Zakocen RGB stepenR= + 202 V
G= + 202 V
B= + 202 V
TV LOEWE Planus 4572Z Chassis Q2100 - RESENO
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
neznam dal si vratio TV( posto si izmenio u naslovu) ali probaj ovako
otkaci vodove na katodama RGB i svaku jednu po jednu prikaci na masu pri tome vidi kakve su boje(dali su dobre jarke ili mlitave) ako imas dobre boje ekran je OK ako su mlitave onda ekran je slab (menozes nista izgubiti ako probash) pozzz
otkaci vodove na katodama RGB i svaku jednu po jednu prikaci na masu pri tome vidi kakve su boje(dali su dobre jarke ili mlitave) ako imas dobre boje ekran je OK ako su mlitave onda ekran je slab (menozes nista izgubiti ako probash) pozzz

Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
Provereno,
Kad se R spoji na masu ima crven ekran
Spajanjem G na masu ekran postaje zelen,a kad se B spoji na masu ekran je nekako sivkast I dosta slabije osvetljen nego u prethodna dva slucaja.Kad je jedna elektroda na masi napon na ostale dve je konstantan 202~203 V, Uf= ~ 4.5V.
Dodao sam jos i antenu,mislim mozda nema tona zbog slabog signala,ali nista.
Kad se R spoji na masu ima crven ekran
Spajanjem G na masu ekran postaje zelen,a kad se B spoji na masu ekran je nekako sivkast I dosta slabije osvetljen nego u prethodna dva slucaja.Kad je jedna elektroda na masi napon na ostale dve je konstantan 202~203 V, Uf= ~ 4.5V.
Dodao sam jos i antenu,mislim mozda nema tona zbog slabog signala,ali nista.
=@=@=
Na sasiji ne moze nista da se nadje.Ovo sam skinuo sa sheme,ali je tesko rastumaciti sta je sta na ovim DEUCH shemama.Samo sam ukapirao da TV ima u sebi I satelitski risiver.:
TDA9151B ; TDA6161X ; TDA8741 ; TDA8735 ;TDA3852 ; TDA8442 ; LM2903
Ovo je samo izmedju ostalog, ima jos mnogo RAM-ova,mikrokontrolera I procesora. Itd
TDA9151B ; TDA6161X ; TDA8741 ; TDA8735 ;TDA3852 ; TDA8442 ; LM2903
Ovo je samo izmedju ostalog, ima jos mnogo RAM-ova,mikrokontrolera I procesora. Itd
=@=@=
RGB modul je na katodnoj plocici,nema tranzistora (osim nekih malih-TO92),ima tri integralca TDFA6111Q logicno za svaku boju po jedan.Nema one RGB provodnike samo dovodi masu,grejanje i +200V na plocicu KC,i ima oklopljen kabal sa desetak zica mislim da je od MF-a.
JA IPAK MISLIM DA OPET NIJE KVAR NEGDE U MREZI (NAPAJANJE ZA MF) POSTO NEMA NI TONA NI SNEGA NA EKRANU.Postoji li mogucnost da treba ipak da se tv upali i sa daljincem,ja ga nemam?
JA IPAK MISLIM DA OPET NIJE KVAR NEGDE U MREZI (NAPAJANJE ZA MF) POSTO NEMA NI TONA NI SNEGA NA EKRANU.Postoji li mogucnost da treba ipak da se tv upali i sa daljincem,ja ga nemam?
=@=@=
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
neverujem daje problem u palenju sa daljincem taj kabel sto ide sa osnovne ploce dovodi signal na ploci KC( signal zaRGB) oko napona sa mreznog stepena prati svaki vod sa mreznog trafo-a koji ide na ispravljacku diodu i meri napon posle diode sporedjuj prema elektrolite(primwer ako je elko 25V napon je najvise negde 16V, ako je elko 16V napon je naj. 12V ITD) tako ces saznati dali imas sve napone sto se tice MF stepena ima takav problem u njemu al za sigurnu probu najbolje ti je zamena IC
kad upalis TV dali imas neke brojeve sa programa il je to na OSD ako mozes prikaci shemu da imamo bolju prestavu sta i gde radimo ovako je samo uopsteno pozz
kad upalis TV dali imas neke brojeve sa programa il je to na OSD ako mozes prikaci shemu da imamo bolju prestavu sta i gde radimo ovako je samo uopsteno pozz
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
nisam uspeo da je okacim (shemu) ali ima je ovde www.eserviceinfo.com.
Tu sam je nasao,treba ti djvu program,ali je u redu.
Edit: Nikola
http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... ring=loewe
Tu sam je nasao,treba ti djvu program,ali je u redu.
Edit: Nikola
http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... ring=loewe
=@=@=
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Stolle
- Preminuo
Šemu već imamo:
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=50665#50665
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=50665#50665
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Ucinilo mi se da je neispravan Q526,jag a zmenim sa BU406 I sada premerim napone na njegovim nozicama: B=0V,C=27V, a E=0V(masa).Baza verovatno I ne treba da ima jednosmeran napon jer je indirektno vezna za kondenzator C524,ali nema ni naizmenicni,tj B~=0V.Po teoriji ,koliko znam,tuda se dobija impuls za upravljanje celim horizontalnim stepenom .Da nije tu ‘zec’?
=@=@=
Ljudi zdravo posle duzeg vremena!
Nasao sam daljinac od ovog TV-a ali msu mu izbrisane vecina komandi I ja onako napamet,lupanjem upalim TV zakacim neku sobnu antenu I . . . TV proradi?!?!
Ali samo ton,a ekran je crvene boje sa nekako svetlijim tankim horizontalnim linijama na nekih 1,5-2 cm razmaka.Sta da pokusam da dobijem sliku i da vratim ovo coveku?Nekako je ekran bled I mutan,sa G2 se osvetljava a sa FOCUS moze samo da se izostre linije a slike nema.
PozZzZ
EDIT nakon sat-dva:Dobio sam i sliku ali i dalje crvena i mutna.

