TV DUBROVKINJA DCS2037VR Chassis C43M - VN Trafo

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
spagagz
gx
gx
Contact person: Nedeljko
Specialty: tv-multimedia

Re: TV DUBROVKINJA DCS2037VR Chassis C43M - VN Trafo

Post napisao spagagz » 27 Apr 2009, 22:35

Nabaci tu plocicu KC i pali da vidimo sta ima.Ako ti je u prekidu grijanje KC sa trafoa,samo namotaj 5-6namotaja zice oko jezgra vn trafoa i zaletuj na plocicu KC za grijanje.

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 27 Apr 2009, 22:54

5-6 namotaja za grejanje je previše!
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 27 Apr 2009, 22:56

potpuno tacno ! ..3 namotaja...
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

spagagz
gx
gx
Contact person: Nedeljko

Post napisao spagagz » 28 Apr 2009, 22:43

Zavisi od trafoa vec sam motao 5 krugova,radi bez problema, uostalom vidi se ako puno zari KC.Jos bolje ako moze da izmjeri 6,3v.Ali poenta ovoga je da provjeri ima li napon grijanja sa trafoa,i sebi eliminise neke nedoumice.

Vucko_AR
___
___
Specialty: automotive

Post napisao Vucko_AR » 02 svi 2009, 15:04

Nije bilo potrebe namotavati grejanje jer izgleda da je trafo ok po tom pitanju...desio se mali pomak tj. dobio sam sliku (sneg) na ovom manjem ekranu ali postoje jos neki problemcici... mreza uzasno sisti i cvrzi pokusao sam da snimim telefonom ali ne cuje se taj zvuk na snimku... :shock: a drugi problem je to sto nemam ton...sta raditi dalje?

Edit: Mreza cvrci ! moja greska... sorry

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 03 svi 2009, 17:58

Ovo je definitivno VN trafo,mreza sa sijalica radi bez problema i ne ispusta nikakve zvuke dok sa trafoom cvrci. I kada otkacim sve izvode iz VN trafoa i dalje cvrci... :roll: Ispravite me ako nisam u pravu? :? Za koji dan cu proveriti grejanje na tom ekranu i ako je ok onda ima svrhe kupovati novi trafo,ako je grejanje u nekom topu prekinuto,nista od popravke a sasija ostaje meni... :mrgreen:

pozdrav

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Post napisao vlatkocopa » 03 svi 2009, 19:07

Najlakse je reci da je do VN-trafoa i da se odustane... :? Bar tih DCF2077 ima ih polovnih (bar za probu) na svakom koraku...Stavi neki polovnjak i vidi dali se isto ponasa...kod mene su ti trafoi 90% probijali samo na masu,pa sam ih krpio stiroporom i terali jos neku godinu :lala:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 03 svi 2009, 19:41

Ali ne shvatam sta vise moze da zeza? Zamenicu jos nekoliko elkosa pa javljam kakvo je stanje... Najvise me buni sto sa sijalicom radi sve ok a kada stavim VN odma pocinje da cvrci...jedino ostaje da promenim STR5412,sve druge komponente u mrezi sam merio i ok su... :?
P.S. Ima li neko taj DCF2077 polovan a dobar da shibne post expressom? lolzi

milan
Preminuo

Post napisao milan » 03 svi 2009, 19:49

vlatkocopa je napisao:pa sam ih krpio stiroporom i terali jos neku godinu :lala:
Ako imas neku sliku okaci da se vidi.

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 03 svi 2009, 20:09

Moguce je da je do DCF2077 ti trafo sam gi puno puno puti menjao.
Ako nemas HR simulator t.e. instrument za Trafo diagnostiku ima jedna vrlo jednostavna postupka da utvrdis dali je trafo.
Izvadi van od sasijai pomirisi za nosem :mrgreen: ako je izgoren nekoj namotaj obavezno ce se oseca miris na izgoren bakar. lolzi
Malo je cudno ali radiu vecim slucajeva.
:pivopije:
www.facebook.com/slavceelectronics

vlatkocopa
gx
gx

Post napisao vlatkocopa » 03 svi 2009, 22:41

milan je napisao:
vlatkocopa je napisao:pa sam ih krpio stiroporom i terali jos neku godinu :lala:
Ako imas neku sliku okaci da se vidi.
Obavezno cu da okacim sliku krpljenja (stiropor i super lepak)Jedino sto mi palo da slikam je kod druga kod kojeg sam isto zakrpio i nabavio mu novi HR koji mu stoji vec pola godine i ceka da ga montira,al ovaj stari nikako da rikne... lolzi
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Liskun Elektronik
gx
gx
Warranty service: ERG-VOX

