FIRMA: NEO
MODEL: 2142TX
CHASSIS(oznaka šasije): 2166AXT01
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor): SDA5555A068
EEPROM: 24c08
VERTIKALA: TDA8174
AUDIO: TDA1905
VIDEO: STV2248H
SMPS (mreža): TDA4605-3
FBT (vn trafo): JF0501-19504
TUNER: AVN4/1004
KVAR: Ne startuje VN
OPIS KVARA: Na tv-u ne krece visoki napon,mreza daje napone 11V,15.8V, i 108V,menjao sam sve elkose,tda,optokapler, premerio sve poluprovodnike u mrezi i napon je i dalje takav,medjutim

radi i napon od 108V ne pada,a sa sijalicom ostali naponi se podignu na 12V i 17V,sobzirom da

radi,presao sam na drugi deo TV-a. Napon od 8V je oko 6.8V,na stv dolazi 4.5V,sda nisam proveravao ali dioda svetli pa pretpostavljam da ima ok napajanje, Glavni problem je VN koji nece da krene,procesor pusti tih 6.8V do STV i to je to,proverio sam liniju od stv do drajver tranzistora i sve je ok,ST1803DHI je po instrumentu ok. Probao sam stv i sda u drugoj sasiji i ispada da su oba ok,menjao sam kristale,sva cetiri ali bez rezultata,proban je i novi drajver tranzistor i ako je po instrumentu u redu i opet nista. Skinuo sam memoriju i probao bez nje i naravno nista. Da li ima neko jos neki predlog sta bi jos mogao da proverim,najvise me bune naponi iz mreze a sve ispada ok i

radi? Koliko znam tv je pre ovog kvara imao tamnu sliku kao kada presusi elko na RGB filtraciji. Koji sam usput zamenio i ako nije naduven...
Pozdrav.