TV IMPERIAL IF7020 Chassis 860TELAI - Problem mreza

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
andro79
_
_

Post napisao andro79 » 18 Feb 2008, 23:02

Aloooo!!!
Ima li iko kakvu ideju za ovaj problem,ili da probam damenjam TDA6610-2?

Mcu
___
___

Post napisao Mcu » 19 Feb 2008, 03:24

Sto se tice jastucastog izoblicenja slike tu ti problem lezi u OST-WEST korekciji vjerovatno neki tranzistor,blok isl,sto se tona tice velika vjerovatnoca je ako ti ne reaguje na komande(daljinski ili komande na panelu tva ako postoje) da ti je stradalo kolo koje si naveo TDA6610-2 jer kako si isam naveo imao si varnicenje na masu u krugu HIS-a i to varnicenje ga je sigurno unistilo(TDA6610) a ono se kontrolise preko I2C magistrale.
Pozdrav

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 19 Feb 2008, 15:08

Za mcu:izvini ali stvarno ne znam gde sam ili mozda greskom napisao da sam imao bilo kakvo varnicenje.
a sto se tice suzenja ispravio sam ga sada nije jastucasto vec ravno,ali i dalje postoji,zamenjen buster,zamenjen i otpor u mrezi od 15K,ubacio sam od 12K i sada se fino regulisu smetnje u slici,slika se odmah pojavljuje bez podrhtavanja.
Samo me jos j..e ton. On se "regulise" na ekranu,postoje one crtice u dnu ekrana ali cim je vise od dve crtice ton podivlja,na jednoj je miran,a na nuli ima nekiglasan shum.
PS:izvinite zbog onog na 'j' toliko mi je dosadio ton.

magicni
Neaktivan
Contact person: Magoc Igor

Post napisao magicni » 19 Feb 2008, 16:50

Mozes pokusati da stavis prazan eprom, to ti je najverovatnije 24c08 (negledam semu tako da pretpostavljam), ako se nista ne desava sa tonom sledeci korak je staviti uprogamiran eprom a ako ni to ne upali onda 95% da je neispravan tda6610.

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 14 Apr 2008, 21:32

Zamenjeno kolo TDA6160-2,ton je sada u redu ali…. Verovali ili ne sada slika zeza. :shock: :m: :plaz:
Naime slike I nema . :?: Ima suzenje sa moje desne strane ,o kojem sam I gore pisao a ekran je nekako plavkast ili ljubicast sa poprecnim tankim belim linijama.Gledao sam po plocici KC gde je RGB ima 160-ak volti napajanja pa ide preko 10kohma na nekih 40~60 V na tranzistore za boje,ali nista novo.
Cujemo se………….

Mcu
___
___

Post napisao Mcu » 14 Apr 2008, 22:46

Taj tv je bas nastradao pa ces na njemu bas moci da okusis sve blagodeti tjst muke serviserskog posla.Sto se slike tice; problem ti je najvjerovatnije u RGB pojacalu ili ti plocici na katoddnoj cijevi.Nissam te bas svatio gdje si tacno mjerio napon ali se da zalkjuciti da ti neradi RGB pojacalo.Pazi ,tu trebas prekontrolisati sve tranzistore i otpore detaljno a ako ni tad nema rezultata tad ti vjerovatno nema signala za pobudu RGB-a a on ti dolazi iz nekog ic kola tipa TDA.....(provjeri njegovo napajanje....); pobudni signal provjeri osciloskopom .....
Pozdrav

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 15 Apr 2008, 17:01

Izgleda da je samo los kontakt na pinovima katodne cevi,jos sam ih sinoc preletovao i danas nekoliko puta pomerao plocicu i dobio sliku,ali(uvek ono ali :mrgreen: )nekako se razlivaju pomalo boje sa svetlijih povrsina na tamne pa me zanima koliku vrednost napona G2 treba da na stelujem?
pozz

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”