TV EI Color 5672 - Problem pri ukljucenju (RESENO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV EI Color 5672 - Problem pri ukljucenju (RESENO)
Kako sta sam rekao radi se o televizoru ei nis color 5672 sa dalinskim. Problem je sledeci:
kad sam pokusao da upalim tv on se ukljuci - ima ton i slike (snega, malog svetla) ali one dve crtice koje su pri stand-by se gase i ne pojave se cifre, blokira se.
Sta da radim, kako da resim ovo?
Hvala vam puno
pozdrav.
edit - Duja
kad sam pokusao da upalim tv on se ukljuci - ima ton i slike (snega, malog svetla) ali one dve crtice koje su pri stand-by se gase i ne pojave se cifre, blokira se.
Sta da radim, kako da resim ovo?
Hvala vam puno
pozdrav.
edit - Duja
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
pa ovako
prvo prkontrolisi stand by trafo i +5 V sa njega
zatim kada startujes tv meri napone na skundaru 200, 150, 26, 12 V
i vidi da li neki od njih nije dobar
pogotovo obrati paznju na +12V jer on ide na procesor.
ako su svi naponi u redu i +12V dolazi na procesor postoji verovatnoca da ti ej neispravan procesor SAA1293 i on crkava skoro iskljucivo zbog varnicenja kaskade ili strujnog udara (retko zbog dotrajalosti)
znaci instrument u ruke i meri
sretno
prvo prkontrolisi stand by trafo i +5 V sa njega
zatim kada startujes tv meri napone na skundaru 200, 150, 26, 12 V
i vidi da li neki od njih nije dobar
pogotovo obrati paznju na +12V jer on ide na procesor.
ako su svi naponi u redu i +12V dolazi na procesor postoji verovatnoca da ti ej neispravan procesor SAA1293 i on crkava skoro iskljucivo zbog varnicenja kaskade ili strujnog udara (retko zbog dotrajalosti)
znaci instrument u ruke i meri
sretno
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Već je rešio...ali ovde se ne javlja.
http://www.elitesecurity.org/t296792-ei ... ski-uregaj
http://www.elitesecurity.org/t296792-ei ... ski-uregaj
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Odgovor sa ES: REŠENO
resen problem hvala vam puno prilikom menjane procesora napravio sam kusu vezu ali sredio sam sad tv
konecni rezultat crkoe procesor od groma kako ste i rekli na pocetak nie hteo da se pali morao sam da drzim dugme a sad e se ok
hvala jos jednom
pozdrav
resen problem hvala vam puno prilikom menjane procesora napravio sam kusu vezu ali sredio sam sad tv
konecni rezultat crkoe procesor od groma kako ste i rekli na pocetak nie hteo da se pali morao sam da drzim dugme a sad e se ok
hvala jos jednom
pozdrav
FATAL SYSTEM ERROR: Press F13 to continue ...
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Kontakt:
cek,cek ... nlupco.dobro.nije na crnoj,ali mu pisem minus.skull je napisao:samo da i ovaj ne stavi nas krle na svoju crnu listu
sta se vi smejete ? sto da me zajebava neko konezna ni lemilicu da drzi u
ruci,ocu da pomognem ali mora da bude fer.pricali smo o tome ...
... Here lies a man whom is little known !!!
- skull
- _
- Contact person: Gele
Da ne bi bio pogresno shvaten; ja mislim da si 100% u pravu kad regiras zbog neobjasneto resenje. Jer kad neko pomoc trazi ima obaveza da na kraj pojasni i kako je problem resen (kako sto vecina clanova rade). Kad neko pishe samo reseno, bez pojasnenje, onda taj i bi trebalo da uge na "crna lista " jer ostaje duzan i ne zasluzuje da mu se opet pomoci 

Gele
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
@ nlupco ,
zamolio bih te da ne širiš ovde po forumu dezinformacije i kako ne želimo da te primimo u Expert grupu. Ako si se i prijavio ,a nisi primljen , verovatno da nisi ispunio neki od onih minimalnih uslova koje tražimo , a sve je opisano na linku koji ti je StojkePN napisao.
