Grundig CUC2130 H-out [RESENO}
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Warranty service: Vivax
- Specialty: tv-multimedia
Grundig CUC2130 H-out [RESENO}
FIRMA: Grundig
MODEL: ST 63-2103
CHASSIS(oznaka šasije): CUC 2130
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):ST92195C9B1/00L
EEPROM: 24C08
VERTIKALA: STV9306
AUDIO: TDA7266B
VIDEO: STV2248C
SMPS (mreža): TDA14846
FBT (vn trafo): HR8665
TUNER:
KVAR: H-out
OPIS KVARA: Horizontala starta i gasi se svake sekunde
TV je došao sa izgorenim VN trafoom, Nakon zamjene tarafoa i H-tranzistora horizontala krene (čuje se visoki napon) i odmah zatim stane i tako svake sekunde. Mijenjao sam i O-W pločicu ista stvar. Probao sam sa drugim procesorom - isto.
Naponi sekundara su +A 145V, +M 14V, +H 5V, +F mijenja se od 3v do 5V, +E 5 do 8V.
Problem bi trebao biti u ova dva napona +F (5V) i +E (8V) koje otvara Stand by koji se isto mijenja od 3-5V ali ne zanam zašto jer sam mijenjao i procesor.
MODEL: ST 63-2103
CHASSIS(oznaka šasije): CUC 2130
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):ST92195C9B1/00L
EEPROM: 24C08
VERTIKALA: STV9306
AUDIO: TDA7266B
VIDEO: STV2248C
SMPS (mreža): TDA14846
FBT (vn trafo): HR8665
TUNER:
KVAR: H-out
OPIS KVARA: Horizontala starta i gasi se svake sekunde
TV je došao sa izgorenim VN trafoom, Nakon zamjene tarafoa i H-tranzistora horizontala krene (čuje se visoki napon) i odmah zatim stane i tako svake sekunde. Mijenjao sam i O-W pločicu ista stvar. Probao sam sa drugim procesorom - isto.
Naponi sekundara su +A 145V, +M 14V, +H 5V, +F mijenja se od 3v do 5V, +E 5 do 8V.
Problem bi trebao biti u ova dva napona +F (5V) i +E (8V) koje otvara Stand by koji se isto mijenja od 3-5V ali ne zanam zašto jer sam mijenjao i procesor.
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 11 svi 2014, 20:30, ukupno menjano 2 puta.
Razlog: u naslovu dodato Reseno
Razlog: u naslovu dodato Reseno
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
Re: Grundig CUC2103 H-out
za koji se tacno model radi CUC2103 (kao u naslovu) ili CUC2130 (dole u opisu) a za pitanje otkaci HIS tranz. i prikaci
pa vidi dali radi kako treba (ako je tako posle znas gde treba traziti problem)

Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Re: Grundig CUC2103 H-out
Mozda ti ne valja taj novi trafo koji si stavio, probaj da nadjesh polovan sa iste shasije pa probaj s njim....
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
-
- _
Re: Grundig CUC2130 H-out
Ispravio sam naslov CUC2130.nec je napisao:za koji se tacno model radi CUC2103 (kao u naslovu) ili CUC2130 (dole u opisu) a za pitanje otkaci HIS tranz. i prikacipa vidi dali radi kako treba (ako je tako posle znas gde treba traziti problem)
Sa sijalicom radi napon je 145V.
Probao sa još jednim polovnim trafoom.Majstor Duja je napisao:Mozda ti ne valja taj novi trafo koji si stavio, probaj da nadjesh polovan sa iste shasije pa probaj s njim....
-
- _
- Specialty: tv
Jel ti varnicio trafo,fizicki izgoreo?Mozda ti je i stari trafo ok.TV je došao sa izgorenim VN trafoom
Otkaci svaki napon sa VN trafoa koji ti izlazi pa probaj tako.Vidi odakle ti ide +200 za rgb pa otkaci i njega.Pogledaj sve kondenzatore na kolektoru,mozda neki prespaja kad krene visoki.
