TV SCHNEIDER SCENARO2819 TV17 17.7 Zvuk [REŠENO]
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV SCHNEIDER SCENARO2819 TV17 17.7 Zvuk [REŠENO]
FIRMA: Schneider
MODEL: Scenaro 2819
CHASSIS: TV17.7
Ekran: Philips
Sound procesor: MSP3400D
AUDIO: TDA7495
SMPS (mreža): TDA16846/BUZ91A
OPIS KVARA: Zvuk se gubi, dolazi, utisava se, pojacava. Na skart audio out je normalan zvuk. Zamenjen TDA7495, ali bez rezultata. Sta mi je ciniti?
MODEL: Scenaro 2819
CHASSIS: TV17.7
Ekran: Philips
Sound procesor: MSP3400D
AUDIO: TDA7495
SMPS (mreža): TDA16846/BUZ91A
OPIS KVARA: Zvuk se gubi, dolazi, utisava se, pojacava. Na skart audio out je normalan zvuk. Zamenjen TDA7495, ali bez rezultata. Sta mi je ciniti?
Zadnja izmena: miligor, dana 18 Dec 2008, 13:45, ukupno menjano 1 put.
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Re: TV SCHNEIDER Scenaro 2819 Chassis TV177 (17.7) - Zvuk
Za pocetak menjaj elektrolite u mrezi, sve elektrolite u tonskom stepenu,zameni sve elektrolite u MF-u i prelemi MF stepen.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Re: TV SCHNEIDER SCENARO2819 Chassis TV17 (17.7) - Zvuk
Mislim da ce ti ovde biti problem...to kolo je vrlo problematicno.miligor je napisao: Sound procesor: MSP3400D
@Ribery: a da zameni ceo tv?

Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
Probaj promijeniti dump. Ja sam imao dosta tonskih problema s tom šasijom i devetkom i većina je bila uklonjena promjenom dumpa. Još nikada nisam mijenjao MSP. Možda me tako zakačilo.
Najteže je, kad ništa ne radiš, znati kada si završio!
Ja jos nikada nisam menjao dump, ako moze kratak opis kako se to radi, ili neki link...
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
kako vidim nisi serviser tako da ces tesko resiti ovaj problem pa najbolje bi bilo da odes do prvog servisa i tamo ces najbolje i naljlakse proci 

Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Kolega Dujo ja kada sve to pormenim u 95 posto slucajeva zvuk radi. Bar ja nisam nikada imao velikih problema sa tonskim stepenom u TV-uMajstor Duja je napisao:Mislim da ce ti ovde biti problem...to kolo je vrlo problematicno.miligor je napisao: Sound procesor: MSP3400D
@Ribery: a da zameni ceo tv?

Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
- dzafer
- gx
mozes procitati u ovoj temi OVDJE ako nemas programator i nisi ranije to radio bolje da potrazis nekog servisera bar ih u tvom mjestu ima dovoljnomiligor je napisao:Ja jos nikada nisam menjao dump, ako moze kratak opis kako se to radi, ili neki link...

džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Ako si serviser, kad tad ćeš to morati naučiti. Malo potraži na netu. Nađi Mijanovićev programator. Tamo na toj stranici ti je dosta toga objašnjeno i imaš programator za samogradnju koji je odličan za početak. Moraš biti i svjestan toga da možes dosta zabrljati ako zezneš sadržaj eeproma.
Toliko o tome ako se hoćeš učiti ali i ja bi ti preporučio da to odneseš nekom iskusnijem jer je to SMD eeprom i ima tih
šasija raznih. Sve su TV 17 ali ni ono iza ne garantira koji dump odgovara pa ja obično moram isprobati nekoliko komada.
Toliko o tome ako se hoćeš učiti ali i ja bi ti preporučio da to odneseš nekom iskusnijem jer je to SMD eeprom i ima tih
šasija raznih. Sve su TV 17 ali ni ono iza ne garantira koji dump odgovara pa ja obično moram isprobati nekoliko komada.
Najteže je, kad ništa ne radiš, znati kada si završio!
Sad sam tek primetio da se ton gubi sa povecanjem osvetljenosti slike! Mozda ce vama serviserima ovo nesto da znaci, ali ja sam tek sad primetio. Znaci kad "zamracim" sliku, ton se pojaca.
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Neko napajanje te zeza, MENJAJ ELEKTROLITE.miligor je napisao:Sad sam tek primetio da se ton gubi sa povecanjem osvetljenosti slike! Mozda ce vama serviserima ovo nesto da znaci, ali ja sam tek sad primetio. Znaci kad "zamracim" sliku, ton se pojaca.
pogledaj na TDA7495 pin 13 je napajanje.Da bi kolo postiglo odgovarajucu radnu tacku minimalno je 11V max je 35V dakle premeri taj napon posmatraj ga dok povecavas svetlo dali se on smanjuje odnosno povecava kada smanjujes svetlost.Ako varira onda menjaj filter elektrolit na tom napajanju,mozda su otpori popustili koji bi trebali bit od 1 do 3.3 oma menjaj otpore i ispravljacku diodu na to naponu bez merenja moze zezat..
doktor za svaku bol je rock and roll
tv schneider 17.7 je 100hz tv posjeduje feature box(digitalu). Za navedene probleme sa tonom ne mijenjati
odmah damp ili sve elkose sto je sada u modi jer je smd eprom 24c32 s donje strane stampe do procesora
uvezan sa earom om koji je ugradjen na gornjoj strani stampane ploce u podnozju ic901 gdje pogresan damp
moze prouzrokovati mnoge probleme. Vezano za tvoj problem sa tonom uradi sljedece:
smd diodu d801 s donje strane ploce kod tonskog kola sto ide na pin br.10 (mute) skini jer pouzdano
radi bez nje,ne ugradjivati drugu.Zatim preletovati sve mase digitale (gornje i donje okrugle bijele zakovice)
duplestampe i sam konektor digitale.Po potrebi skini smd otpor R806 kod tonskog kola,zamijeni plocu-modul
sa 3 scarta.Obavezno preletuj sve oko MSP kola. Ukoliko bas zaglibis zamijeni podnozje na grlu katodne cijevi
(izuzetno cijelu rgb platu). Nadam se da ovo sve neces morati raditi i da ces problem rijesiti vec skidanjem
smd diode d801 i preletovanjem MSP kola. Nadam se da sam bio od koristi.
Lijep pozdrav
odmah damp ili sve elkose sto je sada u modi jer je smd eprom 24c32 s donje strane stampe do procesora
uvezan sa earom om koji je ugradjen na gornjoj strani stampane ploce u podnozju ic901 gdje pogresan damp
moze prouzrokovati mnoge probleme. Vezano za tvoj problem sa tonom uradi sljedece:
smd diodu d801 s donje strane ploce kod tonskog kola sto ide na pin br.10 (mute) skini jer pouzdano
radi bez nje,ne ugradjivati drugu.Zatim preletovati sve mase digitale (gornje i donje okrugle bijele zakovice)
duplestampe i sam konektor digitale.Po potrebi skini smd otpor R806 kod tonskog kola,zamijeni plocu-modul
sa 3 scarta.Obavezno preletuj sve oko MSP kola. Ukoliko bas zaglibis zamijeni podnozje na grlu katodne cijevi
(izuzetno cijelu rgb platu). Nadam se da ovo sve neces morati raditi i da ces problem rijesiti vec skidanjem
smd diode d801 i preletovanjem MSP kola. Nadam se da sam bio od koristi.
Lijep pozdrav
- Ribery
- gx
- Kontakt:
DA LI SI ZAMENIO ELEKTROLITE? To ti je nesto NAJOSNOVNIJE u TV servisiranju bar po meni. 90 posto kvarova se dese zbog losih elektrolita.
Ma to je u redu, samo sto su ovi danasnji Singapursko-Kineski elektroliti jako losi, evo od 10 komada od 100mF nijedan nema vise od 90mF... Ali, nije to najveci problem, sad sam u nekoj frci, pa ne mogu da se posvetim TV-u. Cim nesto uradim, odmah cu da javim ovde. A, vama, ljudi, veliko hvala na savetima!
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
A siguran li si ti da instrument meri pravilno t.e. ispravno ako i on je kineski onda imas dobar tandem :)miligor je napisao:elektroliti jako losi, evo od 10 komada od 100mF nijedan nema vise od 90mF...
a i za obicne filtre sta ti je bitno da imas tacan kapacitet, bitno je da ima dobar ESR t.e. da ni su prazni, da imju dobi vremena na punenje i praznenje.
Ne se nalaze uvi elkosi u neki oscilatorni system pa da se fakas za 1-2 mikro F.