Nasao sam daljinac od ovog TV-a ali msu mu izbrisane vecina komandi I ja onako napamet,lupanjem upalim TV zakacim neku sobnu antenu I . . . TV proradi?!?!

Ali samo ton,a ekran je crvene boje sa nekako svetlijim tankim horizontalnim linijama na nekih 1,5-2 cm razmaka.Sta da pokusam da dobijem sliku i da vratim ovo coveku?Nekako je ekran bled I mutan,sa G2 se osvetljava a sa FOCUS moze samo da se izostre linije a slike nema.
PozZzZ
EDIT nakon sat-dva:Dobio sam i sliku ali i dalje crvena i mutna.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Re: TV LOEWE Planus 4572Z Chassis Q2100 - Ekran
Hm...
evo mene i ovde ....OPET ... 
Stoji ovo godinama i sakuplja prasinu ( i sto je glavno zauzima prostor....MNOGO PROSTORA)
I rekoh sebi da ga pregledam jos jedanput da vidim sta se moze uraditi. Izmenjao sam otpor na liniji +200 na plocici kc i upalio tv.
Da ne citamo prethodno: Ekran se osvetljava samo crvenom bojom sa povratnim linijama preko celog ekrana, nekad manje nekad vise zavisi od prijema.
Napon +200 je ok (207-210V) naponi na kat. za RGB su oko 180V....Pratih jos malo te linije i primetih da se ne slaze sve sa semom. Naime sa tacke 3 split trafoa ide R548 ali je on meni 1k8 (a ne 33R kao na semi) i pre njega ima konektor (dvozicni) koji tu liniju zajedno sa masom vodi na plocicu kat. cevi gde stoji otpor 3R3 koji je u prekidu pa diodica i elko (22uF/250V). Premerim , na njemu nema napona......
Svega toga na semi ni nema. Stavim ja 3R9 probam onda i dobijem napon ....nekih 60-ak volti..... E ljudi moji, posle tog elka stoji prazno mesto za jedan smd tranzistor, gde se vidi da je odlemljen. Sa zadnje strane plocice je gomila smd komponenata kojih na semi plocice KC nema.....
Ako ima voljnih da pogledaju temu, pa ako se setite jos neke seme.... Hvala.......Da se otarasim ovoga vise
PS. Na prvoj strani pdf (shema) vidi se TACNO R548=1k8 i konektor, ali druga strana ne moze da se otvori niti ima nastavak na ploci KC....

