VIVAX IMAGO TV2907PF (Ne reaguje na daljinac)RESENO!
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
VIVAX IMAGO TV2907PF (Ne reaguje na daljinac)RESENO!
CRT TV
PROIZVOĐAČ:VIVAX
MODEL: IMAGO 2907PF
MODEL DODATNO:
EKRAN:
CHASSIS:PH02-C
PCB:PH02-C
SMPS (mreža):
MCU (procesor i pozicija):TDA9351EB1
VERTIKALA (i pozicija):
FBT(vn trafo):
TUNER:
SIMPTOMI:TV ne reaguje na daljinski
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:TV ne reaguje na daljinac,kad ga upalim,desi mi se da daljinski radi 2-3 minuta,i onda odjednom TV prestane da reaguje na daljinski...daljinac sam ispitao,i on je sto posto ispravan,prekontrolisao sam i prelemio IR senzor u samom TV aparatu,i zamenio sam jedan sumnjiv kondenzator na plocici IR senzora,ali problem je i dalje isti...sumnjam na procesor TDA9351EB1,ako je neko imao slicno iskustvo sa ovim TV-om,bio bih mu zahvalan na pomoci,Pozdrav.
PROIZVOĐAČ:VIVAX
MODEL: IMAGO 2907PF
MODEL DODATNO:
EKRAN:
CHASSIS:PH02-C
PCB:PH02-C
SMPS (mreža):
MCU (procesor i pozicija):TDA9351EB1
VERTIKALA (i pozicija):
FBT(vn trafo):
TUNER:
SIMPTOMI:TV ne reaguje na daljinski
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:TV ne reaguje na daljinac,kad ga upalim,desi mi se da daljinski radi 2-3 minuta,i onda odjednom TV prestane da reaguje na daljinski...daljinac sam ispitao,i on je sto posto ispravan,prekontrolisao sam i prelemio IR senzor u samom TV aparatu,i zamenio sam jedan sumnjiv kondenzator na plocici IR senzora,ali problem je i dalje isti...sumnjam na procesor TDA9351EB1,ako je neko imao slicno iskustvo sa ovim TV-om,bio bih mu zahvalan na pomoci,Pozdrav.
Zadnja izmena: aco21, dana 29 Sep 2013, 15:46, ukupno menjano 1 put.
- bogoslav
- gx
- Phone number: 0038268000267
- Specialty: tv-multimedia
Re: VIVAX IMAGO TV2907PF (Ne reaguje na daljinac)
Kako si ustanovio da ti je daljinac ispravan, "sto posto" možeš biti siguran samo ako si taj daljinac probao na drugi tv, ili ako si probao da li drugi daljinac radi na taj tvoj tv.
Vrlo jednostavno,preko kamere od mobilnog telefona,sam proverio ispravnost led diode,a preko radija sam proverio da li daljinski uopste salje signal,izmedju ostalog,zamenio sam i sve elemente na daljinskom,za svaki slucaj,pocevsi od keremickog rezonatora,pa nadalje,ali opet kazem,situacija se nije promenila...
- Stolle
- Preminuo
To pokazuje da radi, ali nikako ne znači da ispravno radi.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Upravu ste,moguce da sam i ja negde pogresio,zato sam se i obratio vama za pomoc,jer opet kazem,verovatno je neko od vas vec imao iskustva sa necim slicnim,zato bi mi dobro dosao svaki savet...jedino me zbunjuje to sto daljinac normalno radi 2-3 minuta,i posle toga prestaje da funkionise,ne znam na sta bih jos trebao da obratim paznju?
- Stolle
- Preminuo
Moraš da ga probaš na drugom TV-u ili da probaš sa drugim daljinskim.
Dešavalo se ponekad da tako rade. I novi.
