solton mikseta
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
solton mikseta
pozdrav ----
imam problem sa ovom miksetom-bruji kada se pojača preko 30%,
napajanje djeluje uredno,nikada ništa nije mijenjano od komponenata----
svaki savjet dobro došao--------------------------
imam problem sa ovom miksetom-bruji kada se pojača preko 30%,
napajanje djeluje uredno,nikada ništa nije mijenjano od komponenata----
svaki savjet dobro došao--------------------------
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: solton mikseta
Moraš malo da napišeš šta si radio.Da li brujanje postoji na svim ulazima,ima li ga ako pojačaš master volume,a svi ulazi na minimum,jesi li menjao elektrolite u pretpojačalu....i td.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- tanebosev
- ___
- Contact person: Tane
- Phone number: 0038932443721
nashpricaj glavni potenciometar (master) so kontakt sprej.
proveri dali na svaki kanal bruje ili samo na nekoj.
proveri kabli moguce da ima los lem.
proveri dali na svaki kanal bruje ili samo na nekoj.
proveri kabli moguce da ima los lem.
Tane
Za pocetak zameni mrezni elektroliti jer cini mi se da nemas dobru filtraciju ako opet brui onda otkaci pretpojacalo da bi video gde ti je problem dal u izlazu ili u pretpojacalo 

TOCE
evo ovako----
za početak sam odmah zamijenio grec kao i kondenzator 4700/63v te utvrdio da je brujanje i dalje prisutno---------------,
izmjenio sam sve elektrolite u pojačalu i predpojačalu i dalje brujanje prisutno------------------
mikseta ima 8 kanala brujanje je prisutno na svakom kanalu-----------------------
sve sam potenciometre našpricao kontakt sprejom i nije došlo do nikakve promjene--------------------
kablovi su orginalni tako da sam i njih isključio------------------
svaki savjet dobro došao-----------
za početak sam odmah zamijenio grec kao i kondenzator 4700/63v te utvrdio da je brujanje i dalje prisutno---------------,
izmjenio sam sve elektrolite u pojačalu i predpojačalu i dalje brujanje prisutno------------------
mikseta ima 8 kanala brujanje je prisutno na svakom kanalu-----------------------
sve sam potenciometre našpricao kontakt sprejom i nije došlo do nikakve promjene--------------------
kablovi su orginalni tako da sam i njih isključio------------------
svaki savjet dobro došao-----------
Negde je tu masa losa ili mozda trafo ako ima limove pa vibriraju i prave brum u napajanju :hmhm:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
temeljito sam ga preletovao i baš sam pažnju obratio na MASU ali nema pomaka nabolje,
slažem se da brum može stvarati trafo ---pokušaću nešto eksperimentisati sa drugim trafoom ---------------------
javljam se----------
slažem se da brum može stvarati trafo ---pokušaću nešto eksperimentisati sa drugim trafoom ---------------------
javljam se----------
Dali si odvajao pojačivač snage od predpjačivača? Utvrdi prvo u kom delu se javlja brum pa onda traži uzrok.
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Pa lepo je Stolle napisao...samo ko razume...???Stolle je napisao:Moraš malo da napišeš šta si radio.Da li brujanje postoji na svim ulazima,ima li ga ako pojačaš master volume,a svi ulazi na minimum,jesi li menjao elektrolite u pretpojačalu....i td.
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
-
- _
- Specialty: multimedia
Proveri napajanje predpojacala (Filtracija i kondenzatori u stabilizaciji napajanja predpojacala). Zameni stabilizator hoce da proosciluje delimicno.
ovi limovi nikako nemogu pravit brum u tonustojkePN je napisao:Negde je tu masa losa ili mozda trafo ako ima limove pa vibriraju i prave brum u napajanju :hmhm:

zvucnike iznesi napolje da ne drnda unutra i onda lepo sednes uzmes signal traser, krenes od ulaza i nadjes kvar dok trepnes

proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
da ima mikseta echo,kondenzatore sam sve pomijenjao------
probati ću stabilizator,a signal traser nemam-----------------------sory
probati ću stabilizator,a signal traser nemam-----------------------sory
dali je isto izoblicenje kad pojacas 3/4 i 1/4 snage... uf sad vidim ... izlazi su izgleda u pitanju sta ima tamo
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
na 1/4 donekle se i može slušati ali je to naravno nedovoljan nivo jačine zvuka mada se i tada čuje mali brum,čim se krene pojačavati brujanje postaje sve jače--------------------------
u izlazu su dva tranzistora MJE--dali je moguće da je problem do njih--------------
ponovo napominjem da nikada ništa nije mijenjano na mikseti----------------------------prvi put je na servisu--------------
u izlazu su dva tranzistora MJE--dali je moguće da je problem do njih--------------
ponovo napominjem da nikada ništa nije mijenjano na mikseti----------------------------prvi put je na servisu--------------
ok -------------
provjeriću tranzistore pa javljam rezultat
provjeriću tranzistore pa javljam rezultat
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 12 Odgovori
- 3107 Pregledano
-
Zadnji post napisao simon971
01 Apr 2014, 02:22
-
-
Roland PA250 Audio mikseta Potrebna sema
napisao stojkePN » 17 Apr 2011, 17:23 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 6 Odgovori
- 1364 Pregledano
-
Zadnji post napisao emem
20 Jan 2013, 19:08
-