Melectronic TV FINLUX 3000 smanjena slika (reseno)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Melectronic TV FINLUX 3000 smanjena slika (reseno)
FIRMA:Melectronic
MODEL:nema nalepnice, ali na netu nadjoh shemu za "finlux3000" izgleda da je to ta, i pise da je za "melectronic PA7800Hb"
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):
EEPROM:
VERTIKALA:TDA3654
AUDIO:
VIDEO:
SMPS (mreža):TDA4601D
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:
OPIS KVARA: Tv sam sredio (neki lemovi u mrezi) ali sada mi ostaje slika smanjena odozdo nekih 3-4 cm......i sada primetih da visina "tog crnog" podrhtava (varira)
Prelemljeno i po vertikali, menjali elektroliti...a tv nema potenciometre za visinu, sirinu i sl....
Bilo kakav savet je dobro dosao...pozdrav
MODEL:nema nalepnice, ali na netu nadjoh shemu za "finlux3000" izgleda da je to ta, i pise da je za "melectronic PA7800Hb"
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):
EEPROM:
VERTIKALA:TDA3654
AUDIO:
VIDEO:
SMPS (mreža):TDA4601D
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:
OPIS KVARA: Tv sam sredio (neki lemovi u mrezi) ali sada mi ostaje slika smanjena odozdo nekih 3-4 cm......i sada primetih da visina "tog crnog" podrhtava (varira)
Prelemljeno i po vertikali, menjali elektroliti...a tv nema potenciometre za visinu, sirinu i sl....
Bilo kakav savet je dobro dosao...pozdrav
Zadnja izmena: andro79, dana 09 Mar 2012, 20:07, ukupno menjano 4 puta.
=@=@=
Re: Melectronic TV
Zdravo,
jutros se vracam na pregled elektrolita za napajanje vert.
U medjuvremenu sam nasao da je nozicem presecena stampana veza, prikazano na slice gde tacno. Menjano je tda2579 vidi se, a tda8432 ima podnozje pa ne znam. Zna li ko zasto bi se ovo radilo......??

Na slici crvena linija prikazuje "presek"....tj. preseceni vod....
jutros se vracam na pregled elektrolita za napajanje vert.
U medjuvremenu sam nasao da je nozicem presecena stampana veza, prikazano na slice gde tacno. Menjano je tda2579 vidi se, a tda8432 ima podnozje pa ne znam. Zna li ko zasto bi se ovo radilo......??

Na slici crvena linija prikazuje "presek"....tj. preseceni vod....
Zadnja izmena: andro79, dana 09 Mar 2012, 11:07, ukupno menjano 1 put.
=@=@=
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Melectronic TV
Na kojoj slici? Napiši naslov teme onako kako treba.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Re: Melectronic TV....smanjena slika sa donje strane
Hvala na odgovoru.
Od novih imam TDA3650 i TDA3651, a TDA3654Q imam jedan skinut sa neke sasije. Posto sam vec isao danas po delove, ranije, a prehladjen sam, sada cu probati ovaj ako ne bude radio ici cu sutra po novi. Hvala jos jednom. Pozdrav
Od novih imam TDA3650 i TDA3651, a TDA3654Q imam jedan skinut sa neke sasije. Posto sam vec isao danas po delove, ranije, a prehladjen sam, sada cu probati ovaj ako ne bude radio ici cu sutra po novi. Hvala jos jednom. Pozdrav
=@=@=
Re: Melectronic TV....smanjena slika sa donje strane
Ucinio sam kako sam rekao. Stavio drugi TDA3654.....ista stvar.... medjutim sa malo provere i probanja na kondenzatoru ck11 (2200/25)....stavio sam drugi elko od 4700uF/25V....i sveo zamracenje na neki minimum...i dao musteriji...
Pisacu reseno zbog teme.....e sad, da napomenem da sada nema tog "smanjenja" kada je iskljucena antena ili kada nije nadjen program (kada se vidi raster)....pojavi se tek po pojavi slike. Kazem ovo jer mozda nekome padne resenje na pamet, za drugu priliku.....
Pozdrav i HVALA....
Pisacu reseno zbog teme.....e sad, da napomenem da sada nema tog "smanjenja" kada je iskljucena antena ili kada nije nadjen program (kada se vidi raster)....pojavi se tek po pojavi slike. Kazem ovo jer mozda nekome padne resenje na pamet, za drugu priliku.....
Pozdrav i HVALA....
=@=@=
Re: Melectronic TV FINLUX 3000 smanjena slika (reseno)
Tv se vratio jer je "ispadao iz sinhronizacije"....treperela slika povremeno.... i to sam resio preletovavanjem spojeva u vertikali.
Sto se tice onog "zamracenja" sa donje strane uzrok je neispravan vert. linearitet, pa sam se opet pozabavio time.....
Vratio sam Ck11=2200uF/25V i uporedjujuci sheme i datasheet-ove dodao Rk19=100oma i Ck12=47uF/35V...koji inace na ovoj sasiji nisu bili postavljeni a postojalo je mesto za njih.....i "ispravio" sam izoblicenje.
Nego, opet imam problem
Danima pokusavam da resim....Ne znam koliki treba biti napon Ug2 tacno. Stelovao sam mnogo puta ali mi je pri ukljucivanju tv slika bleda sa povr. linijama i to se izgubi u par sec. i slika normalizuje. Ne znam je li mozda uzrok tome podnozje ekrana (jeste staro i polomljeno) ali meni vise lici na neki kond.....
Sto se tice onog "zamracenja" sa donje strane uzrok je neispravan vert. linearitet, pa sam se opet pozabavio time.....
Vratio sam Ck11=2200uF/25V i uporedjujuci sheme i datasheet-ove dodao Rk19=100oma i Ck12=47uF/35V...koji inace na ovoj sasiji nisu bili postavljeni a postojalo je mesto za njih.....i "ispravio" sam izoblicenje.
Nego, opet imam problem

