SILVA SCHNEIDER STV210SS proboj ekrana 

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
sveta

SILVA SCHNEIDER STV210SS proboj ekrana

Post napisao sveta » 29 Nov 2009, 01:15

prilikom startanja ovog tv-a starog 4 godine sa ne mnogo sati rada u samoj katodnoj cevi-vrat ekrana vidi se intezivna ljubicasta svetlost pracena karakteristicnim zvukom visokog napona sto rezultira gasenjem ili gusenjem mreze posto ledovka prestane da svetli.Po skidanu svih kablova sa vrata ekrana tv prostarta.Postoji li ikakva popravka ili treba menjati ekran.
Da li mogu postojecu sasiju da stavim na najobicniji ekran od 51cm-.ili ce biti neka izoblicenja

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: SILVA SCHNEIDER STV210SS-proboj ekrana

Post napisao nec » 29 Nov 2009, 01:45

Odgovor na pitanje je nepostoji popravka tog ekrana, kao drugo napisi koliko si dosad ekrana zamenio (prema tvom opisu izgleda da nisi nijedan) i dali ce raditi ili i on crknuti neznas (jer neznas od cega je probio prvi),tako da ostaje da taj posao odradi neko ko je vishe strucan od tebe t.e. MAJSTOR
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 29 Nov 2009, 01:58

Po opisu bi rekao da mu se desava isto ovo :arrow: download/file.php?id=22612

:lala:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Re: SILVA SCHNEIDER STV210SS-proboj ekrana  * REŠENO *

Post napisao alexa_pg » 29 Nov 2009, 11:31

Definitivno ne valja ekran i mora da se mijenja.
Preporucio bih ti da u zavisnosti koliko iskustva imas u ovom poslu, prvo ugradis neki stari ekran koji si inace planirao da bacis pa da vidis sta ce da se desava sa aparataom. Sto rece kolega, moguce je da nesto prouzrokuje njegovo crkavanje.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

sveta

Post napisao sveta » 29 Nov 2009, 20:07

nec je napisao:Odgovor na pitanje je nepostoji popravka tog ekrana, kao drugo napisi koliko si dosad ekrana zamenio (prema tvom opisu izgleda da nisi nijedan) i dali ce raditi ili i on crknuti neznas (jer neznas od cega je probio prvi),tako da ostaje da taj posao odradi neko ko je vishe strucan od tebe t.e. MAJSTOR
bilo ih desetak sto crnobelih sto u boji ali sada prvi put zelim da tanak i ravan zamenim najobicnim pa neznam sta mogu da ocekujem u smislu jasnoce i pravilne geometrije slike a ne u smislu da li ce on da izdrzi ili ne(predpostavljam da se oni izmedju sebe osim po rasporedu nozica,velicina vn razlikuju jos po necemu-cak i akd bih teo da trazim ovakav kao sto je probio ne bi znao sta da mu navedem kao karakteristike osim da prepisem sa nalepnice ako je to dovoljno

sveta

Post napisao sveta » 29 Nov 2009, 20:12

stojkePN je napisao:Po opisu bi rekao da mu se desava isto ovo :arrow: download/file.php?id=22612

:lala:
prvo sam mislio da se salite sa mnom ali posto je to ono sto se desava i mom ekranu zelim da vam zahvalin na trud jer ste mi pomogli da se resim dileme vasa pomoc i konstatacija da nikakve reparacije ne postoje za mene znaci zamena ekrana *prvo star zbog probe oko probijanja pa onda onaj koji ce da ostane-hvala

sveta

Post napisao sveta » 29 Nov 2009, 20:20

alexa_pg je napisao:Definitivno ne valja ekran i mora da se mijenja.
Preporucio bih ti da u zavisnosti koliko iskustva imas u ovom poslu, prvo ugradis neki stari ekran koji si inace planirao da bacis pa da vidis sta ce da se desava sa aparataom. Sto rece kolega, moguce je da nesto prouzrokuje njegovo crkavanje.
Spravom nosite zvanje global-ekspert *voleo bi da znam kako se dolazi do tih zvanja+ Vasa odmerenost i sposobnost da biranim recima pomognete i onima sa aj da kazem nimalo iskustva zavredjuju svako postovanje.Svaka cast

kele
_
_
Phone number: 0038125792711

Post napisao kele » 30 Nov 2009, 00:00

Kao sto rekose kolege ,crko ekran a po tvom opisu rekao bih da je na ustima katodne cevi(CRT) poceo da ulazi vazduh i otuda ono pucketanje i plavicasta svetlost.Verovatno vazduh ulazi pored neke od nozica.Sto se tice menjanja ekrana,na svakom imas nalepnicu na kojoj pisu njegove oznake pa tako po tim oznakama trazis drugi(npr. A68ECF.to je jedna u nizu oznaka).Ja licno kada nemam ekran sa istom oznakom,vodeci racuna o prva tri podatka(obojena plavom bojom i predstavljaju dimenzije ekrana) samo izbrojim koliko nozica ima na ustima katodne i montiram pa ako radi radi.A sto se tice ,kako ti kazes izoblicenja slike, to ces retko morati podesavati jer ubacujes ekran istih dimenzija a vracas stari otklonski namotaj.E sad ako menjas i otklonski,onda se malo mora i stelovati geometrija.

m-irma
_
_
Specialty: tv

Post napisao m-irma » 01 Dec 2009, 13:20

ne ulazi zrak,to je ionizacija ekrana,

Jordan Čebron
_
_
Warranty service: sve izvan garancije
Contact person: Jordan

Post napisao Jordan Čebron » 02 Dec 2009, 21:34

m-irma je napisao:ne ulazi zrak,to je ionizacija ekrana,
Na to pitanje dalo bi se pričat i malo na duže-kako zašto i konačno zbog čega

perolujic
_
_

Post napisao perolujic » 22 Jan 2010, 11:39

Ja tvrdim da je otiso ispravljacki deo VN pa naizmenicna komponenta prolazi na anodu CRT-A ,taj naizmenicni napon je dosta povecan pa zbog toga dolaz do varnicenja u katodnoj cevi.

spagagz
gx
gx
Contact person: Nedeljko

Post napisao spagagz » 22 Jan 2010, 17:18

Juce sam regenerisao jedan ovakav slucaj,i to sa uspjehom.Koliko ce da radi ostaje da vidimo.

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 22 Jan 2010, 17:27

sveta je napisao: u samoj katodnoj cevi-vrat ekrana vidi se intezivna ljubicasta svetlost pracena karakteristicnim zvukom visokog napona
ne bih rekao da se moze ovo regenerisati
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

spagagz
gx
gx
Contact person: Nedeljko

Post napisao spagagz » 22 Jan 2010, 19:58

Nemoze ako je usao zrak,sto kod mene nije bio slucaj.Aparat je pokazao slus crvene i zelene katode,a varnicio je u grlu.Ko ima aparat,a prvi put mu ispadne ovako nesta,neka proba regenerisati.Juce sam isto imao prvi put slus G1 i G2,ovaj slucaj nisam cak ni cuo od kolega da su imali.

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 22 Jan 2010, 20:04

spagagz je napisao:..Juce sam isto imao prvi put slus G1 i G2,ovaj slucaj nisam cak ni cuo od kolega da su imali...
u EXPERT forumu je i to razradjeno, opisano i vidjeno mnogo puta.. :pivopije:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”