TV SAMSUNG SMR40200 - Uni mreza by Nipur (INFO)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Turbo
_
_

TV SAMSUNG SMR40200 - Uni mreza by Nipur (INFO)

Post napisao Turbo » 25 Apr 2009, 12:59

Vjerujem da su maistori vec ovo radili ali evo. Ali ja nisam htio svoj prvi post da uradim sa nekim zahtjevom nego hocu da i ja nesto doprinesem forumu. Radi se o uni mrezi za samung televizore koja mjenja SMR. Ja sam imao jedan takav samsung u radionici i uspio sam da rijesim njegov problem sa uni mrezom. Ja u tuzli imam na rasploganju NIPUR uni mrezu koja kosta oko 25KM ako kome treba upustvo kako sepostavlja ova mreze moze ga skinuti:
Uni mreza nipur.pdf
(85.41 KiB) Preuzeto 828 puta.
Prilog
SMRinstall.doc
(20 KiB) Preuzeto 672 puta.
Zadnja izmena: nikola, dana 10 Okt 2009, 18:19, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Tekst posta uslkadjen sa PRAVILNIKOM Foruma

Vucko_AR
___
___
Specialty: automotive

Re: Samsung SMR40200 uni mreza by nipur UPUSTVO

Post napisao Vucko_AR » 28 Apr 2009, 02:01

Zbog cega je u samsunzima ubacivana mreza sa tim SMR kolom? Zar nisu mogli da ubace neku mrezu zasnovanu na TDA 4605 ili slicno? :? Nije mi bas najjasnije... :roll:

Turbo
_
_

Post napisao Turbo » 28 Apr 2009, 22:16

Pa nije to toliko ni nekvalitetna mreza. Taj smr sa diodom i onim amlim zelenim integralnim kolom se ima kupiti za 20 KM znaci bilo sve u kesici. I zamjenis to i samsung i dalje radi. Medutim kasnije su ove uni mreze radile bolji posao i onda jednostavno na trzistu nije bilo vise tih smr dijelova tako da sada samo uni i ima da se kupi i ugradi.
Nije bitno sta je smr ili uni bitno je da dijela ima i daje jeftin te kad mi to nekom ugardimo da to radi i da se moze naplatit.
A ova uni mreza i ima na sebi neki tda.
Znaci kad tad smr je zamjenjen sa nekim jeftinijim i boljim tda kolom.

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Majstor Duja » 29 Apr 2009, 15:46

SMR40200 je ok kolo i vecinom kvar nastane usled hladnih lemova i suvog elektrolita...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Turbo
_
_

Post napisao Turbo » 29 Apr 2009, 21:06

Drago mi je da nisam svoj pocetak na fanzi poceo sa zahtjevom nego da sam nekom nesto i pomogao. U ovom slucaju je to ila smr mreza. Pa ja na kraju krajeva vjerujem da tamo u samsungu ima neki inginjer koji te mreze ne pravi tek tako. Smr radi ok dok radi. A to sto ga ja vise ne mogu kupit i sto za 25 km imam jeftiniju uni mrezu koja radi posao. To je druga stvar. Bitno je da kad mi napravimo kome tv da to mi naplatimo.

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 30 Apr 2009, 01:33

Majstor Duja je napisao:SMR40200 je ok kolo i vecinom kvar nastane usled hladnih lemova i suvog elektrolita...
To je tacno ali sa ovi novi SMR na trzistu :m: :m: :m:
Pre nekoliko dana sam kupio novi SMR40200C i napone je bio 190V :shock: lolzi
Probano sa otpor na zavojnicu L803 mislim da je. Nista ne je pomoglo da se malo smali. Probao sam sve i drugi otpori,
2 sata sam eksperimentirao sa raznim otpora ne samo u L803 sta uste ne jok NISTA :m:
I na kraju puff SMR lolzi
I sada sam rekao da stajem sve unimrezi ali i oni :oklagija greju kao mikrotalasna i kada TV je u st-by :shock:
:pivopije:
www.facebook.com/slavceelectronics

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 30 Apr 2009, 21:31

Ja obavezno ubacim malo veci hladnjak na BU, a i dobro je to sto greje....Za odprilike 2 godine pa i manje suse se elkici, i TV ti opet dodje pa promenish elkice i naplatish svoj posao...Nije to tako lose kako izgleda...
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 30 Apr 2009, 21:48

Sve je to OK ali meni nije jasna jedna stvar... Da li postoji pametan razlog zasto su ubacili taj skupi SMR? Zasto nisu u startu ubacili neko drugo kolo kao sto sam dao primer TDA4605? Ne kazem ja da je SMR los ali ne verujem da se isplati kupovati novi ako pogledamo kvalitet novog... A i ako u aparatu postoji jos neki kvar koji ne primetis i milis da je samo mreza riknula...ode ti SMR za sekund!A ako ode TDA nije problem,jeftiniji su...i to dostaaa! :yeah:

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 01 svi 2009, 04:03

@Vucko_AR pa valjda inzineri na samsung su bile "popametni" od nas pa su resile za to kolo :mrgreen: SMR je vrlo dobro kolo ali to sta ni si imao posao sa china, e to je nesta drugo. lolzi

@Sale idece ta mreza i vise od 2 godina ali da ne se greje toliko, malo kvalitetnjije elkosi i idece ali to sta greje vrlo pa predizvikuje ladnih lemova i tad kada popusti neko lem i PUFF sve ide u vazduhu. lolzi
Zato osvim ako imam neko parce ladilnik da turim dodatno obavezno prelemim i sa malo pokvalitetni kalaj nego taj sta je tureni duri tad mozda idece 2 godine, ako nema veliko variranje mrezni napon lolzi
:pivopije:
www.facebook.com/slavceelectronics

stef
_
_

Post napisao stef » 10 svi 2009, 23:47

Pitanje: Zašto je ova tema zaključana?