Nijedan član sa ovog foruma nije zapostavljen i ignorisan sa moje strane . Na forumu sam non-stop i svaki član je od mene dobio adekvatnu pomoć. Svaki kolega će biti srdačno primljen u expert grupu , ali nam prethodno mora i pokazati svojim pisanjem i kolegijalnošću na forumu da nam je kolega , a ne puki preletač foruma koji bi želeo ovog momenta samo da se okoristi. Mi ovde radimo na duže staze.
Pored ove imaš još 6 tema otvorenih:
viewtopic.php?p=29862&highlight=#29862
viewtopic.php?p=29705&highlight=#29705
viewtopic.php?p=29144&highlight=#29144
viewtopic.php?p=25808&highlight=#25808
viewtopic.php?p=25792&highlight=#25792
viewtopic.php?p=16226&highlight=#16226
Nemoj zameriti ali ni na jednoj se nisi pojavio i da nas obavestiš da li jesi ili nisi rešio problem. Nije sramota ne rešiti, dešava se to i iskusnijim majstorima.
Ali bi kolege volele da znaju bar na čemu je tema završila , jer nekada čak i iz nerešene teme može da se pronađe neko alternativno rešenje , možda i to pomogne nekome.
Ne očekuj da će neko 100% tačno ti ukazati na rešenje problema , ali će možda ipak biti neke smernice koje bi mogle da olakšaju rešenje problema.
Ipak na kraju bi bilo lepo od autora teme (u ovom slučaju si to ti) da napiše/prepravi svoj prvi post i u naslov dopiše REŠENO/NEREŠENO/VRAĆENO.
Koliko vidim nakon cirka 20. minuta si dobio adekvatan odgovor...
Ovo nisam samo tebi pisao , nego i ostali članovi foruma da vide kako bi se trebalo odnositi i ponašati na forumu , jer sa druge strane nije samo mašina koja sortira i odgovara na klikove mišem po pretraživaču , nego su to živi ljudi koji ovde čitaju i pišu. Ako pomogneš nekome pa makar bilo kako , veruj mi da će ti se trud višestruko vratiti.
Ako pak ignorišeš odgovore i samo pitaš... i pitaš..onda se desi kao u ovoj temi...
Zamolio bih sve članove da dalje ne nastavljaju diskusiju van teme...jer ne vodi ničemu.
'fala lepo
zamolio bih te da ne širiš ovde po forumu dezinformacije i kako ne želimo da te primimo u Expert grupu. Ako si se i prijavio ,a nisi primljen , verovatno da nisi ispunio neki od onih minimalnih uslova koje tražimo , a sve je opisano na linku koji ti je StojkePN napisao.
Nijedan član sa ovog foruma nije zapostavljen i ignorisan sa moje strane . Na forumu sam non-stop i svaki član je od mene dobio adekvatnu pomoć. Svaki kolega će biti srdačno primljen u expert grupu , ali nam prethodno mora i pokazati svojim pisanjem i kolegijalnošću na forumu da nam je kolega , a ne puki preletač foruma koji bi želeo ovog momenta samo da se okoristi. Mi ovde radimo na duže staze.
Pored ove imaš još 6 tema otvorenih:
viewtopic.php?p=29862&highlight=#29862
viewtopic.php?p=29705&highlight=#29705
viewtopic.php?p=29144&highlight=#29144
viewtopic.php?p=25808&highlight=#25808
viewtopic.php?p=25792&highlight=#25792
viewtopic.php?p=16226&highlight=#16226
Nemoj zameriti ali ni na jednoj se nisi pojavio i da nas obavestiš da li jesi ili nisi rešio problem. Nije sramota ne rešiti, dešava se to i iskusnijim majstorima.
Ali bi kolege volele da znaju bar na čemu je tema završila , jer nekada čak i iz nerešene teme može da se pronađe neko alternativno rešenje , možda i to pomogne nekome.
Ne očekuj da će neko 100% tačno ti ukazati na rešenje problema , ali će možda ipak biti neke smernice koje bi mogle da olakšaju rešenje problema.
Ipak na kraju bi bilo lepo od autora teme (u ovom slučaju si to ti) da napiše/prepravi svoj prvi post i u naslov dopiše REŠENO/NEREŠENO/VRAĆENO.