www.facebook.com/slavceelectronics
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Nisi jedini koji ima problem sa ''NOVIM" elektrolitima. Svaki peti je dobarmiligor je napisao:Ma to je u redu, samo sto su ovi danasnji Singapursko-Kineski elektroliti jako losi, evo od 10 komada od 100mF nijedan nema vise od 90mF... Ali, nije to najveci problem, sad sam u nekoj frci, pa ne mogu da se posvetim TV-u. Cim nesto uradim, odmah cu da javim ovde. A, vama, ljudi, veliko hvala na savetima!

- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
Ma ako ni su losih elkosi sta nije serviserima ke radimo
50% pa i vise defekti dolazit radi losih elkosi :)

50% pa i vise defekti dolazit radi losih elkosi :)

www.facebook.com/slavceelectronics
Ko ce ga znati, evo n.pr. jedan stari Iskrin elko od 100mF od pre 25 godina pokazuje 101mF!cacko85 je napisao: A siguran li si ti da instrument meri pravilno t.e. ispravno...
![]()
![]()
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV EI 55100 - Gubi zvuk (Rešeno)
napisao desko333 » 26 Sep 2007, 13:11 » u Servisiranje CRT Televizora - 14 Odgovori
- 3090 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
27 Sep 2007, 15:11
-
-
-
TV SAMSUNG CB336F(S) - Slabo se cuje zvuk (RESENO)
napisao Marko Enter » 28 Jun 2008, 17:28 » u Servisiranje CRT Televizora - 16 Odgovori
- 2356 Pregledano
-
Zadnji post napisao Marko Enter
18 Jul 2008, 22:37
-
-
-
TV Grundig ST70700TEXT pisti zvuk (RESENO)
napisao Ribery » 21 Jul 2013, 15:29 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1814 Pregledano
-
Zadnji post napisao srleboj
23 Jul 2013, 15:00
-
-
-
Samsung CK21S4TB S15A - Posle nekoliko minuta pocne da pali/gasi sliku (zvuk ne prekida)
napisao Stefan7 » 10 Okt 2020, 16:58 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 4059 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
11 Okt 2020, 20:30
-
-
-
TV SCHNEIDER COLORADO70 Chassis DTV3 - Problem mreza(RESENO)
napisao zlix » 12 Okt 2007, 12:32 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 1212 Pregledano
-
Zadnji post napisao zlix
13 Okt 2007, 02:30
-
-
-
TV GRUNDIG & TV SCHNEIDER - Pucanje ekrana (RESENO)
napisao BgO » 17 Okt 2007, 21:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 21 Odgovori
- 5356 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
30 Jul 2008, 20:34
-
-
-
TV SCHNEIDER Chassis 176 (17.6) - Blokira (RESENO)
napisao milans01 » 25 Feb 2008, 11:24 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1137 Pregledano
-
Zadnji post napisao milans01
04 Mar 2008, 18:36
-
-
-
TV SCHNEIDER Chassis DTV101 - Slika deformisana (RESENO)
napisao lnicks » 16 Avg 2008, 20:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1206 Pregledano
-
Zadnji post napisao lnicks
21 Avg 2008, 09:04
-