Tv sa sasijom 11AK19 varnice na ploci katodne cevi (Reseno)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
- ljube
- _
- Contact person: Ljupco
- Specialty: tv-multimedia
Tv sa sasijom 11AK19 varnice na ploci katodne cevi (Reseno)
FIRMA:Ne pise nista
MODEL:7292
CHASSIS(oznaka šasije):11ak19
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SDA555XFL
EEPROM:24c08
VERTIKALA:TDA 8351
AUDIO:TDA2615
VIDEO:
SMPS (mreža):MC44604P
FBT (vn trafo):10593640
TUNER:
KVAR:varnicenje na podnozje od katodne cevi.
OPIS KVARA:Cestoputa kada se tv startuje, izmedu kontakt za fokusa i masa (koje se nalaze u podnozje za katodna cev, tzv varnicar),nakratko pojavljuje se iskrenje i tv ponekad se ugasi .Ako se tv tada ne ugasi i produzi da radi odnosno ako prestane iskrenje,onda moze da se desi ista stvar i u toku rada tv-a, da se javi opet iskrenje ali ovaj put duze i tv se obavezno ugasi.Napone prema semi su ok.Interesuje me dali je mozda ekran u pitanju ili FBT, posto nemam na lageru da ih promjenim i da probam,pa ako je neko imao slican problem zamolio bih ga za pomoc.Pozdrav!
MODEL:7292
CHASSIS(oznaka šasije):11ak19
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SDA555XFL
EEPROM:24c08
VERTIKALA:TDA 8351
AUDIO:TDA2615
VIDEO:
SMPS (mreža):MC44604P
FBT (vn trafo):10593640
TUNER:
KVAR:varnicenje na podnozje od katodne cevi.
OPIS KVARA:Cestoputa kada se tv startuje, izmedu kontakt za fokusa i masa (koje se nalaze u podnozje za katodna cev, tzv varnicar),nakratko pojavljuje se iskrenje i tv ponekad se ugasi .Ako se tv tada ne ugasi i produzi da radi odnosno ako prestane iskrenje,onda moze da se desi ista stvar i u toku rada tv-a, da se javi opet iskrenje ali ovaj put duze i tv se obavezno ugasi.Napone prema semi su ok.Interesuje me dali je mozda ekran u pitanju ili FBT, posto nemam na lageru da ih promjenim i da probam,pa ako je neko imao slican problem zamolio bih ga za pomoc.Pozdrav!
Zadnja izmena: ljube, dana 21 Sep 2010, 21:56, ukupno menjano 1 put.
- alexa_pg
- Site Admin
Re: Tv sa sasijom 11AK19-varnice na ploci katodne cevi
Tesko je reci precizno sta je neispravno. Ovu gresku moze da pravi VN trafo, ekran kao i samo podnozje ekrana.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
vrlo moguce da ekran negde ''sisa'' vazduh na nekoj mikronskoj rupi, najcesce ispod otklonske
...test na varnicaru 60KV bi ti dao potpun odgovor da li je ekran ili je to divljanje mreze ili FBT.
pozz,
cuby

pozz,
cuby
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

- ljube
- _
Imam jedan ekran sa istim podnozjem ali ima jedan kontakt vise. original ekran ima oznaku A66EHJ43X01, a moji je A66EAK50X01 pa sta mislite dali odgovara.I drugo dali moze za probu da na novi ekran prikljucim samo ploca od katodne cevi i anoda od trafo ( naravno i masu ekrana)a da na osnovnoj ploci ostane konektirana stara otklonska jer na moji ekran otpori na otklonskoj su manji nego na originalnu otklonsku?
- alexa_pg
- Site Admin
Otklonska ne smije ovako da se poveze. Naime ako ukljucis aparat a otklonska nije na grlu ekrana koji je u radu nece biti otklona. Elektronski top ce da tuce u jednu tacku i za tren ce da ti izgori (osteti) ekran.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
-
- _
- Kontakt:
ako bas zelis da proveris ekran na pomenuti nacin onda prekaci orginalnu otklonsku jedinicu,a i ova druga ako je razlika mala u hor i ver otklonu za probu mozes da vidis,jedin sto ce ti geometrija biti razdesena zbog razlike u otporima,ti za svaki slucaj proveri kompatabilnost ekrana u izvodima,a ukoliko zelis da vidis dali ce uopste da probija varnicar na plocici onda jednostavno otkaci grijanje na ekranu i nece biti tacke na ekranu,i mozes ga probati bez otklonske,i ostavi staru otklonsku na starom ekranu.
gapostolski
- ljube
- _
Nasao sam drugi tv sa istom sasijom, izvadio sam celu plocu od neispravnog i nabudzio na ekran od drugi tv.Radio je 1 saat i nista se nije desilo,bilo je ok znaci da je ekran
.E sada rekoh aj opet da probam sa stari ekran i tv je radio 1 saat i sve je bilo u redu,znaci nisam jos siguran da je ekran.Posto je bilo kasno sinoc tako je ostalo, pa danas cu opet da proverim da vidim sta ce da bude pred da se osiguram 100% u cemu je problem.Hvala na savjete svima i pzdrav!