Koliko vidim nakon cirka 20. minuta si dobio adekvatan odgovor...
Ovo nisam samo tebi pisao , nego i ostali članovi foruma da vide kako bi se trebalo odnositi i ponašati na forumu , jer sa druge strane nije samo mašina koja sortira i odgovara na klikove mišem po pretraživaču , nego su to živi ljudi koji ovde čitaju i pišu. Ako pomogneš nekome pa makar bilo kako , veruj mi da će ti se trud višestruko vratiti.
Ako pak ignorišeš odgovore i samo pitaš... i pitaš..onda se desi kao u ovoj temi...
Zamolio bih sve članove da dalje ne nastavljaju diskusiju van teme...jer ne vodi ničemu.
'fala lepo

- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
- tom
- gxu
- Contact person: TOME
Pretpostavuvam deka si mi zemjak(po pisuvanjeto...iako ni toa ne e bitno) i ti pisuvam so namera da ti ukazam deka gresisnlupco je napisao:Odradio sam ono sta si zeleo dao sam odgovore i resenja na problema sta sam postavio nadam se da e ok.
E sad bi te zamolio da me obrises kao clan ovog foruma
Pozdrav svima.

Prespij i razmisli dobro zosto imas dobieno los vpecatok za ovoj zasega kvaliteten forum.
Vina za toa nosis i samiot bidejki site nie treba da se pridrzuvame na pravila koi sme gi prifatile pri zaclenuvanjeto.
Na krajot izborot e tvoj i edinstveno tvoj :kolege: nekoj rekol to be or not to be now is the question

TOME
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Kontakt:
mislim da si prenaglio,mi nismo za to da izbacujemo nekoga samo trazimo da posujue pravila foruma,nista vise.ovde mozes mnogo da naucis,i mnogo problema (kvarova) da resis,ali treba da budes fer prema drugima,da javis kad popravis i obelezis temu koju si poceo kao zavrsenu,vracenu,odustao ili sl. nista vise.
nadam se da ces ostati sa nama i da ce ti biti prijatan boravak na forumu.
nadam se da ces ostati sa nama i da ce ti biti prijatan boravak na forumu.
... Here lies a man whom is little known !!!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
[REŠENO] VIVAX IMAGO TV2940 HORIZONTALNA LINIJA PRI STARTU
napisao NEDIM » 13 Nov 2011, 15:25 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1848 Pregledano
-
Zadnji post napisao NEDIM
20 Nov 2011, 22:45
-
-
-
ELITE 21EF70 PX20075 pri startu gori his tranzistor (RESENO)
napisao sky_hawk » 03 Feb 2012, 11:59 » u Servisiranje CRT Televizora - 12 Odgovori
- 2886 Pregledano
-
Zadnji post napisao sky_hawk
21 Feb 2012, 11:49
-
-
-
TV ORION Color 5598 Chassis CODEA - Potrebna shema (RESENO)
napisao lale » 24 Okt 2007, 15:45 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1150 Pregledano
-
Zadnji post napisao lale
26 Okt 2007, 23:57
-
-
-
TV ORION Color 51882RC - Potrebna shema (RESENO)
napisao baki » 02 Feb 2008, 20:00 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1044 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
05 Feb 2008, 10:30
-
-
-
TV GRUNDIG Super Color A4405 - Nece da se ukljuci (RESENO)
napisao andro79 » 03 Apr 2008, 20:10 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 1854 Pregledano
-
Zadnji post napisao andro79
12 Apr 2008, 19:26
-
-
-
TV EI Color 5645 - Multipolarni magneti (RESENO)
napisao mirossab » 05 Jun 2008, 23:32 » u Servisiranje CRT Televizora - 2 Odgovori
- 691 Pregledano
-
Zadnji post napisao mirossab
06 Jun 2008, 22:07
-
-
-
TV TELEFUNKEN Pal Color F430 Chassis TX92 - Dump (RESENO)
napisao vlatkocopa » 26 Okt 2008, 19:09 » u Servisiranje CRT Televizora - 22 Odgovori
- 2907 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
21 Nov 2008, 20:34
-
-
- 6 Odgovori
- 910 Pregledano
-
Zadnji post napisao milivojsa
07 Okt 2010, 11:29