TV GOLDSTAR CKT9742 Chassis PC91A - Ne startuje (RESENO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
- ljube
- _
- Contact person: Ljupco
- Specialty: tv-multimedia
TV GOLDSTAR CKT9742 Chassis PC91A - Ne startuje (RESENO)
FIRMA:Goldstar
MODEL:CKT9742
CHASSIS(oznaka šasije):PC91A
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SAA 1293-02
EEPROM:MDA2062
VERTIKALA:LA7830
AUDIO:
VIDEO:TDA3561
SMPS (mreža):TDA4605
FBT (vn trafo):154-177B
TUNER:
KVAR:nece da startuje
OPIS KVARA:mrezni deo je u redu,ima napone na izlazu 125,24,13V.kada pritisnes na daljinski za da se tv ukljuci cuje se vrlo kratko ukljucenje releja i odma se iskljuci relej i gasi se displej.onda mora ponovo da se tv iskljuci iz mreze i da se ukljuci za da bude u stby rezimu.premostio sam i kontakte releja gde je napon 125v misleci da relej nije u redu ali tv opet ne radi, znaci tv nece da zaoscilira.zamjenio sam SAA 1293,D1555 ,elektrolite na izlaz iz mreze,VN trafo i elektrolite oko njega,TDA2579 i elektrolite oko njega , LA 7830 koje je bilo probijeno,zamjenio sam i blokove oko oscilatora jer mislim da je tu negdje problem, ali opet isto.vise nemam ideju sta da provjerim. dal neko mozda moze da pomogne gde bi mogao da bude problem.pozdrav svima!
MODEL:CKT9742
CHASSIS(oznaka šasije):PC91A
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SAA 1293-02
EEPROM:MDA2062
VERTIKALA:LA7830
AUDIO:
VIDEO:TDA3561
SMPS (mreža):TDA4605
FBT (vn trafo):154-177B
TUNER:
KVAR:nece da startuje
OPIS KVARA:mrezni deo je u redu,ima napone na izlazu 125,24,13V.kada pritisnes na daljinski za da se tv ukljuci cuje se vrlo kratko ukljucenje releja i odma se iskljuci relej i gasi se displej.onda mora ponovo da se tv iskljuci iz mreze i da se ukljuci za da bude u stby rezimu.premostio sam i kontakte releja gde je napon 125v misleci da relej nije u redu ali tv opet ne radi, znaci tv nece da zaoscilira.zamjenio sam SAA 1293,D1555 ,elektrolite na izlaz iz mreze,VN trafo i elektrolite oko njega,TDA2579 i elektrolite oko njega , LA 7830 koje je bilo probijeno,zamjenio sam i blokove oko oscilatora jer mislim da je tu negdje problem, ali opet isto.vise nemam ideju sta da provjerim. dal neko mozda moze da pomogne gde bi mogao da bude problem.pozdrav svima!
Zadnja izmena: ljube, dana 26 Jan 2009, 22:24, ukupno menjano 1 put.
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Specialty: tv
- Kontakt:
Re: TV GOLDSTAR CKT9742-NE STARTUJE
Koliko imas na collectoru horizontale ? Otkaci kolektor i trafo pa meri ... vezi sijalcu ... +12v koliko je ? jako bitan napon,bez njega oscilator nece da okine.
aj polako,proveri sta se desava pa javi.resicemo ga.
aj polako,proveri sta se desava pa javi.resicemo ga.
... Here lies a man whom is little known !!!
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
taj tv uopste nije "pametan" u smislu "protection", uslov eeproma i t.d...dovoljno je da izmeris dal na kolektor imas 125v, ako ima prebacis se na bazu, izmeris osciloskopom, ako nema, vracas se unazad na drajver trafo, drajver tranzistor, njegovo napajanje i sami hor osc..niko ti ne moze reci odmah u cemu je problem..TDA2579 dal ima napajanje, na njegovom izlazu osciloskopom i nema gde da bezi.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- ljube
- _
napone sa sijalicom su 116, 24 i 12,5V(sa prespojeni kontakti na relej).dali 12V na 2579 treba da ima i kada je tv u stby ili tek kada se tv startuje?(kad se relej ukljuci).kako vidim na semu on se napaja od IC402 sto znaci od FBT
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
Koliko ti je siguran taj TDA2579 sto si zamenio jer kako su ti napisali kolege taj TV je (SKOLA ZA PRAKSA) samo polako
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
zameni bez merenja instrumentom (Q401- C2239) on je driver za his D1555.

