TV GORENJE K11 - Kada se ugreje ne radi
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
@kisko
to sa ventilatorom sam vec radio na TFK ch 617
da bi hladio grlo ekrana, jer kada bi se extremno zagrevao lepio je G2 na masu ... a ventilator je odradio posao da se "ne lepi"

to sa ventilatorom sam vec radio na TFK ch 617
da bi hladio grlo ekrana, jer kada bi se extremno zagrevao lepio je G2 na masu ... a ventilator je odradio posao da se "ne lepi"

Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
I dalje se nadam da nije trafo.
Proverevao sam da nije los kontakt na kat cevi,posto je puklo plasticno podnozje.
Sa BU zajedno na hladnjaku je i T354/BD679,pomislih da ne zagrevaju jedan drugi pa to ide u beskonacnost i malo sam ga fizicki odmaknuo ali se greju i jedan i drugi i cini mi se da brze se gubi slika.Moze li da se desi da je uzrok u okolini BD679 (O-W)?
PS:izvinite sto mesam i ovo u ovu temu ,da li je moguce probati na ei B30 da se stavi ona zelena kaskada malo veca fizicki posto nju imam novu???
Proverevao sam da nije los kontakt na kat cevi,posto je puklo plasticno podnozje.
Sa BU zajedno na hladnjaku je i T354/BD679,pomislih da ne zagrevaju jedan drugi pa to ide u beskonacnost i malo sam ga fizicki odmaknuo ali se greju i jedan i drugi i cini mi se da brze se gubi slika.Moze li da se desi da je uzrok u okolini BD679 (O-W)?
PS:izvinite sto mesam i ovo u ovu temu ,da li je moguce probati na ei B30 da se stavi ona zelena kaskada malo veca fizicki posto nju imam novu???
Ponovo sam probao da zamenim BC639 sa 1N1893 i nece ni da se upali.Preletovao sam pobudni trafo u HIS ali isto.Sa VN trafoa idu naponi 25~26V i 65V !!!,da nije malo ovaj drugi previsok?
Ovde mislim da nije kaskada,jer sam probao da je otkacim ranije,a i tv radi lepo samo se pregreva BU,a za kaskadu sam pitao :MOZE LI VECA DA SE STAVI NA B30? (NE VEZANO ZA OVO)
P O Z D R A V !
Ovde mislim da nije kaskada,jer sam probao da je otkacim ranije,a i tv radi lepo samo se pregreva BU,a za kaskadu sam pitao :MOZE LI VECA DA SE STAVI NA B30? (NE VEZANO ZA OVO)
P O Z D R A V !
Kupljena nova spulna za VN trafo I zamenjena.Stavljen BU508A greje se brze nego 208 .Sli ka je po paljenju TV-a suzena sa (moje) desne strane za nekih ~6cm ,to traje oko 2 sekunde onda se to suzenje podrhtava I shiri (slika se skuplja I potamnjuje),tada gasim TV da ne bi crko BU,a kad se ohladi sve ispocetka.
Da ne kazete da vas ne slusam,puko sam za spulnu (ne mnogo 5e) ali sta sad?????????????????????????????????????????

Da ne kazete da vas ne slusam,puko sam za spulnu (ne mnogo 5e) ali sta sad?????????????????????????????????????????

- tom
- gxu
- Contact person: TOME
- Specialty: tv
Na slikama su delovi sasija sa leve i desne strane i moguca mesta gde bi trebao biti problem.Mozda ce sada "telefoni"raditi dobro?!
- Prilog
-
- K11 deo leve sasije (gledano pozadi)
- K11 leva sasija.jpg (27.29 KiB) Pregledano 2483 puta.
-
- K11 deo desne sasija (gledano pozadi)
- K11 desna sasija.jpg (46.58 KiB) Pregledano 1526 puta.
TOME
Da li si oprobao ,nisam procitao sve postove, da prelemis stabilizator tacno ispod TDA3576.Kod njega cesto zna da bude hladan lem.
Nisam vidio u postovima da si promijenio trimer desno od TDA 3576 vrijednosti 2.2Koma jer zbog njega obavezno zna zezati BU208 u HIS-u,provjeri malo otklonsku i na zavrsetku zamijeni TDA3576.
Nemoguce da tako tv moze da zeza pogotovu K11,jedino da nisi nesto kad si vracao ,obrnuo naopako ili stavio pogresnu vrijednost (pazi na buster od BU-a da se nisi zezno pa stavio vecu vrijednost,ja sam jednom sam sebi napravio takav kvar i najebo sam ko niko)
Nisam vidio u postovima da si promijenio trimer desno od TDA 3576 vrijednosti 2.2Koma jer zbog njega obavezno zna zezati BU208 u HIS-u,provjeri malo otklonsku i na zavrsetku zamijeni TDA3576.
Nemoguce da tako tv moze da zeza pogotovu K11,jedino da nisi nesto kad si vracao ,obrnuo naopako ili stavio pogresnu vrijednost (pazi na buster od BU-a da se nisi zezno pa stavio vecu vrijednost,ja sam jednom sam sebi napravio takav kvar i najebo sam ko niko)
STAKA
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
[RESENO] Gorenje K11 E/W banalno ALI...?
napisao tom » 10 svi 2007, 15:21 » u Servisiranje CRT Televizora - 31 Odgovori
- 5083 Pregledano
-
Zadnji post napisao tom
11 svi 2007, 18:05
-
-
-
TV GORENJE Chassis K11 - H Sinhronizacija (RESENO)
napisao DZoni » 25 Avg 2008, 23:48 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 985 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
27 Avg 2008, 10:49
-
-
-
Gorenje Orbiter K11 šasija(REŠENO)
napisao antalj » 26 Jul 2009, 21:54 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1616 Pregledano
-
Zadnji post napisao axiom508
29 Jul 2009, 01:49
-
-
-
GORENJE K11 NEMA SLIKE NA SKARTU (RIJESENO)
napisao strule » 10 svi 2010, 23:16 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1067 Pregledano
-
Zadnji post napisao strule
13 svi 2010, 07:06
-
-
-
Gorenje TX807 EUR ne radi daljinac(RJEŠENO)
napisao RBelectronics » 17 Jun 2007, 12:43 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1464 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
18 Jun 2007, 11:28
-
-
- 12 Odgovori
- 3338 Pregledano
-
Zadnji post napisao Kiko-SK
09 Dec 2012, 15:20
-
-
TV QUADRO CTV55S10 Chassis 3Y11 - Ne radi mreza( RESENO)
napisao kirka » 27 Mar 2008, 23:29 » u Servisiranje CRT Televizora - 23 Odgovori
- 4923 Pregledano
-
Zadnji post napisao kirka
03 Apr 2008, 15:12
-
-
-
TV SHARP 37GQ20S Chassis SQUAD - Radi samo mreža (ODUSTAO)
napisao Srečko » 02 Apr 2008, 11:33 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 1580 Pregledano
-
Zadnji post napisao Srečko
09 Apr 2008, 20:03
-