-
- _
Ne stari trafo fizički izgleda u redu samo nije htio startati.
Jedini kolektorski blok sam zamijenio a ostali su na O-W pločici koju sam mijenjao.
Kada sa VN trafoa odspojim izlazne napone isto pokušava krenuti VN samo malo sporiji ritam.
ISPRAVAK: Skinuo sam VN kabal sa ekrana. Htio sam vidjeti da li iskri VN.
Kada sam startao tv iz otklonske se čuje kao da starta VN, zvuk identičan kao kad starta VN a na kapici VN nema iskre.
Ispričavam se što to ranije nisam probao.
Na tim televizorima do sada sam imao samo izgaranje BU508DF i na 2 tv VN trafo a na ovome sam probao novi VN trafo O-W modul, procesor.... za pop...ludit.
Jedini kolektorski blok sam zamijenio a ostali su na O-W pločici koju sam mijenjao.
Kada sa VN trafoa odspojim izlazne napone isto pokušava krenuti VN samo malo sporiji ritam.
ISPRAVAK: Skinuo sam VN kabal sa ekrana. Htio sam vidjeti da li iskri VN.
Kada sam startao tv iz otklonske se čuje kao da starta VN, zvuk identičan kao kad starta VN a na kapici VN nema iskre.
Ispričavam se što to ranije nisam probao.
Na tim televizorima do sada sam imao samo izgaranje BU508DF i na 2 tv VN trafo a na ovome sam probao novi VN trafo O-W modul, procesor.... za pop...ludit.
- Stolle
- Preminuo
A da probaš nešto od ovog
- Prilog
-
- 1.jpg (18.25 KiB) Pregledano 2384 puta.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
Mislim da mu se tu zastita aktivira zbog +E.Optereti sijalicom mrezu da vidis jeli do nje,i pregleaj elkose u sekundaru.A cini mi se tu oscilator ne radi,mozda zbog ovo prije navedenog.Ina kraju H i V na masu pa vidi sta se desava bez zastite.
napokon riješio sam kvar
naime televizor je došao sa kvarom da šprica napon sa špule na jezgru vn trafoa ,baš se i vidi po plastici špule da je spalila
naručio sam trafo kao i što bi svako .
kad je stigao trafo kojeg su slali dva puta jer prvi put kazu da nije niko podigao pa sam ih molio da ga pošalju opet i oba dvije poštarine sam platio kao fol moja greška ali reko nema veze platio sam ga oko 250 kn jer mi je bitan.
kad sam ga ugradio prilikom startanja krene i cuje se visoki napon i stane
mjerim sve napone ,stavljam sijalicu na 150v ,naponi svi uredu
svijetli bez prekida
stavio sijalicu na kolektor između trafoa i s2000n tranzistora
kod starta svjetli lagano i trafo lagano proradi koliko može bez ikakvih prekida sve kao radi ,dodam još jednu sijalicu od 100w paralelno i rade oba dvije trafo se cuje malo bolje kao da bi to bilo sve uredu ,čak dobijem lagani raster bljedu sliku ,dodam još 50w sijalicu paralelno ,znaci imam 250w tad počne gasiti.
nakon toga bacam se na google da vidim shemu ,probavam vidit komentare ,tad naletim na ovaj post ,citam isti kvar ko i moj ali bez nekih riješenja
nakon toga pokušavam sa onom zaštitom stavljam je na masu i ništa ,stavljam je i na H i na V i ništa
pokušavam sa osciloskopom gledati pobudu horizontale sve nekako u granicama normale ,sve me vodi na to da procesor kad starta televizor prekine horizontalnu pobudu .
opet ja na zaštitu , i masu na ovo i masu na ono ali on sve gasi dok nisam taj signal sa tih tranzistora prekinuo totalno ,odlemio kolektor tog CT50055 i tad starta i sve pet .
Dali bi ga trebao promjeniti jer popušta neznam i iskreno me više ne zanima nemam više živaca sa njim ali bitno je da sad radi sve normalno .
izgubio sam dvije noči sa tim glupim televizorom.
