TV SAMSUNG SMR40200 - Uni mreza by Nipur (INFO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV SAMSUNG SMR40200 - Uni mreza by Nipur (INFO)
Vjerujem da su maistori vec ovo radili ali evo. Ali ja nisam htio svoj prvi post da uradim sa nekim zahtjevom nego hocu da i ja nesto doprinesem forumu. Radi se o uni mrezi za samung televizore koja mjenja SMR. Ja sam imao jedan takav samsung u radionici i uspio sam da rijesim njegov problem sa uni mrezom. Ja u tuzli imam na rasploganju NIPUR uni mrezu koja kosta oko 25KM ako kome treba upustvo kako sepostavlja ova mreze moze ga skinuti:
- Prilog
-
SMRinstall.doc
- (20 KiB) Preuzeto 672 puta.
Zadnja izmena: nikola, dana 10 Okt 2009, 18:19, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Tekst posta uslkadjen sa PRAVILNIKOM Foruma
Razlog: Tekst posta uslkadjen sa PRAVILNIKOM Foruma
Re: Samsung SMR40200 uni mreza by nipur UPUSTVO
Zbog cega je u samsunzima ubacivana mreza sa tim SMR kolom? Zar nisu mogli da ubace neku mrezu zasnovanu na TDA 4605 ili slicno?
Nije mi bas najjasnije... 

Pa nije to toliko ni nekvalitetna mreza. Taj smr sa diodom i onim amlim zelenim integralnim kolom se ima kupiti za 20 KM znaci bilo sve u kesici. I zamjenis to i samsung i dalje radi. Medutim kasnije su ove uni mreze radile bolji posao i onda jednostavno na trzistu nije bilo vise tih smr dijelova tako da sada samo uni i ima da se kupi i ugradi.
Nije bitno sta je smr ili uni bitno je da dijela ima i daje jeftin te kad mi to nekom ugardimo da to radi i da se moze naplatit.
A ova uni mreza i ima na sebi neki tda.
Znaci kad tad smr je zamjenjen sa nekim jeftinijim i boljim tda kolom.
Nije bitno sta je smr ili uni bitno je da dijela ima i daje jeftin te kad mi to nekom ugardimo da to radi i da se moze naplatit.
A ova uni mreza i ima na sebi neki tda.
Znaci kad tad smr je zamjenjen sa nekim jeftinijim i boljim tda kolom.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
SMR40200 je ok kolo i vecinom kvar nastane usled hladnih lemova i suvog elektrolita...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
Drago mi je da nisam svoj pocetak na fanzi poceo sa zahtjevom nego da sam nekom nesto i pomogao. U ovom slucaju je to ila smr mreza. Pa ja na kraju krajeva vjerujem da tamo u samsungu ima neki inginjer koji te mreze ne pravi tek tako. Smr radi ok dok radi. A to sto ga ja vise ne mogu kupit i sto za 25 km imam jeftiniju uni mrezu koja radi posao. To je druga stvar. Bitno je da kad mi napravimo kome tv da to mi naplatimo.
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
To je tacno ali sa ovi novi SMR na trzistuMajstor Duja je napisao:SMR40200 je ok kolo i vecinom kvar nastane usled hladnih lemova i suvog elektrolita...

Pre nekoliko dana sam kupio novi SMR40200C i napone je bio 190V

Probano sa otpor na zavojnicu L803 mislim da je. Nista ne je pomoglo da se malo smali. Probao sam sve i drugi otpori,
2 sata sam eksperimentirao sa raznim otpora ne samo u L803 sta uste ne jok NISTA

I na kraju puff SMR

I sada sam rekao da stajem sve unimrezi ali i oni

www.facebook.com/slavceelectronics
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Ja obavezno ubacim malo veci hladnjak na BU, a i dobro je to sto greje....Za odprilike 2 godine pa i manje suse se elkici, i TV ti opet dodje pa promenish elkice i naplatish svoj posao...Nije to tako lose kako izgleda...
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Sve je to OK ali meni nije jasna jedna stvar... Da li postoji pametan razlog zasto su ubacili taj skupi SMR? Zasto nisu u startu ubacili neko drugo kolo kao sto sam dao primer TDA4605? Ne kazem ja da je SMR los ali ne verujem da se isplati kupovati novi ako pogledamo kvalitet novog... A i ako u aparatu postoji jos neki kvar koji ne primetis i milis da je samo mreza riknula...ode ti SMR za sekund!A ako ode TDA nije problem,jeftiniji su...i to dostaaa! 

- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
@Vucko_AR pa valjda inzineri na samsung su bile "popametni" od nas pa su resile za to kolo
SMR je vrlo dobro kolo ali to sta ni si imao posao sa china, e to je nesta drugo.
@Sale idece ta mreza i vise od 2 godina ali da ne se greje toliko, malo kvalitetnjije elkosi i idece ali to sta greje vrlo pa predizvikuje ladnih lemova i tad kada popusti neko lem i PUFF sve ide u vazduhu.
Zato osvim ako imam neko parce ladilnik da turim dodatno obavezno prelemim i sa malo pokvalitetni kalaj nego taj sta je tureni duri tad mozda idece 2 godine, ako nema veliko variranje mrezni napon

@Sale idece ta mreza i vise od 2 godina ali da ne se greje toliko, malo kvalitetnjije elkosi i idece ali to sta greje vrlo pa predizvikuje ladnih lemova i tad kada popusti neko lem i PUFF sve ide u vazduhu.

Zato osvim ako imam neko parce ladilnik da turim dodatno obavezno prelemim i sa malo pokvalitetni kalaj nego taj sta je tureni duri tad mozda idece 2 godine, ako nema veliko variranje mrezni napon

www.facebook.com/slavceelectronics
Pitanje: Zašto je ova tema zaključana?
Ja sam htio dodati da apsolutno nije istina da je SMR40200 dobro kolo. Cijela ta mreža zajedno sa tim SMR-om je obično smeće što su shvatili i u samsungovoj engleskoj tvornici gdje je taj tv proizveden. U kojem se još televizoru koristi to "dobro kolo"? Napajanje +B je 128V, zašto bi itko na tu liniju stavio elektrolite od 200V a ne od 160V kao što je u svim Samsung televizorima? Zašto su od Samsunga izdane još 2 verzije nakon prvih SMR/HIS kombinacija? Ta mreža ima generalni problem održavanja napona u st-by u svim verzijama SMR/HIS. Prve verzije sa HIS0169B i SMR40200 je na životu održavala samo R2KN zenerica, bez nje bi taj televizor krepao pri prvom gašenju na st-by jer bi napon bez zenerice otišao na 300V
Ja sam htio dodati da apsolutno nije istina da je SMR40200 dobro kolo. Cijela ta mreža zajedno sa tim SMR-om je obično smeće što su shvatili i u samsungovoj engleskoj tvornici gdje je taj tv proizveden. U kojem se još televizoru koristi to "dobro kolo"? Napajanje +B je 128V, zašto bi itko na tu liniju stavio elektrolite od 200V a ne od 160V kao što je u svim Samsung televizorima? Zašto su od Samsunga izdane još 2 verzije nakon prvih SMR/HIS kombinacija? Ta mreža ima generalni problem održavanja napona u st-by u svim verzijama SMR/HIS. Prve verzije sa HIS0169B i SMR40200 je na životu održavala samo R2KN zenerica, bez nje bi taj televizor krepao pri prvom gašenju na st-by jer bi napon bez zenerice otišao na 300V
- Stolle
- Preminuo
Evo,prebacio sam tvoj post ovde,a zašto je Majstor Duja zaključao...verovatno je imao neki razlog.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
..bila je zakljucana da se tema ne bi pretvorila u prepucavanje....
@Stef:
ja sam imao na popravci te shasije stare 10-tak godina kod kojih je orginalna mreza i jos uvek stabilno radi...ekran oslabi ali ne i smr...kad tako gledash: pa cela CRT tehnologija je losa - ali nista nije napravljeno da traje vecno...licno mislim da je Philips imao vishe gluposti u svojim projektima nego samsung...
@Stef:
ja sam imao na popravci te shasije stare 10-tak godina kod kojih je orginalna mreza i jos uvek stabilno radi...ekran oslabi ali ne i smr...kad tako gledash: pa cela CRT tehnologija je losa - ali nista nije napravljeno da traje vecno...licno mislim da je Philips imao vishe gluposti u svojim projektima nego samsung...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Specialty: tv
- Kontakt:
Modul je dobra varijanta za uzimanje love.svake dve god. promenis modul (popravis stari) i zamenis suve elektrolite ... SMR nije idealno resenje,ali je u nestasici SMR bilo jedino moguce ugraditi modul,pa koliko potraje.Postoje i druga resenja,na bazi TDA4605 !
Nekoliko mojih kolega je u kasnijim poporavkama vracala nazad stare delove i SMR,navodno stabilnije i bolje radi.Neznam ... i jedno i drugo je OK,sada ima OK original SMR-a mozda je bolje ostaviti original,stranke to vise vole/plate.
Nekoliko mojih kolega je u kasnijim poporavkama vracala nazad stare delove i SMR,navodno stabilnije i bolje radi.Neznam ... i jedno i drugo je OK,sada ima OK original SMR-a mozda je bolje ostaviti original,stranke to vise vole/plate.
... Here lies a man whom is little known !!!
- Stolle
- Preminuo
Postoji i uni mreža sa TDA4605,mada je nisam probao umesto SMR mreže.A što se tiče novih SMR,probao sam nekoliko i rade ali je u st.by napon 180V.Imam jedan stari SMR za probu samo,i sa njim je napon 128V.Znači problem je samo u njemu.Možda nisam pogodio prave.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
Zadni novi SMR koji sam nabavio (ALFA Bitoila) daje ni manje ni vishe nego 300V
(tako da neznam sta reci) mislim da je u svakom slucaju "u nedostatku ispravnih SMR " mreza "bolja" . Pisem u navonicima jer se kod nekih modela (gde sam ugradjivao UNI mrezu ) javio OVAJ problem (sto ukazuje da problem dolazi iz mreznog stepena)

Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
A bar 100.000 puta sam ih kulturno zamolio da ako su nekvalitetni delovi da mi dzaba ne salju...i sve se vade da je sve ok i da do sada nisu imali nikakvih poplaka....nec je napisao:Zadni novi SMR koji sam nabavio (ALFA Bitoila) daje ni manje ni vishe nego 300V

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Kontakt:
Da,klasicna vadilica im je - niko se do sada nije zalio,ti si prvi !
Ali pare niko nevraca ... nemozes sa trgovcima,nevredi.Nego pronadjes pouzdanog i korektnog dobavljaca i uzimas od njega.Jedino tako.
Ali pare niko nevraca ... nemozes sa trgovcima,nevredi.Nego pronadjes pouzdanog i korektnog dobavljaca i uzimas od njega.Jedino tako.
... Here lies a man whom is little known !!!
Jel probao neko SMR iz MG-a? I sta mi kao pocetniku preporucujete da ubacujem ako nekad radim samsung tv,SMR ili SMR modul?
-
- gx
- Contact person: ivan angeleski
- Kontakt:
kad treba da postavim mrezni modul odlucujem se za "telesan", pre nego "ozay" ,jer nekoliko puta sa ovaj vtori se desava da slika "DISE" sa povecanje tona sto je urok pada tih 15v, a inace je najbolje sa SMR40200 i his ako se naidje na dodobra "tura" od nabavljaca.POZ.....IVAN-ORION 

- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
Slazem se sa kolegom...isto se i meni desavalo da dise slika kod pojacanog tona+sa kojekakvim linijicama po vertikali... 

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV SAMSUNG CB5020Z Chassis SCT11D - SMR40200 (RESENO)
napisao Hakija » 25 Dec 2008, 12:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 37 Odgovori
- 4911 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hakija
01 Jan 2009, 18:14
-
-
- 0 Odgovori
- 1874 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
15 Okt 2017, 19:48
-
- 0 Odgovori
- 1943 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
05 Nov 2017, 19:26
-
-
UNI-T UT803 stacionirani multimetar True RMS
napisao Kamenni » 10 Jul 2021, 10:38 » u SRB PRODAJA - OSTALO - 0 Odgovori
- 2203 Pregledano
-
Zadnji post napisao Kamenni
10 Jul 2021, 10:38
-
-
-
TV SAMSUNG CK5081T Chassis P69SA - Mreza (RESENO)
napisao xho » 29 Nov 2007, 16:42 » u Servisiranje CRT Televizora - 46 Odgovori
- 5232 Pregledano
-
Zadnji post napisao xho
09 Dec 2007, 09:07
-
-
-
TV SAMSUNG CK20H1T - Problem mreza
napisao zelic » 09 Jan 2008, 20:26 » u Servisiranje CRT Televizora - 1 Odgovori
- 886 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
09 Jan 2008, 20:36
-
-
-
TV SAMSUNG - Univerzalna mreza TELESAN SMPS04 (RESENO)
napisao sharp666 » 21 Apr 2009, 22:19 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1726 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
22 Apr 2009, 08:49
-
-
- 5 Odgovori
- 1057 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
19 svi 2010, 16:13