MODEL:
CHASSIS(oznaka šasije): G2
PCB(oznake na štampanoj ploči): N/A
MCU(procesor): SDA2084-A007
EEPROM: SDA2526
VERTIKALA: TDA8170
AUDIO: TDA2030
VIDEO: TDA3562A
DEF: TDA8185
SMPS (mreža): TDA4601
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR: Trazenje Kanale
OPIS KVARA:
Znaci TV radi, ima snjeg na ekranu ali ne trazi kanale t.e. napon na varikap u TUNER-u ga nema od PLL plocu. Dispay pokazuje sve korekno, kad uklucish traznje t.e. prefrlish na "CH" kanale na display se menjaju ali napon za varicap ga nema "VD" (kao sta je na shemu pin oznacan) je 0V. Svi naponi na ulaz u PLL su prisutni i OK 5V, 33V, 12V, SDA, SCL. PLL menja band kad premine soodvetnih kanal za VHFI, VHFIII, UHF BAND. Probao sam sa ispravni TUNER SHARP isto koi ima i konektor na drugi stranu, on je mali od onaj standardni, i slican je na onaj shta se ugraduju u SAN 20BRC, ali opet nishta. Kad otkacim jedan pin koi dolazi od komandni modul (SCL ili SDA) napon VD se kaci na 33V ali opet se ne menjuje kad menjash kanale (shta i ne me cudi jer nema BUS). Napon na pin 18 od SDA3202 je 0.7 shta ga ukljucuje T254 i nosi VD pin od tuneru na GND. Menjao sam tranzistor i ako je pokazuvao da je ispravan, menjao kristal 4MHz ali opet isto. Sumnjam na SDA3202. Nemam DUMP da probam da ne brljavi neshta I2C. Dal je neko imao slican ili isti kvar i shta mislite za ovo.