Danima pokusavam da resim....Ne znam koliki treba biti napon Ug2 tacno. Stelovao sam mnogo puta ali mi je pri ukljucivanju tv slika bleda sa povr. linijama i to se izgubi u par sec. i slika normalizuje. Ne znam je li mozda uzrok tome podnozje ekrana (jeste staro i polomljeno) ali meni vise lici na neki kond.....
=@=@=
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Meni lici kao da ne valja ekran....Kako se ponasa kada mu promenish kontrast i svetlo?
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Ma nemam daljinski za njega...a nemaju komande
I samo sto sam ga pomerio sa stola na sto, opet treperi slika , kao da ispada iz sinhronizacije....

I samo sto sam ga pomerio sa stola na sto, opet treperi slika , kao da ispada iz sinhronizacije....

=@=@=
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV BEKO BA21AFST ETE2 smanjena slika po vertikali RESENO
napisao misko-GL » 05 Feb 2011, 16:43 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 2410 Pregledano
-
Zadnji post napisao misko-GL
07 Feb 2011, 23:46
-
-
-
TV MELECTRONIC PP5500 - Crna slika
napisao stojkePN » 21 Feb 2008, 18:56 » u Servisiranje CRT Televizora - 34 Odgovori
- 4341 Pregledano
-
Zadnji post napisao nec
04 Jan 2009, 19:15
-
-
-
TV MELECTRONIC PA5300 CHASSIS C500 PREGORAVA HIS (RESENO)
napisao virtual » 02 Jul 2011, 14:00 » u Servisiranje CRT Televizora - 20 Odgovori
- 2051 Pregledano
-
Zadnji post napisao ivica-servis
14 Jul 2011, 12:35
-
-
-
CRT TV MELECTRONIC,MODEL PP5170
napisao kzservis » 11 Nov 2011, 20:54 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 951 Pregledano
-
Zadnji post napisao kibsa
14 Nov 2011, 23:52
-
-
-
Potrebna sema Finlux model 120 RESENO
napisao filipmkd » 20 Feb 2012, 16:43 » u Servisiranje CRT Televizora - 2 Odgovori
- 640 Pregledano
-
Zadnji post napisao filipmkd
21 Feb 2012, 01:14
-
-
-
TV SAMSUNG CX542ZSE - Slika se okrece u krug (RESENO)
napisao stojkePN » 13 Avg 2007, 17:58 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1465 Pregledano
-
Zadnji post napisao tom
14 Avg 2007, 01:06
-
-
-
TV EI B40 - Slika pomerena (RESENO)
napisao kisko » 15 Avg 2007, 20:51 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1381 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
09 svi 2008, 19:24
-
-
-
TV EI Chassis B40 - Suzena slika (RESENO)
napisao majstorr » 29 Jan 2008, 00:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1777 Pregledano
-
Zadnji post napisao majstorr
30 Jan 2008, 17:10
-