Post napisao Liskun Elektronik » 03 svi 2009, 22:51

Znam da se benzin i stiropor netrpe dobija se neka cudna masa,a kako reaguje kad dodje u kontakt sa super lepkom?? jel se isto istopi pa sa tim premazujes ili sta??ako samo zalepis stiropor na trafo to mi bas onda i nije najbolje resenje..da nedodje do :fanzo: :fanzo: :roll:
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)

vlatkocopa
gx
gx

Post napisao vlatkocopa » 03 svi 2009, 23:05

Prvo mini-busilicom lepo prosiris pukotinu gde probija(ako je blizu jezgra onda i ne pokusavam) 2-3mm u sirini i jedno 2mm u dubini,sve dok se ne pojavi donji beli sloj.Uzmes malo parce stiropora,stavis na pukotinu i kapljes mu super lepak,tako da se dobije kao slina,dodajes stiropor-kapljes lepak...nekim malim sravcigerom guras sve to u pukotinu i gledas da se lepo razlije.Moram da napomenem da treba malo eksperimenta i sa stiroporom i sa lepkom posto se svi ne tope podjednako isto.
Kod mene najbolje rezultate daje onaj stiropor sa sto sitnijim zrnima,lakse mi se topi.
Ovaj metod primenjujem i pri lepjenju plastike(gde treba da se pojaca spoj),a video sam i kod nekih auto-mehanicara da isto lepe neke delove,samo oni ponekad uzmu obicnu sodu-bikarbonu i super-lepak...

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 04 svi 2009, 00:08

Nije loše definisati,na šta se misli pod "super lepak".Da li je to cijano-akrilatni (moment) lepak, ili onaj na bazi kaučuka i benzina,toluola,ili šta već,koji su proizvodili razni proizvođači sa istim ,super lepak,nazivom.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

vlatkocopa
gx
gx

Post napisao vlatkocopa » 04 svi 2009, 09:02

Lepak je cijano-akrilatni,posto sve sta ostane preko viska od krpljenja lemilicom zatopim i lepo oblikujem,a onda se pusi i gusi ko parna lokomotiva,a suze teku ko da gulis tonu belog i crnog luka.... lolzi

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 04 svi 2009, 20:24

Ne znam vise sta da radim.... :-( :-( :-( :-( Menjao sam diode u mrezi i onu na B+,STR5412,svi elkosi u sekundaru su novi,i probao sam sa novim trafoom!
Idem da probam jos da zamenim ponovo elkos u mrezi..za svaki slucaj,ako to ne upali ne znam vise sta da radim...nisam pametan.... :roll:

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 04 svi 2009, 21:01

Pisem vam ovo sa osmehom do usiju!!!!!!!!!!!! :yeah: Mreza je prestala da cvrci kada sam promenio keramicki kondenzator i diodu na kraju one zice koja se mota oko ferita VN trafoa!!!! Sada treba da vracam skuplje stare delove jedan pojedan da bi video da li su svi ispravni... Ostaje mi samo da resim problem eeproma koji je riknuo zbog loseg -33 napona,a posle toga zvuk! Ovih dana proveravam ekran ako radi,pakujem drugaru tv,naplacujem mu delove a oduzice mi se za ruke jednim delom za auto.... :mrgreen: odo sada da gledam tv...od napred!! :fanzo:

P.S. Ima li neko damp za ovo cudo? Trazio sam u temi iznad ali nigde ne vidim C43M sasiju u daewoo dampovima...

vlatkocopa
gx
gx

Post napisao vlatkocopa » 04 svi 2009, 21:14

Ma reko ti da nije do VN-trafoa....aj duzis :pivopije: kad se vidimo... :lala:

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 05 svi 2009, 12:09

Ali ako neko ne bude uspeo da resi slican kvar posle ovakve teme.... :mrgreen: ....onda bi trebalo da se okrene nekom drugom poslu..... lolzi
Zamolio bih da neko od urednika procisti malo ovu temu,mislim ipak 4 strane za jedan tv... :shock:,ali nemojte da brisete ono sa prethodne stranice o krpljenju trafoa... :lala:
P.S. Ima li neko damp za ovo cudo? Trazio sam u temi iznad ali nigde ne vidim C43M sasiju u daewoo dampovima... :?

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 05 svi 2009, 14:20

E ispade da je ipak i trafo bio problem! I dioda nije bila ispravna po merenjima ali evo sada kad stavim stari trafo mreza cvrci ali ipak daje sliku,a sa novim mreza prede :yeah: ! Inace onu zicu koja ide sa mreze sam identicno motao oko ferita i na starom i na novom trafou... :roll:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”