Stoji ovo godinama i sakuplja prasinu ( i sto je glavno zauzima prostor....MNOGO PROSTORA)
I rekoh sebi da ga pregledam jos jedanput da vidim sta se moze uraditi. Izmenjao sam otpor na liniji +200 na plocici kc i upalio tv.
Da ne citamo prethodno: Ekran se osvetljava samo crvenom bojom sa povratnim linijama preko celog ekrana, nekad manje nekad vise zavisi od prijema.
Napon +200 je ok (207-210V) naponi na kat. za RGB su oko 180V....Pratih jos malo te linije i primetih da se ne slaze sve sa semom. Naime sa tacke 3 split trafoa ide R548 ali je on meni 1k8 (a ne 33R kao na semi) i pre njega ima konektor (dvozicni) koji tu liniju zajedno sa masom vodi na plocicu kat. cevi gde stoji otpor 3R3 koji je u prekidu pa diodica i elko (22uF/250V). Premerim , na njemu nema napona......
Svega toga na semi ni nema. Stavim ja 3R9 probam onda i dobijem napon ....nekih 60-ak volti..... E ljudi moji, posle tog elka stoji prazno mesto za jedan smd tranzistor, gde se vidi da je odlemljen. Sa zadnje strane plocice je gomila smd komponenata kojih na semi plocice KC nema.....
Ako ima voljnih da pogledaju temu, pa ako se setite jos neke seme.... Hvala.......Da se otarasim ovoga vise

PS. Na prvoj strani pdf (shema) vidi se TACNO R548=1k8 i konektor, ali druga strana ne moze da se otvori niti ima nastavak na ploci KC....
=@=@=
- Stolle
- Preminuo
Ipak si video prvu stranicu. Nešto nije u redu sa ovim PDF fajlom, Foxit Reader ga otvara dobro.
Tvoju šemu sam obrisao, pošto je već imamo ovde: viewtopic.php?p=50665#p50665
Tu sam dodao i stranu 2 koju Acrobat Reader ne vidi.
Tvoju šemu sam obrisao, pošto je već imamo ovde: viewtopic.php?p=50665#p50665
Tu sam dodao i stranu 2 koju Acrobat Reader ne vidi.
Hvala veliko Stolle na ulozenom trudu.....ali je iovako ovaj "manual" nepotpun....nema dela za plocicu kc. koji mene zanima...Na prvoj strani se vidi konektor W549 ali nema nastavka.....Ako negde naleti neko na celokupniju semu neka je okaci....
=@=@=
- Stolle
- Preminuo
Kako nema? Pregledaj dobro šemu, strana 29 i 30.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV LOEWE ARCADA 72100 Chassis Q2100 - Shema (RESENO)
napisao agatel » 28 Jan 2008, 23:38 » u Servisiranje CRT Televizora - 1 Odgovori
- 648 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
29 Jan 2008, 02:41
-
-
-
TV LOEWE CONCEPT70 110C91 Chassis C9001 (RESENO)
napisao stojkePN » 13 Nov 2007, 02:52 » u Servisiranje CRT Televizora - 27 Odgovori
- 3684 Pregledano
-
Zadnji post napisao stojkePN
27 Nov 2007, 17:57
-
-
-
TV LOEWE CLASSIC M27 potrebna mi je sema (reseno)
napisao toce » 21 Jul 2007, 15:42 » u Servisiranje CRT Televizora - 16 Odgovori
- 3045 Pregledano
-
Zadnji post napisao toce
23 Jul 2007, 12:08
-
-
-
TV LOEWE STUDIOS28 NE REAGIRA NA ZASICENJE BOJE(RESENO)
napisao Goran_Nik86 » 22 Jul 2013, 22:57 » u Servisiranje CRT Televizora - 34 Odgovori
- 3782 Pregledano
-
Zadnji post napisao magicni
31 Jul 2013, 10:16
-
-
-
LOEWE ART550 Krene visoki napon i ugasi se
napisao stojkePN » 30 Dec 2009, 22:35 » u Servisiranje CRT Televizora - 18 Odgovori
- 2292 Pregledano
-
Zadnji post napisao slavats
17 Jan 2010, 22:36
-
-
-
LOEWE CONTUR S124 POTREBNA ŠEMA RIJEŠENO
napisao vehidc » 17 Dec 2010, 11:30 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 610 Pregledano
-
Zadnji post napisao vehidc
22 Dec 2010, 09:11
-
-
-
TV BEKO NR20TD1 Chassis 111 (11.1) - Potrebna chassis
napisao sveta » 06 Dec 2007, 23:41 » u Servisiranje CRT Televizora - 16 Odgovori
- 4463 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
08 Feb 2008, 00:32
-
-
-
SONY KV-14LT1E chassis FE-2 [Rešeno]
napisao robert » 26 Jul 2007, 09:11 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1084 Pregledano
-
Zadnji post napisao robert
30 Jul 2007, 09:37
-