-
- _
- Kontakt:
kod velikih napona(kao i kod munja i gromova cesto smo imali priliku da vidimo da ne udaraju bas u gromobran)nepostoji uvek pravilo,tako da ako imas drugu rgb plocu stavi je na sumnjivi ekran i pusti par dana nek radi ,neznaci da ce uvek varniciti ona neispravna, a mozda je bio i oksidiran kontakt za fokus na onom prvom ekranu pa prilikom vadjenja i stavljanja ploce si ga malo ogrebao i ocistio,probaj malo zagrebi (ocisti)kontakt fokusa na ekranu ili zamenni podnozje cesto puta zna svasta da bude u nutra oko varnicara.
gapostolski
- ljube
- _
Re: Tv sa sasijom 11AK19 varnice na ploci katodne cevi
Juce su radile ceo dan oba tv-a , sa promenjene sasije i nije bilo problema,ali kad sam ga jutros pustio onaj tv sa problematicnom sasijom i ispravni ekran ,nakratko sam cuo isti zvuk kao da varnici u varnicaru, znaci 100% nije ekran
. Podnozje ekrana gde je varnicar jos na pocetku sam ga otvorio i ono sija, sto znaci nije do njega.Posto ispravni tv je od moje majke(inace on je marka Standard) , a ona samo pita kad cu da joj vratim tv,a ja sam se osigurao da nije ekran nabavicu novo trafo pa cu da javim sta se desilo.Pozz!

-
- _
- Kontakt:
ja bi ipak probao prvo novo podnozje za ekran,ipak je jeftinije od nabavke drugog transformatora
gapostolski
- ljube
- _
Danas sam dobio trafo i zamjenio ga,pa sam ostavio tv da radi ceo dan i zasad je dobro,ali ostavicu tv par dana kod mene da radi za da se osiguram dali je do njega 

nemoj zaboraviti da ocistis onaj deo oko pecurke i rupicu narocito ako ima rdje 
pozz,
cuby

pozz,
cuby
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

- ljube
- _
Tv vec 5 dana radi kod mene bez ikakvih problema , znaci problem je bio trafo , pa mogu da kazem da je reseno.Zahvaljujem se na sve kolege za savjete.Pozdrav! 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice
napisao sveta » 16 Dec 2007, 00:43 » u Servisiranje CRT Televizora - 25 Odgovori
- 5446 Pregledano
-
Zadnji post napisao magicni
20 Feb 2008, 09:58
-
-
-
PHILIPS5555 11AK19 TV IMA PROBLEM SA SLIKOM (RESENO)
napisao mare » 12 Jan 2012, 23:47 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1226 Pregledano
-
Zadnji post napisao mare
15 Jan 2012, 01:44
-
-
-
TV SCHNEIDER STV550 Chassis 11AK19-5 - Ne startuje
napisao tvmen » 13 Mar 2008, 19:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 31 Odgovori
- 4692 Pregledano
-
Zadnji post napisao tvmen
22 Mar 2008, 18:24
-
-
-
TV VESTEL Chassis 11AK19-8 - Problem sa O.W. (ODUSTAO)
napisao milans01 » 31 svi 2008, 12:40 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1473 Pregledano
-
Zadnji post napisao nessha
04 Jun 2008, 01:11
-
-
-
Toshiba 11ak19 nepravilan kolektorski napon na VN-u
napisao sayko » 06 Okt 2014, 21:29 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1587 Pregledano
-
Zadnji post napisao nusret