doktor za svaku bol je rock and roll
- ljube
- _
TDA2579 je provjereno na drugi tv i je ok,nisam zamjenio Q401 samo sam ga mjerio i pokazao je da je u redu.zamjenicu ga pa cu da vas obavjestim sta se desilo.pozdrav !
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
Mislim da je ta sasija dobijala +12v preko stabilizatora,koji se napajao (mislim da je bilo16v od VN-trafoa),pa na stabilizator.Ako sam u pravu menjaj sve elektrolite u tom delu...ako ne pogledacu semu sutra.Znam da sam imao isti kvar i da je bila neka sitnica,al odavno je to bilo.Evo tel.031/420808,pa se javi.
Pozdrav
Pozdrav
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- ljube
- _
konacno resio sam problem
nakon sto sam zamjenio Q401 i tv opet nije hteo da startuje, izvadio sam drajver trafo misleci da njega zamjenim,kad pogledam izmjedu dva izvoda trafoa parce zalutalog kalaja
koje je spojilo dva izvoda
.hvala svima na savjete i pozdrav 

- bogoslav
- gx
- Phone number: 0038268000267
Re: TV GOLDSTAR CKT9742-NE STARTUJE (RESENO)
Bojim se da su ti "glupi" bili mnogo bolji od ovih današnjih, "pametnih"rubin_miki je napisao:taj tv uopste nije "pametan"

- krllebg
- ___
- Kontakt:
Aleluya ... a kako je taj kalaj tu dospeo? Ako je to bio osnovni kvar da nestartuje,kako je prespojeno kalajem ? Neko pre tebe otvarao ili si ti nepaznjom
to "ugradio".Pitam iz razloga da ti se nevrati,pregledaj i testiraj aparat da si sigurao da je otisao ...
to "ugradio".Pitam iz razloga da ti se nevrati,pregledaj i testiraj aparat da si sigurao da je otisao ...
- ljube
- _
pred mene tv je bio kod drugi majstor koji je trebao popraviti vertikalu koja kako sto sam napisao u prvi post je bila probijena(LA7830).on je vratio tv sopstveniku sa izgovorom da tv ima i drugi problem koji ne moze da ga resi( nece da startuje) i onda sam ga preuzeo ja. 

- krllebg
- ___
- Kontakt:
svasta ... vertikalu nezna,mrezu nezna ... pa sta zna taj majstor ? zasta uzima pare ? a trosi kalaja nevidjeno,zaliva gde stigne.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Namerno?krllebg je napisao: ... a kako je taj kalaj tu dospeo?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
Neke musterija stvarno znaju da preteraat so ponasanje ali i ima majstori sta stvarno neferski radit.
Donasa musterija kod mene SAN 20BRC i kaze dek je bil kod drugi majstor i TV bill kod nega nekoliko meseca i opet ni je resio kvar i mu vrati TV.
Naravno ja uklucim u struju bez da otvaram poklopac nista jok ni st-by nema.
Otvaram TV da vidim sta je taj "majstor" radio obrkam tablu na opaku da vidim sta je radio malo u detali pretrazim i kada vidim namerno napraveni kratkih spojevi na 5-6 mesta megu neki tacki na IC na tranz... prema masu itn. so cel da ne popravi neki drugi majstor koj nema da vidi ovi spojevima. Ali kalaj je nov i sveti i vrlo se razlikuje od onaj stari koj uopste ni je lemen.
Vadim ja komandnu tablu kada vidim i tamo opet isto (car i zbog to i nije imao st-by) jer mnogo se je namacio da napravi ovi stvari jer svi majstori znaju koliko zivci treba za da izvadis komandnu tablu na SAN.
Sreka sta ni je radila mreza i ne je uklucio TV dok je imao spojevima sve zivo ke je izgoreo i to sta je bilo zdravo.
I sta je bilo kvar na TV: mreza i HIS i bandovi na komandnu tablu, standardni kvarovi na ovu sasiju.
I sta mislite vi za ovaki majstor
u ovi slucaj treba musterija da primeni TEKVONDO

Donasa musterija kod mene SAN 20BRC i kaze dek je bil kod drugi majstor i TV bill kod nega nekoliko meseca i opet ni je resio kvar i mu vrati TV.
Naravno ja uklucim u struju bez da otvaram poklopac nista jok ni st-by nema.
Otvaram TV da vidim sta je taj "majstor" radio obrkam tablu na opaku da vidim sta je radio malo u detali pretrazim i kada vidim namerno napraveni kratkih spojevi na 5-6 mesta megu neki tacki na IC na tranz... prema masu itn. so cel da ne popravi neki drugi majstor koj nema da vidi ovi spojevima. Ali kalaj je nov i sveti i vrlo se razlikuje od onaj stari koj uopste ni je lemen.
Vadim ja komandnu tablu kada vidim i tamo opet isto (car i zbog to i nije imao st-by) jer mnogo se je namacio da napravi ovi stvari jer svi majstori znaju koliko zivci treba za da izvadis komandnu tablu na SAN.
Sreka sta ni je radila mreza i ne je uklucio TV dok je imao spojevima sve zivo ke je izgoreo i to sta je bilo zdravo.
I sta je bilo kvar na TV: mreza i HIS i bandovi na komandnu tablu, standardni kvarovi na ovu sasiju.
I sta mislite vi za ovaki majstor

www.facebook.com/slavceelectronics
- kisko
- Preminuo
Svaka mu častcacko85 je napisao: I sta mislite vi za ovaki majstoru ovi slucaj treba musterija da primeni TEKVONDO
![]()
![]()
![]()