Ja sam htio dodati da apsolutno nije istina da je SMR40200 dobro kolo. Cijela ta mreža zajedno sa tim SMR-om je obično smeće što su shvatili i u samsungovoj engleskoj tvornici gdje je taj tv proizveden. U kojem se još televizoru koristi to "dobro kolo"? Napajanje +B je 128V, zašto bi itko na tu liniju stavio elektrolite od 200V a ne od 160V kao što je u svim Samsung televizorima? Zašto su od Samsunga izdane još 2 verzije nakon prvih SMR/HIS kombinacija? Ta mreža ima generalni problem održavanja napona u st-by u svim verzijama SMR/HIS. Prve verzije sa HIS0169B i SMR40200 je na životu održavala samo R2KN zenerica, bez nje bi taj televizor krepao pri prvom gašenju na st-by jer bi napon bez zenerice otišao na 300V

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 10 svi 2009, 23:49

Evo,prebacio sam tvoj post ovde,a zašto je Majstor Duja zaključao...verovatno je imao neki razlog.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 11 svi 2009, 10:40

..bila je zakljucana da se tema ne bi pretvorila u prepucavanje....
@Stef:
ja sam imao na popravci te shasije stare 10-tak godina kod kojih je orginalna mreza i jos uvek stabilno radi...ekran oslabi ali ne i smr...kad tako gledash: pa cela CRT tehnologija je losa - ali nista nije napravljeno da traje vecno...licno mislim da je Philips imao vishe gluposti u svojim projektima nego samsung...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Specialty: tv
Kontakt:

Post napisao krllebg » 13 svi 2009, 02:58

Modul je dobra varijanta za uzimanje love.svake dve god. promenis modul (popravis stari) i zamenis suve elektrolite ... SMR nije idealno resenje,ali je u nestasici SMR bilo jedino moguce ugraditi modul,pa koliko potraje.Postoje i druga resenja,na bazi TDA4605 !

Nekoliko mojih kolega je u kasnijim poporavkama vracala nazad stare delove i SMR,navodno stabilnije i bolje radi.Neznam ... i jedno i drugo je OK,sada ima OK original SMR-a mozda je bolje ostaviti original,stranke to vise vole/plate.
... Here lies a man whom is little known !!!

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 13 svi 2009, 10:56

Postoji i uni mreža sa TDA4605,mada je nisam probao umesto SMR mreže.A što se tiče novih SMR,probao sam nekoliko i rade ali je u st.by napon 180V.Imam jedan stari SMR za probu samo,i sa njim je napon 128V.Znači problem je samo u njemu.Možda nisam pogodio prave.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 13 svi 2009, 13:04

Zadni novi SMR koji sam nabavio (ALFA Bitoila) daje ni manje ni vishe nego 300V :shock: (tako da neznam sta reci) mislim da je u svakom slucaju "u nedostatku ispravnih SMR " mreza "bolja" . Pisem u navonicima jer se kod nekih modela (gde sam ugradjivao UNI mrezu ) javio OVAJ problem (sto ukazuje da problem dolazi iz mreznog stepena)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808

Post napisao vlatkocopa » 13 svi 2009, 22:42

nec je napisao:Zadni novi SMR koji sam nabavio (ALFA Bitoila) daje ni manje ni vishe nego 300V
A bar 100.000 puta sam ih kulturno zamolio da ako su nekvalitetni delovi da mi dzaba ne salju...i sve se vade da je sve ok i da do sada nisu imali nikakvih poplaka.... :fanzo:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Kontakt:

Post napisao krllebg » 13 svi 2009, 23:47

Da,klasicna vadilica im je - niko se do sada nije zalio,ti si prvi !
Ali pare niko nevraca ... nemozes sa trgovcima,nevredi.Nego pronadjes pouzdanog i korektnog dobavljaca i uzimas od njega.Jedino tako.
... Here lies a man whom is little known !!!

Vucko_AR
___
___

Post napisao Vucko_AR » 14 svi 2009, 02:33

Jel probao neko SMR iz MG-a? I sta mi kao pocetniku preporucujete da ubacujem ako nekad radim samsung tv,SMR ili SMR modul?

ivan-orion
gx
gx
Contact person: ivan angeleski
Kontakt:

Post napisao ivan-orion » 14 svi 2009, 08:06

kad treba da postavim mrezni modul odlucujem se za "telesan", pre nego "ozay" ,jer nekoliko puta sa ovaj vtori se desava da slika "DISE" sa povecanje tona sto je urok pada tih 15v, a inace je najbolje sa SMR40200 i his ako se naidje na dodobra "tura" od nabavljaca.POZ.....IVAN-ORION :fanzo:

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808

Post napisao vlatkocopa » 14 svi 2009, 21:51

Slazem se sa kolegom...isto se i meni desavalo da dise slika kod pojacanog tona+sa kojekakvim linijicama po vertikali... :?
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”