Veliko mi je zadovoljstvo da sam ga uspio riješiti.
To je bilo više onako iz znatiželje nego sto sam ga morao riješiti i ful sam sretan još jedan je pao .
naime televizor je došao sa kvarom da šprica napon sa špule na jezgru vn trafoa ,baš se i vidi po plastici špule da je spalila
naručio sam trafo kao i što bi svako .
kad je stigao trafo kojeg su slali dva puta jer prvi put kazu da nije niko podigao pa sam ih molio da ga pošalju opet i oba dvije poštarine sam platio kao fol moja greška ali reko nema veze platio sam ga oko 250 kn jer mi je bitan.
kad sam ga ugradio prilikom startanja krene i cuje se visoki napon i stane
mjerim sve napone ,stavljam sijalicu na 150v ,naponi svi uredu

stavio sijalicu na kolektor između trafoa i s2000n tranzistora

nakon toga bacam se na google da vidim shemu ,probavam vidit komentare ,tad naletim na ovaj post ,citam isti kvar ko i moj ali bez nekih riješenja
nakon toga pokušavam sa onom zaštitom stavljam je na masu i ništa ,stavljam je i na H i na V i ništa
pokušavam sa osciloskopom gledati pobudu horizontale sve nekako u granicama normale ,sve me vodi na to da procesor kad starta televizor prekine horizontalnu pobudu .
opet ja na zaštitu , i masu na ovo i masu na ono ali on sve gasi dok nisam taj signal sa tih tranzistora prekinuo totalno ,odlemio kolektor tog CT50055 i tad starta i sve pet .
Dali bi ga trebao promjeniti jer popušta neznam i iskreno me više ne zanima nemam više živaca sa njim ali bitno je da sad radi sve normalno .
izgubio sam dvije noči sa tim glupim televizorom.
Veliko mi je zadovoljstvo da sam ga uspio riješiti.
To je bilo više onako iz znatiželje nego sto sam ga morao riješiti i ful sam sretan još jedan je pao .

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Grundig CUC2032 hitno potrebna šema! [Rešeno]
napisao ertans » 30 Jul 2007, 09:57 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 1813 Pregledano
-
Zadnji post napisao buzdumra
02 Avg 2007, 15:01
-
-
-
TV GRUNDIG M72115 IDTV Chassis CUC1852 (RESENO)
napisao goriis68 » 28 Avg 2007, 11:52 » u Servisiranje CRT Televizora - 39 Odgovori
- 6334 Pregledano
-
Zadnji post napisao goriis68
01 Okt 2007, 07:21
-
-
-
TV GRUNDIG ST70300 Chassis CUC1837 - MRTAV (REŠENO)
napisao papy » 30 Avg 2007, 17:50 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 2369 Pregledano
-
Zadnji post napisao papy
14 Sep 2007, 19:47
-
-
-
TV GRUNDIG & TV SCHNEIDER - Pucanje ekrana (RESENO)
napisao BgO » 17 Okt 2007, 21:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 21 Odgovori
- 5405 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
30 Jul 2008, 20:34
-
-
-
TV GRUNDIG T51640 Chassis CUC6300 (RESENO)
napisao lale » 22 Okt 2007, 14:23 » u Servisiranje CRT Televizora - 5 Odgovori
- 1452 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
24 Okt 2007, 17:12
-
-
-
TV GRUNDIG Super Color A4405 - Nece da se ukljuci (RESENO)
napisao andro79 » 03 Apr 2008, 20:10 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 1951 Pregledano
-
Zadnji post napisao andro79
12 Apr 2008, 19:26
-
-
-
TV GRUNDIG CUC51A - Geometrija prevelika (RESENO)
napisao Majstor Duja » 09 Apr 2008, 09:49 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1138 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
11 Apr 2008, 10:14
-
-
-
TV GRUNDIG MFW82710 Chassis CUC1931 - Potrebna sema (RESENO)
napisao slavko.e » 03 Jul 2008, 23:04 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 816 Pregledano
-
Zadnji post napisao Palme
09 Jul 2008, 19:41
-