Desi se da upadne kalaj i napravi zvrčku no kad vidim da je nešto tako prespojeno kao što si naveo ili da su neki pinovi IC kola u vazduhu uvek pretpostavim da je kolega imao problema sa mušterijom

uvek ima nesto interesantno
- cacko85
- gx
- Kontakt:
U ovu slucaju musterija mi je komsija tako da znam dek ni je imao probelm sa njemu zato sta vrlo dobro zna da komsija je fer covek.kisko je napisao:je kolega imao problema sa mušterijom
A majstor mu je rodnina (баџанак на Makedonski neznam na Srpski) na njemu pa zato ni je hteo prvo kod mene da donese TV mislio je pojeftino ke ga kosta kaj rodzaku.

Cel na ovi majstor je ne slucajno kalaj se poznaje dek namerni je lemen

- Stolle
- Preminuo
Može da se "obavesti" i na drugačiji način,a ovako da ti razbijaš glavu....
Pa možda i napraviš neku štetu prilikom uključivanja...Bojim se da takav "kolega" zaslužuje i nešto drugo. 

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
ono sto sam primetio tokom godina je da se nikako ne sme pred musterijom napadati, ocrnivati i omalovazati ostale kolege bez razlike kakvi su...nemoj nikad misliti da ces povecati svoj ugled kod musterije, naprotiv, bice jos manji, veruj mi..to sto si ti popravio, dovoljno kaze....
ce da izadjem na televizor,a????
- cacko85
- gx
- Kontakt:
Ma nisam ga ja omalozavao. Ali neki stvari mora da se kazu za sta se radi, ovo mi je prvi vakvi slucaj da se desi neki da sabotira opravka na TV. Video sam puno nacina na radnja ali ovakve sabotazi ni je fer... prema drugi kolege a prema musterija
mozda je zasluzio
Za niko nemam kazano i ne zelim da pricam koj kako radi, duri kad me neko pita to sta mislis za ovi ili oni majstor ili decak sta se uci :) ja se trudim da smenimo tema. kao sta si kazao dovoljno kaze i to sta on je dosao kod mene a ne kaj drugi neki...
Ali ljudi mora nesto da si pricaju ponekat i nevistini, onako ni je interesantno :)

Za niko nemam kazano i ne zelim da pricam koj kako radi, duri kad me neko pita to sta mislis za ovi ili oni majstor ili decak sta se uci :) ja se trudim da smenimo tema. kao sta si kazao dovoljno kaze i to sta on je dosao kod mene a ne kaj drugi neki...
Ali ljudi mora nesto da si pricaju ponekat i nevistini, onako ni je interesantno :)
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV GOLDSTAR CKT9822 Chassis PC91A Crno/bela slika (REŠENO)
napisao simoni » 10 Jun 2009, 20:34 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1450 Pregledano
-
Zadnji post napisao bursac
14 Jul 2009, 16:27
-
-
-
GOLDSTAR PC91A NEMA BOJA *Reseno*
napisao danco » 20 Jul 2010, 13:15 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1046 Pregledano
-
Zadnji post napisao nec
22 Jul 2010, 17:45
-
-
-
GOLDSTAR CB20A80 PC31A ne startuje RESENO
napisao Djoko Hristovski » 26 Apr 2010, 14:03 » u Servisiranje CRT Televizora - 14 Odgovori
- 1614 Pregledano
-
Zadnji post napisao Djoko Hristovski
10 svi 2010, 12:29
-
-
-
GOLDSTAR,CBT9745E,Ne startuje kaj je napon ispod 200V RESENO
napisao LaleMK » 27 Dec 2012, 15:16 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1307 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
28 Dec 2012, 09:47
-
-
-
TV Intervision M2039 PC91A ne memorise - RESENO!
napisao djole-79 » 08 Dec 2010, 10:51 » u Servisiranje CRT Televizora - 10 Odgovori
- 1858 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
09 Dec 2010, 17:50
-
-
-
TV GOLDSTAR Chassis BS700 - Siv raster (REŠENO)
napisao majstorr » 24 Okt 2007, 23:24 » u Servisiranje CRT Televizora - 21 Odgovori
- 3819 Pregledano
-
Zadnji post napisao skull
30 Okt 2007, 16:39
-
-
-
GOLDSTAR CBT9508E Ne pamti podesavanja *RESENO*
napisao stojkePN » 03 Dec 2010, 02:31 » u Servisiranje CRT Televizora - 15 Odgovori
- 1571 Pregledano
-
Zadnji post napisao stojkePN
04 Dec 2010, 14:31
-
-
-
GOLDSTAR CBT2172E PC07X2 GUBI SE SLIKA(REŠENO)
napisao Borce Vasilev » 07 Jan 2011, 02:34 » u Servisiranje CRT Televizora - 23 Odgovori
- 2925 Pregledano
-
Zadnji post napisao Borce Vasilev
11 Jan 2011, 00:34
-