Ne igrajte se sa nulovanjem narocito u kucnim izvedbama jer se cesto desava da je uzemljenje jako lose (rdja prekine ili istanji pocinkovanu traku najpre oko temelja gde izlazi iz zemlje). Vidjao sam da po kucama prste varnice i pusi crni dim iz plocica u kupatilu jer neko nenamerno nuluje instalaciju (jednom je jedan lik u bojleru obrnuo nulu i zemlju u kupatilu) prekinuto ili istanjeno uzemljenje postaje obican kabl koji visi u vazduhu, posto se nalazi tik uz druge kablove magnetno polje istih indukuje u njemu struju koja nema uvor pa se javljaju razlike u potencijalu koje cesto preskoce vrednost napona dodira. posle se narod cudi sto nesto elektrizira ili ih pecka voda sa slavine. Ili kad zagrmi, varnica iskoci iz prikljucnice i gadja u nogu prolaznika.
Kablovska ne radi uzemljenje, cak ni ja nikada ne uzemljim TF ili alarmne centrale da ne bih prizivao naseg Sveca Iliju da mi razvodi struju po kuci.
Izjednacavanje potencijala je dobro resenje, skracivanje ili rasprezanje kondom kabla.
a najbolje je koristiti stand-alone uredjaje, zna se na cemu se gleda TV program, na cemu se gleda DVD...ne znam ni sam koliko sam video popaljenih racunara i grafickih zbog te antenske konekcije....
Ako se ovako nastavi...jedan dan cemo imati scart i na bojleru!
cubica