tvc philips sasija G110

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
DZoni
Udaljen sa foruma zbog nedoličnog ponašanja

tvc philips sasija G110

Post napisao DZoni » 03 Dec 2011, 21:40

Mislim da za ovu sasiju ne treba pisati uvodni deo jer je toliko puta opisivana ali ja ovaj put imam sledeci problem:Na ovom tv-u nema slike ni tona(ton se negde u daljini malo naslucuje prilikom prebacivanja kanala)ima samo raster.Kada sam prikljucio dvd tv ima sliku ali sa nestabilnom hor.sinhronizacijom i ima ton.Probao sam TDA2579A;TDA2549;stavio sam za probu tjuner UV916(inace u originalu UV816).Svaka pomoc dobro dosla.

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Specialty: tv
Kontakt:

Re: tvc philips sasija G110

Post napisao krllebg » 04 Dec 2011, 12:08

Probaj sa nekim 47uF/160v ...
... Here lies a man whom is little known !!!

DZoni

Post napisao DZoni » 04 Dec 2011, 21:44

nesto mi nije uspelo sa elkom.Inace taj video signal putuje kroz zilion int.kola.Promenio sam silne elkose ali bez uspeha(sasija je blago receno odvratna).

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao KASA1 » 05 Dec 2011, 14:06

Da, šasija je dosta komplicirana. Imao sam sličnu grešku na tom modelu (sivi raster bez slike ali sa tonom). U pitanju je bio PAL dekoder IC7350/TDA8390.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

DZoni

Post napisao DZoni » 05 Dec 2011, 21:20

Da ali ja nemam ni ton a kad sam prikljucio dvd dobio sam sliku sa nestabilnom hor.sinhronizacijom i tonom(kao da je problem u biracu,mf-u).Kad bih imao makar UV816 tjuner jer neznam da li moze UV916E da ga menja(po pinovima je isti ali ne verujem da ga menja).

DZoni

Post napisao DZoni » 11 Dec 2011, 22:31

Ljudi danas sam probao sva int.kola ukljucujuci i procesor i memoriju(posto mi je kolega dao rashodovanu plocu)i nije ni do jednog kola.Kada otkacim mute na TDA8405 dobijem ton sa memorisanih kanala.Lomio sam plocu da nije negde prekid,lemio smd blokove,merio neke smd tran.spram druge ploce i opet nista.Na nekom pinu procesora je informacija da li ima video signala ili ne i trenutno po semi pokazuje kao da nema.Ja otkacim cini mi se 13 pin na TDA2579 i po semi na tom istom pinu bude 5V kao kad ima video signala(pomislih kako sam ga prevario za ton da tako nesto probam i sa slikom)ali slaba vajda.STA DALJE?NEMAM VISE IDEJU STA DA PROBAM vec treci,cetvrti dan spavam sa njim i u ,,zemji nista novo''.

DZoni

Post napisao DZoni » 18 Dec 2011, 23:55

Nisam se bavio par dana sa ovim cudom ali veceras sam ga stavio na radni sto i opet nista.Vidim da svi govorite o mf-u.Meni mf izgleda vrlo prosto sa TDA2549 i ne vidim nista znacajno tu sem pat filtera koji se nalaze na osnovnoj ploci a modul sa U2829;TDA8405...se nalazi na nekoj ploci pored tjunera.Odatle sa te ploce treba da izadje 10V za MUTE a on to nema(napominjem da sam stavio drugu polovnu plocu)i onda nema ni na 16-om pinu procesora 5.1V.Medjutim ja sam doveo sa nekih 9Vtaj napon i on sada trenutno pali sa 5.1V na procesoru i ima odmah ton ali SLIKU NEMA VEC JE RASTER.Stvarno mi vise ide na zivce.Da nisam imao rezervnu plocu verovatno bih davno odustao od njega medjutim sada svaki dan gubim sve vise vremana sa njim i imam zelju da ga popravim ali kako?Na ovoj ploci pored tjunera su bili stvarno suvi elkosi ali ne vidim nijedan da je curio pa da presece stampu...Ako znate sematske oznaketih elkosa javite pa da zamenim bas te.

milkovski08
_
_
Contact person: Milkovski
Specialty: tv-multimedia

Post napisao milkovski08 » 19 Dec 2011, 00:28

Evo ti sema ako ti nesto bude od pomoci..

http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... tring=g110
Milkovski08

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”