Dešavalo se ponekad da tako rade. I novi.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Moracu onda da kupim jedan od onih kineskih univerzalaca,pa cu videti kako tv reaguje
u svakom slucaju,javicu vam sta se desilo
zaboravio sam jos da napomenem,da komandna jedinica na samom tv-u lose funkcionise...tacnije,mesa komande,npr.ako pritisnem vol+,na tv-u se promeni kanal ili ga prebaci u AV mode...ali to verovatno ne bi trebalo da ima veze sa daljinskim,tu su najverovatnije samo tasteri otisli...
taj tv ima jos jedan problem sa slikom,ali mislim da je bolje da otvorim novu temu,da ne brljamo puno ovde...
u svakom slucaju,javicu vam sta se desilo

zaboravio sam jos da napomenem,da komandna jedinica na samom tv-u lose funkcionise...tacnije,mesa komande,npr.ako pritisnem vol+,na tv-u se promeni kanal ili ga prebaci u AV mode...ali to verovatno ne bi trebalo da ima veze sa daljinskim,tu su najverovatnije samo tasteri otisli...
taj tv ima jos jedan problem sa slikom,ali mislim da je bolje da otvorim novu temu,da ne brljamo puno ovde...
-
- _
- Contact person: Ognjen Zavisic
- Specialty: tv
Kako si kontrolisao IR senzor?A i zasto ga ne zamenis kad je lako.Da li na procesoru na ulazu za IR imas signal ili ne?
Re: VIVAX IMAGO TV2907PF (Ne reaguje na daljinac) RESENO!
Odlicna sugestija u vezi provere ulaza za IR senzor na samom procesoru...ispitao sam to,i tu je sve ok...problem je ipak bio u samom daljinskom,
na njemu je otisao keramicki rezonator (455khz),koji sam prethodno vec bio zamenio,ali sam bio ubacio polovan,koji je takodje bio los...kasnije sam ubacio potpuno novi,i sada je sve ok...a mogao sam da se zakunem da je daljinki ipravan
elem...hvala svima na pomoci,imam jos jedan problem sa ovim tv-om,slika mu se siri po horizontali,ali napravicu novu temu,da ne bi brljali ovde,Pozdrav!
na njemu je otisao keramicki rezonator (455khz),koji sam prethodno vec bio zamenio,ali sam bio ubacio polovan,koji je takodje bio los...kasnije sam ubacio potpuno novi,i sada je sve ok...a mogao sam da se zakunem da je daljinki ipravan

elem...hvala svima na pomoci,imam jos jedan problem sa ovim tv-om,slika mu se siri po horizontali,ali napravicu novu temu,da ne bi brljali ovde,Pozdrav!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 7 Odgovori
- 2516 Pregledano
-
Zadnji post napisao gsarkovic
07 Mar 2008, 12:30
-
-
TV VIVAX IMAGO TV1400 chass.GBJL7820015 Mr. pulsira (RESENO)
napisao stojkePN » 25 Jul 2008, 16:52 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 2996 Pregledano
-
Zadnji post napisao nec
27 Jul 2008, 09:41
-
-
-
Vivax imago TV2102 GBJL7821064-RESENO-
napisao milans01 » 27 Avg 2009, 12:33 » u Servisiranje CRT Televizora - 15 Odgovori
- 2332 Pregledano
-
Zadnji post napisao milans01
28 Avg 2009, 16:54
-
-
- 19 Odgovori
- 3422 Pregledano
-
Zadnji post napisao spagagz
17 Jul 2010, 15:50
-
- 17 Odgovori
- 2459 Pregledano
-
Zadnji post napisao milans01
30 Mar 2010, 12:06
-
-
VIVAX IMAGO 2501NF PH02C [reseno]
napisao franc1 » 23 Avg 2010, 14:02 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1608 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
26 Avg 2010, 09:50
-
-
-
VIVAX IMAGO TV2109 siv raster sa povratnim linijama(Reseno)
napisao Japanac » 04 Sep 2011, 15:27 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 2061 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
07 Sep 2011, 13:41
-
-
- 6 Odgovori
- 1631 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
14 Okt 2011, 20:36