TV ELIT 21ST04 - Losa boja (INFO)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
kibsa
_
_

TV ELIT 21ST04 - Losa boja (INFO)

Post napisao kibsa » 28 Jan 2009, 00:04

Osjećam potrebu da ovo napišem iako ne sumljam da bi većina korisnika ovog foruma riješila ovakav problem brzo, ali nek se nađe ovdje i ovo iskustvo možda nekom posluži. Kineska šasija mislim da joj je ovo oznaka TH-P1008, od čipva najeću pažnju mi je privuko, pa sam ga i zapiso TDA9351PS/N3/3/1997. Mušerija se žali na lošu boju, a i ton zeza kako to on kaže.
TV star godinu i nešto malo jače, a katodna Tajland i vuče na zeleno, pomislih ne bi me čudilo da je moram zamijenit, ali nije tako.Razletovali su se tranzistori na rgb-eu, poletujem i sa bojom je ok.Nedostaje mi malo više svjetlosti, pa ja malo dignem ug2.Slika nije nešto,(da budem iskren od onih katodnih cijevi i ne očekujem više) ali ton stvarno ništa. Samo se na trenutak pojavi kad tek prebacim sa programa na program.Na slici se jedva da uočiti da jedan pojas malo širi od 1cm po visini vuče sliku ulijevo što ukazuje na prisustvo naizmjenične komponente u napajanju his-a.Kontam zamijenim u sekundaru mreže elko na 120v i to je sa slikom ok.Sa ESR-metrom provjerim sve elektrolite u sekundaru- ok.Napokon mjerim napon izgleda mi regularan pošto ne znam tačno koliki bi trebo bit.ESR-merom mjerim mrežni elektrolit on ne miče kazalljku, konta stao mi ESR-metar. Ne mogu još da vjerujem da onakav elko može dat dobar napon na sekundaru i onaku sliku.Zamijenim ga dođe i ton. Pošto sam bio u žurbi zaboravih zabilježiti još podataka sa šasije, pa ni napon ne izmjeri. samo sam za nijansu vratio ug2. U svemu postoji prvi put.

Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Re: ELIT 21ST04 TH-P1008 [Info]

Post napisao Stolle » 28 Jan 2009, 00:10

Svakako je korisno.
Da li je Elit ili Elite,pošto ima i jednih i drugih.Kod takvih postova pišemo info u naslovu,što sam i dodao.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

BD-electronic
gx
gx
Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
Contact person: Dejan
Phone number: 0038730793402
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao BD-electronic » 28 Jan 2009, 16:48

Stolle ovo bi morao biti ELIT zato što oni imaju tu oznaku modela 21ST04, ali eto nadam se da će to i kolega kibsa potvrditi.

kibsa
_
_

Post napisao kibsa » 28 Jan 2009, 22:43

U pitanju je bio Elit, odradio sam ga na terenu- kucna posjeta.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”