Probaj ali tesko da upali....
Ono sa upgrade firmware trazi prvo dali ima neki firmware za tvoj ured koj bi sredio taj problem, onda je lako naci nacin kako ces to ubaciti....
Jer kad snimas multisecion na nero, snimeni zapisi su isti kao na audio cd pesme, samo sto na njih ima podatke...
Probaj ali tesko da upali....
Ono sa upgrade firmware trazi prvo dali ima neki firmware za tvoj ured koj bi sredio taj problem, onda je lako naci nacin kako ces to ubaciti....
Gele
Hvala skull...
...sad ide ono ali! Imam OEM verziju Nero i nisam nasao opciju za multisession kod audio zapisa, za data postoji (za podatke). Tako da ne mogu isprobati prvu opciju. BTW, ako sam ja dobro shvatio, AudioCD je isti kao bilo koji CD samo negdje na početku ima tvornički upisanu neku informaciju koju moja pržilica pročita i prihvati ga, a one druge ( obične) ne!
Ma tražim mjesecima i nisam uspio ništa naći! Možda mi je taj upgrade bio pred nosom, ali kad vidim gomilu japanskih i kineskih slova i kad mi iskoči prozor koji mi traži instalaciju podrške za ne-znam-koje-pismo, slatko pobjegnem. Tako da i dalje imam samo dobru volju da to riješim...
Da, imam i jednog prijatelja koji se profesionalno bavi servisiranjem, a njegova je ideja da skinemo RAM, da ga isčitamo, pokušamo izmjeniti, učitamo tako promjenjen fajl i ...molimo se bogu da proradi... To mi je ipak malo preriskantno...
Još jednom hvala, a ako ti slučajno šta naleti pošalji!
Pozdrav,
...sad ide ono ali! Imam OEM verziju Nero i nisam nasao opciju za multisession kod audio zapisa, za data postoji (za podatke). Tako da ne mogu isprobati prvu opciju. BTW, ako sam ja dobro shvatio, AudioCD je isti kao bilo koji CD samo negdje na početku ima tvornički upisanu neku informaciju koju moja pržilica pročita i prihvati ga, a one druge ( obične) ne!
Ma tražim mjesecima i nisam uspio ništa naći! Možda mi je taj upgrade bio pred nosom, ali kad vidim gomilu japanskih i kineskih slova i kad mi iskoči prozor koji mi traži instalaciju podrške za ne-znam-koje-pismo, slatko pobjegnem. Tako da i dalje imam samo dobru volju da to riješim...
Da, imam i jednog prijatelja koji se profesionalno bavi servisiranjem, a njegova je ideja da skinemo RAM, da ga isčitamo, pokušamo izmjeniti, učitamo tako promjenjen fajl i ...molimo se bogu da proradi... To mi je ipak malo preriskantno...
Još jednom hvala, a ako ti slučajno šta naleti pošalji!
Pozdrav,
Shenda
"Možda ...postoji neka caka , ne znam."
Fanzo, pa tu caku i tražim...mjesecima! Sprava je stvarno OK, osim te male "falinke", i sad stvarno ne znam šta da radim...
Inače, elektronika mi je hobi, i nije mi teško raditi ono od čega se Vama serviserima diže kosa na glavi, (ručno motati trafoe, crtati štampu...), tim se odmaram, jer to nema nikakve veze sa onim čime se profesionalno bavim! Imam nekoliko prijatelja koji žive od servisiranja, (što ja kažem od tuđe gluposti, jer se puno kvarova desi zbog greške korisnika), i koji su me blijedo gledali kad sam tražio neke dijelove ili savjete. Najčešće je bilo pitanje - koji će to tebi ku***? Ovo pišem jer sam novi, a i da znate otprilike s kime imate posla...
I dalje se nadam da će nekome sinuti neka ideja, ili kakav upgrade firmweara...
Sretnu, veselu i uspješnu Novu godinu!!!
Fanzo, pa tu caku i tražim...mjesecima! Sprava je stvarno OK, osim te male "falinke", i sad stvarno ne znam šta da radim...
Inače, elektronika mi je hobi, i nije mi teško raditi ono od čega se Vama serviserima diže kosa na glavi, (ručno motati trafoe, crtati štampu...), tim se odmaram, jer to nema nikakve veze sa onim čime se profesionalno bavim! Imam nekoliko prijatelja koji žive od servisiranja, (što ja kažem od tuđe gluposti, jer se puno kvarova desi zbog greške korisnika), i koji su me blijedo gledali kad sam tražio neke dijelove ili savjete. Najčešće je bilo pitanje - koji će to tebi ku***? Ovo pišem jer sam novi, a i da znate otprilike s kime imate posla...
I dalje se nadam da će nekome sinuti neka ideja, ili kakav upgrade firmweara...
Sretnu, veselu i uspješnu Novu godinu!!!
Shenda
Thank you for your email We regret that there is no firmware upgrade available that will allow you to record only Computer CDs and there is no solution that we can provide you with. Best regards, LG Electronics UK Helpdesk
Eto, to sam dobio od "velikih mangupa"...
Eto, to sam dobio od "velikih mangupa"...
Shenda
-
- gx
- Contact person: Tiksi
- Specialty: tv-multimedia
Čitanje podataka iz RAM-a ti najverovatnije neće pomoći . Tebi tu treba nešto butabilno kao za PLAY STATION . Taj podatak se nalazi na praznim audio diskovima i ukoliko njega uspeš da snimiš i ubaciš ga u neki PIC ili u fleš memoriju pa da se sa svakim diskom butuje odatle onda si rešio problem. Ovo nisam probao niti znam nekog ko jeste , samo mi je to palo napamet čitajući ove postove. Smo ideja.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
nosac laser-pickup-a KSS240 za SONY problem [reseno]
napisao Majstor Duja » 08 Apr 2008, 10:27 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 12 Odgovori
- 2146 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
17 Apr 2008, 11:47
-
-
-
Blaupunkt Milano MP34 - problem resen
napisao plavis » 09 svi 2011, 10:40 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 5 Odgovori
- 1645 Pregledano
-
Zadnji post napisao plavis
16 Jun 2011, 13:16
-
-
-
Genius SW 5.1 zvucnici problem pucketanje i brujanje
napisao ibiza230 » 19 Dec 2012, 10:48 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 9 Odgovori
- 3084 Pregledano
-
Zadnji post napisao aleksovs
30 Nov 2014, 10:26
-
-
-
Re: Denon PMA520 - Problem (REŠENO)
napisao banja711 » 21 Feb 2013, 12:42 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 4 Odgovori
- 1388 Pregledano
-
Zadnji post napisao banja711
25 Feb 2013, 08:56
-
-
-
Problem sa integralnim kolom STK3042II
napisao srdjan23456 » 23 Mar 2013, 18:50 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 5 Odgovori
- 1384 Pregledano
-
Zadnji post napisao srdjan23456
23 Mar 2013, 20:18
-
-
-
LG mini linija XA-14DOU problem radio
napisao tvservis1 » 14 Feb 2015, 16:31 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 5 Odgovori
- 5224 Pregledano
-
Zadnji post napisao aleksa64
14 Nov 2017, 22:53
-
-
- 4 Odgovori
- 3285 Pregledano
-
Zadnji post napisao Aleksovski
12 Jun 2016, 11:38
-