Pozdrav kolege,
Nikako da otkrijem koja je sasija u pomenutog TV-a
FIRMA: SELECO
MODEL: RM28431TXA
CHASSIS(oznaka šasije): ?
PCB(oznake na štampanoj ploči): -
MCU(procesor): ZC82728B
EEPROM: MCM2814
VERTIKALA: TDA8178
AUDIO: TDA1013
VIDEO:
SMPS (mreža): LM393 - P4N100
FBT (vn trafo):-
TUNER:-
KVAR: Ne starta mreza
OPIS KVARA: Nakon udara groma (preko mreze)
Prevrno sam sve ovdje na forumu (bar mislim) u temi sasija/model ali ga ne nadoh....
TV SELECO RM28431TXA (REX) koja sasija? (odustao)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV SELECO RM28431TXA (REX) koja sasija? (odustao)
Zadnja izmena: Nicky, dana 01 Jun 2011, 22:01, ukupno menjano 4 puta.
Re: TV SELECO RM28431TXA (REX) koja sasija?
Postavi sliku sasije , i pogledaj na sasije mora da ima neka oznaka evo primer : PCB oznaka GBJL7.820.062
TOCE
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Kako se postavlja tema piše u crvenom polju, pa ispravi.
Moguće da je PC200.
Moguće da je PC200.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Ok, izvinjavam se, ispravio sam.
Problem je sto sam u radnji ostao bez interneta (wireless, a posto je drvece olistalo pao mi je signal
) pa pristupam netu od kuce.
Postavit cu sliku sasije i tip procesora u toku dana. Na sasiji ne pise nista upotrebljivo, mada me izgledom podsjeca na Philipsove sasije.
Problem je sto sam u radnji ostao bez interneta (wireless, a posto je drvece olistalo pao mi je signal

Postavit cu sliku sasije i tip procesora u toku dana. Na sasiji ne pise nista upotrebljivo, mada me izgledom podsjeca na Philipsove sasije.
Nadam se da sam sada uredno popunio (sa podacima koje sam imao)
(Zadanja dva dana je u nasem gradu problem sa internetom, (osim toga sto meni smeta drvo :) ) pa nisam mogao ranije ispraviti, izvinjavam se)
Skinuo sam maloprije shemu sasije PC200, cini se da je to ta sa malim razlikama . Hvala Stole!
Grom je ucino svoje, pokusat cu da pokrenem mrezu, mada cisto sumnjam da je procesor prezivio, jer osim sto je unistio mrezu (+300V ima, cak nije ni osigurac izgoren ali mreza "suti") primjetio sam da je po belaju preskocio sa mreznog prekidaca na vod tastera za startanje prema procesoru
Cisto sumnjam da je procesor ostao ziv..., a i epromu je ispran mozak vjerovatno.
Evo i slike:

U svakom slucaju javit cu kakvo je stanje na kraju.

(Zadanja dva dana je u nasem gradu problem sa internetom, (osim toga sto meni smeta drvo :) ) pa nisam mogao ranije ispraviti, izvinjavam se)
Skinuo sam maloprije shemu sasije PC200, cini se da je to ta sa malim razlikama . Hvala Stole!
Grom je ucino svoje, pokusat cu da pokrenem mrezu, mada cisto sumnjam da je procesor prezivio, jer osim sto je unistio mrezu (+300V ima, cak nije ni osigurac izgoren ali mreza "suti") primjetio sam da je po belaju preskocio sa mreznog prekidaca na vod tastera za startanje prema procesoru

Evo i slike:

U svakom slucaju javit cu kakvo je stanje na kraju.
Nastavak:
Obzirom da sam imao drugog posla, ostavio sam ovaj tv malo po strani, pa sam se danas ponovo vratio na njega:
Prije nego sto sam krenuo reparirati mrezu, premjerio sam malo letimice stanje oko procesora, te zakljucio da 13 nozica procesora (+5V) ZC82728B je zviznuta na masu (nekih 5-6R prema masi kada je nozica u zraku).
Dakle, najvjerovatnije da se ne isplati niti pokretati mrezu, jer je ocigledno i procesor spaljen, a vjerovatno i eprom...a ko zna sta jos.
Sto se tice mreze, LM393 ima napajanje na 8 nozici (+16V), fet je ispravan i ima napon kao i tranzistori u drajvanju, ostali elementi su uredu ali ne osciluje.
Jos sutra cu malo pregledati i objaviti konacno stanje. (Vjerovatno odustao)
Obzirom da sam imao drugog posla, ostavio sam ovaj tv malo po strani, pa sam se danas ponovo vratio na njega:
Prije nego sto sam krenuo reparirati mrezu, premjerio sam malo letimice stanje oko procesora, te zakljucio da 13 nozica procesora (+5V) ZC82728B je zviznuta na masu (nekih 5-6R prema masi kada je nozica u zraku).
Dakle, najvjerovatnije da se ne isplati niti pokretati mrezu, jer je ocigledno i procesor spaljen, a vjerovatno i eprom...a ko zna sta jos.
Sto se tice mreze, LM393 ima napajanje na 8 nozici (+16V), fet je ispravan i ima napon kao i tranzistori u drajvanju, ostali elementi su uredu ali ne osciluje.
Jos sutra cu malo pregledati i objaviti konacno stanje. (Vjerovatno odustao)
Re: TV SELECO RM28431TXA (REX) koja sasija? (odustao)
Procesor dunut 100%. Odustajem jer se ne isplati.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Seleco problem sa TDA8361 ODUSTAO
napisao aleksovs » 18 Okt 2014, 16:46 » u Servisiranje CRT Televizora - 5 Odgovori
- 1600 Pregledano
-
Zadnji post napisao aleksovs
20 Okt 2014, 11:38
-
-
- 6 Odgovori
- 887 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
30 Sep 2011, 09:11
-
-
TV AIWA TVSE211EH - Problem vertikalna amplituda(odustao)
napisao nec » 10 Dec 2007, 12:45 » u Servisiranje CRT Televizora - 53 Odgovori
- 6978 Pregledano
-
Zadnji post napisao nec
15 Dec 2007, 10:47
-
-
-
TV TOSHIBA 2873DF Chassis C7SR - Nema VHF (ODUSTAO)
napisao milans01 » 24 Jan 2008, 14:31 » u Servisiranje CRT Televizora - 12 Odgovori
- 1403 Pregledano
-
Zadnji post napisao milans01
27 Jan 2008, 20:45
-
-
-
TV SAMSUNG CS29D4V Chassis S51A - Nema ton i sliku (ODUSTAO)
napisao megawat » 18 Feb 2008, 11:38 » u Servisiranje CRT Televizora - 26 Odgovori
- 2753 Pregledano
-
Zadnji post napisao megawat
21 Feb 2008, 08:49
-
-
-
TV PANASONIC TX28LD4P Chassis EURO4 (ODUSTAO)
napisao micot » 06 Mar 2008, 19:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 18 Odgovori
- 2170 Pregledano
-
Zadnji post napisao micot
13 Mar 2008, 15:49
-
-
-
TV SHARP 37GQ20S Chassis SQUAD - Radi samo mreža (ODUSTAO)
napisao Srečko » 02 Apr 2008, 11:33 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 1706 Pregledano
-
Zadnji post napisao Srečko
09 Apr 2008, 20:03
-
-
-
TV JVC AV2111TEE Chassis CL - Blinka led dioda(ODUSTAO)
napisao robert » 28 svi 2008, 13:00 » u Servisiranje CRT Televizora - 5 Odgovori
- 1012 Pregledano
-
Zadnji post napisao robert
30 svi 2008, 08:52
-