CROWN 29SF08 Ne gasi mrezu u stand by *RESENO*
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Re: CROWN 29SF08 Ne gasi mrezu u stand by
Iskljuci antenu, pozadi sam dosao na ideju pa sacekaj da sam ode u stendbaj cisto da odbacimo mogucnost da daljinski negasi pogresno...
- bolle86
- _
- Specialty: broadcast
Moguce je da ti je problem u primaru. Ja bih na tvom mestu promenio mrezni elko, diode u primaru, optokapler, otkacio bih tonski stepen pa premerio napone...
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
@zar099
na tvoj komentar '...promjeni sve zivo u primaru i sekundaru,elektrolite,blokice,..." Trebao si da mu predlozis da promijeni citavu sasiju ili da stranki da drugi TV. Ako nemas konkretan predlog sta da se radi, ne spamuj po forumu.
Koliko zamijenjenih djelova, izgubljenog vremena...
Nakon svega, bojim se da tu nece biti ni jedna komponenta neispravna vec kvar pravi neki prekid na stampanoj ploci ili ima kakvog ljepila koje je pocelo da provodi pa zafrkava.
Da malo teoretisemo kako to treba da radi, mozda dodjemo do kvara.
Preko optokaplera IC622 kontrolise se napon +12V i napon +135V. Ako je neki od ova dva napona smanjen, preko opto kaplera primar ima informaciju koliki su naponi u sekunadaru i podize napon na zadatu vrijednost. Za ispravan rad ove povratne sprege neophodno je da su oba napona dobro filtrirana, da je ispravan opto kapler i da je ispravno IC621 SE120. Ovo vazi ra radni rezim.
Kada je aparat u st. by, procesor stavlja Q621 u provodno stanje, preko diode ZD620 salje se info mrezi da smanji napone. Zasto to kod tebe ne radi, ne znam. Diodu kao i optokapler si zamijenio.
- Koliki je napon na katodi ZD621 u oba slucaja (radni rezim, st. by)?
U krajnjem slucaju probao bih i diodu da smanjim na 3V9, mada to vec ide u budzenje.
Ako treba da se budzi, ima dosta nacina da se iskljuci tonski stepen da se ne cuje to pucketanje ako je ostalo sve u redu.
na tvoj komentar '...promjeni sve zivo u primaru i sekundaru,elektrolite,blokice,..." Trebao si da mu predlozis da promijeni citavu sasiju ili da stranki da drugi TV. Ako nemas konkretan predlog sta da se radi, ne spamuj po forumu.
Koliko zamijenjenih djelova, izgubljenog vremena...
Nakon svega, bojim se da tu nece biti ni jedna komponenta neispravna vec kvar pravi neki prekid na stampanoj ploci ili ima kakvog ljepila koje je pocelo da provodi pa zafrkava.
Da malo teoretisemo kako to treba da radi, mozda dodjemo do kvara.
Preko optokaplera IC622 kontrolise se napon +12V i napon +135V. Ako je neki od ova dva napona smanjen, preko opto kaplera primar ima informaciju koliki su naponi u sekunadaru i podize napon na zadatu vrijednost. Za ispravan rad ove povratne sprege neophodno je da su oba napona dobro filtrirana, da je ispravan opto kapler i da je ispravno IC621 SE120. Ovo vazi ra radni rezim.
Kada je aparat u st. by, procesor stavlja Q621 u provodno stanje, preko diode ZD620 salje se info mrezi da smanji napone. Zasto to kod tebe ne radi, ne znam. Diodu kao i optokapler si zamijenio.
- Koliki je napon na katodi ZD621 u oba slucaja (radni rezim, st. by)?
U krajnjem slucaju probao bih i diodu da smanjim na 3V9, mada to vec ide u budzenje.
Ako treba da se budzi, ima dosta nacina da se iskljuci tonski stepen da se ne cuje to pucketanje ako je ostalo sve u redu.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Obavezno zamjeni i SE120 mozda rijesis problem,mislim da nije ni skup mozda Euro a zatreba cesto 
Ako i ostane tako nije strasno-da ne gubis vrijeme, ipak tv radi-ustimaj samo pucketanje da se ne cuje,nakon sto upotrijebis sve raspolozive rezervne dijelove koji nisu preskupi,a moze ga opet iskljuciti na mrezni prekidac...

Ako i ostane tako nije strasno-da ne gubis vrijeme, ipak tv radi-ustimaj samo pucketanje da se ne cuje,nakon sto upotrijebis sve raspolozive rezervne dijelove koji nisu preskupi,a moze ga opet iskljuciti na mrezni prekidac...

Kupio sam danas SE120 i 2SA1013. Zamena SE120 nije resila problem, ali zamena 2SA1013 je resila problem
Posle 3-4 razlicitih tranzistora... jedino sa originalom radi 

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: CROWN 29SF08 Ne gasi mrezu u stand by *RESENO*

A mislio sam još odmah da napišem, možda je hirovit što se tog tranzistora tiče, sve si probao, a ipak nisam,

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Re: CROWN 29SF08 Ne gasi mrezu u stand by *RESENO*
Bas bezveze... izgubih dosta vremena oko gluposti... Ovaj se tranzistor greje u standby za razliku od drugih.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
CROWN 29SF08 - potreban dump [reseno]
napisao tvservis1 » 12 Okt 2012, 12:36 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1039 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
12 Okt 2012, 16:17
-
-
-
TV Crown 29SF08 OstWest problem (RESENO)
napisao Ribery » 09 Avg 2013, 17:27 » u Servisiranje CRT Televizora - 2 Odgovori
- 1269 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ribery
09 Avg 2013, 20:32
-
-
-
CROWN 29SF08 zujanje u zvucniku ( Rešeno)
napisao Japanac » 12 Sep 2013, 23:00 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1937 Pregledano
-
Zadnji post napisao Vojvoda
18 Sep 2013, 14:31
-
-
-
SAMSUNG CK568BT3X GUBI SVE NAPONE OSIM U MREZU(REŠENO)
napisao Borce Vasilev » 06 Feb 2011, 15:24 » u Servisiranje CRT Televizora - 12 Odgovori
- 1966 Pregledano
-
Zadnji post napisao Borce Vasilev
10 Feb 2011, 11:14
-
-
-
CRT ORION TV-719SI starta pa zakoci mrezu [ODUSTAO]
napisao Nicky » 03 Avg 2012, 23:38 » u Servisiranje CRT Televizora - 26 Odgovori
- 4220 Pregledano
-
Zadnji post napisao Nicky
19 Mar 2013, 00:18
-
-
-
Philips 29PT9113/58 zamena za mrezu
napisao bucke » 23 Mar 2016, 14:24 » u Servisiranje CRT Televizora - 1 Odgovori
- 1129 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
23 Mar 2016, 16:54
-
-
-
TV EI Chassis B40 - Vraca se u Stand By (RESENO)
napisao bolle86 » 13 Apr 2008, 20:50 » u Servisiranje CRT Televizora - 14 Odgovori
- 3257 Pregledano
-
Zadnji post napisao bolle86
15 Apr 2008, 18:00
-
-
-
TV PANASONIC TX21W2T Chassis MX5A - Ide u Stand By (RESENO)
napisao kireelektron » 13 Nov 2008, 00:32 » u Servisiranje CRT Televizora - 10 Odgovori
- 1577 Pregledano
-
Zadnji post napisao kireelektron
14 Nov 2008, 01:02
-