CRT ORION TV-719SI starta pa zakoci mrezu [ODUSTAO]

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Nicky
_
_

Re: CRT ORION TV-719SI starta pa zakoci mrezu

Post napisao Nicky » 10 Avg 2012, 23:46

Ovdje nema ni jedne cenerice u primaru :( Mreza i nije komplikovana kolike probleme pravi. Problem je sto sje sve napravio grom.

Preskocio je sa sekundarnog djela na primar (vjerovatno dosao antenom). Cilj mi je bio srediti mrezu pa vidjeti dali je ostalo prezivjelo ali sad sam ni tamo ni vamo...

Zaniljivo je da upali stby i dok nema velikog opterecenja odradi i relej za demagnetizaciju (upravlja ga procesor) ali cim treba krenuti, potone. Kao i sa sijalicom, tako da mislim da je mozda ostalo i prezivjelo, mozda... Ali meni zasad problem pravi samo mreza koja neovisno o svemu mora da radi sama za sebe.

Borit cu se jos malo, ako ne odustat cu i ode u furdu...

ServisTesla
_
_
Contact person: Nikola

Post napisao ServisTesla » 11 Avg 2012, 12:39

Je si rasteretio i ostale diode na sekundaru? Koliki je STBY napon?

Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Stolle » 14 Avg 2012, 23:18

sove,
niko nije tražio tvoje mišljenje o posledicama udara groma, da li se slažeš ili ne. Ne prepiri se sa ljudima koji su jaako dugo na forumu, ne znaš ni sa kim se ubeđuješ, a još i nisi u pravu. Svi oni imaju mnogo više iskustva od tebe, što se vidi po tvom pisanju.
Zato se zaustavi tu, ne kvari temu i ne piši to što nema mnogo veze sa stvarnošću. Ovo nije forum za prepirke i svađe. Dakle, opomenut si.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

sove
_
_

Post napisao sove » 18 Avg 2012, 02:20

Sorry ako sam nekoga naljutio ili uvrijedio.... niti sam poceo raspravu niti sam imao namjeru da se rspravljam sa nekim... o iskustvu ili znanju je glupost raspravljati ili se hvaliti sa tim... pokusao sam konstruktivno da pomognem covjeku, mozda ne tako precizno odnosno nisam rekao zamijeni kondenzator C5550430. Al ja sam zanat ucio od jednog starog majstora koji me "bukvalno" naucio: "kad na tv-u nadjes kvar, zamijenes taj dio i sve kondenzatore koji se nalaze u tom "sklopu" i tek ces onda biti siguran da ti se taj tv nece vratiti u roku 7-15 ili mjesec dana...
Jos jednom izvinjenje svima koje sam uvrijedio i eto necu se vise javljati ako ne budem znao da je bas u pitanju kvar na C55637 ili T5534.
Kineski zid je jedina kineska stvar koja traje vise od godinu dana!

Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Stolle » 18 Avg 2012, 12:55

Pa sad, ne mora baš bukvalno. Polako, prati malo forum, treba malo vremena, i navići ćeš se. Sve je u redu. :tooo:
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Nicky
_
_

Post napisao Nicky » 20 Avg 2012, 17:28

Nisam navracao, pa nevidjoh u cemu je nastala prepirka, vjerovatno je post pobrisan, ali nebitno to...

Tv stoji jos po strani jer sam imao nekog drugog posla, a sto se tice ove mreze zaista sam sve izvrnuo, jedino su mi jos ostali oni keramicki blokovi, koje mi se iskreno receno i neda sve mjenjati :roll: mada mislim da i nije do nih.

Sto se tice aktivnih elemenata zaista sam sve mjenjao ali jok ona...

U stby su naponi ok, ali +B je oko 130V i neda se postimat, bilo kakva intervencija na trimeru ili opterecenje odmah zakoci STRW. Zaista cudna stvar, ne mogu vjerovati da STR ne valja tvornicki ili ono "p" znaci nesto....

Nicky
_
_

Post napisao Nicky » 19 Mar 2013, 00:18

Kad sam vec ovdje, da kazem sudbinu ovog tv-a :)
Meni je dodijao, musterija je odustala, ja ga krenuo rashodovati za furde, kad naleti kolega sa optimizmom da ce rijesiti problem. Rece mi da ga je uspio pokrenuti dovodenjem napona sa druge mreze, ali postojecu nije pokrenuo. Stoji mu ispred radnje na kiši, sve mi ga zao :)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”