2majstor5 UKLJUČI SE - PRIKLJUČI SE ! 1klima3 1tv2

Kolege serviseri prijave u Expet grupu OVDE

ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by *ODUSTAO*

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by *ODUSTAO*

Post napisao stojkePN » 20 svi 2010, 01:56

FIRMA: ROWA
MODEL: 25228
CHASSIS(oznaka šasije): M35
PCB(oznake na štampanoj ploči): SOT510065C-135 40-029181-MAG1X
MCU(procesor): MICRONAS VCT3831AC4 4302.4A LC F 136414.001 TLC-M35V04-MN TL03
EEPROM: 24C16WP
VERTIKALA: STV8172 V-DEFL.AMP 40V , 2-3A , EXT.REG.
AUDIO: TDA8944J
VIDEO: MICRONAS MSP3465G B8 V3 4487 0142T 200275.000
SMPS (mreža): 44608P40 + K2996
COPER TRAFO: BCK4201 36-TRF046-AX1
FBT (vn trafo): BSC29-0179B 37-SC2901-79B0X
EKRAN: THOMSON A59ELN011X004
TUNER: 07-389VI5-NA0 TCL79107B5B3 050819 077 0 4
KVAR: Cakće mreza u stand-by
OPIS KVARA: Tv je dosao sa problemom da nece da se upali. Svetli lampica za stand-by i pri pokusaju starta kao da krene na 1sec i stane. Problem su bili elektroliti C812 10uF 25V (u primaru mreze) i u sekundaru mreze C843 470uF 25V i C414 10uF 160V. Posle zamene ovih elektrolita TV je startovao bez problema i nema problema u radu. Za svaki slucaj sam izmenjao i ostatak elektrolita u sekundaru. Ali sam primetio da i pre pocetka popravljanja a i posle zamene elektrolita TV dok je u stand-by mreza sitno cakće nije mnogo glasno ali se cuje. Probao sam i zamenu mreznog elektrolita ali isto se desava. Kad pipalicom instrumenta dotaknem 1 nozicu IC-a u mrezi 44608P40 pocinje jace da cakce a kad dotaknem pin 2 cakcanje se utisa da se jedva cuje. Dok je TV u stand-by B+ je 17,50V sa malim varijacijama.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
Zadnja izmena: stojkePN, dana 16 Jun 2010, 21:20, ukupno menjano 4 puta.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

emem
_
_
Postovi: 236
Pridružen: 19 svi 2008, 09:13
Location: BULGARIA

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao emem » 20 svi 2010, 08:25

MCU(procesor): TCL-M35V04-MN TL03
Iмају документацију на овај линк:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/16526/ (M35 & M36)
:pivopije:
da pijemo zajedno 01ziveli

zmajtv
_
_
Postovi: 126
Pridružen: 10 Jan 2007, 21:00
Location: Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Jagodina

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao zmajtv » 20 svi 2010, 11:07

Otkaci sve u primaru i meri. Isti problem sam imao skoro sa takvom mrezom,a TV je bio 11ak30. Evo sta mi je pravilo problem.
slika

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao stojkePN » 20 svi 2010, 14:24

Proverio sam sve diode u primaru a ovu sam i menjao za svaki slucaj ali se ponasa isto. Proverio sam sve blokove ostaje mi jos otpore da isproveravam. Izgleda ce ispasti da je IC u primaru krivac.

EDIT :arrow:

Proverio sam sve otpore u primaru cak sam zamenio i tranzistor u primaru ali isto. Ostaje mi IC u primaru i 2-3 kalema u kucistu otpornika.
Zadnja izmena: stojkePN, dana 20 svi 2010, 15:22, ukupno menjano 1 put.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

zmajtv
_
_
Postovi: 126
Pridružen: 10 Jan 2007, 21:00
Location: Srbija
Specialty: tv
Lokacija: Jagodina

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao zmajtv » 20 svi 2010, 16:19

Ako mu je ovako izveden st.by,onda ga zatvori,testiraj 24h na st.by i budi bez brige. Tako su ga napravili i tu nema pomoci. Neki elemenat se razglavio i pulsiranje mreze je postalo bucno. Ima takvih mreza i sa TDA4605. Kada je na st.by mreza non stop pulsira,a kad startujes onda se ne cuje nista i naponi na kolu se stabilizuju.

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao stojkePN » 20 svi 2010, 16:31

Videcu ako uspem da nabavim za probu IC iz mreze i da prekontrolisem neke tranzistore i diode u sekundaru ako ne nadjem nista onda cu da te poslusam da ga istestiram i to je. Kad se vrati poklopac nece ni da se cuje. On se necuje ni ovako mnogo ali sam hteo da resim.Evo je sema mreze.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao stojkePN » 20 svi 2010, 22:34

Zamenio sam mrezni IC 44608P40 pozajmio od prijatelja nov i ponasa se isto. Prekontrolisao sam tranzistore i diode u sekundaru i nisam nasao nista da nevalja. Sta da mu radim... testiracu ako radi ako kako treba i u stand-by se negreje nista sklapam i vracam :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1722
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao cacko85 » 21 svi 2010, 00:33

M35-ka ima dosta problematicna mreza ja sam imao jedno loshe iskustvo so jedna pa sam morao da budzim jer nikako ne sam mogao da opravim.
Shema od taj budz je u Expert postaven kad sam bio privremeni expert.

Avatar
SaleSk
___
___
Postovi: 931
Pridružen: 04 Nov 2006, 21:08
Location: Skopje
Kontakt:

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao SaleSk » 21 svi 2010, 11:14

Ako te bas nervira to cakcanje, ubaci mu uni mrezu...Tu lagano moze da ide uni sa vise razlicitim naponima...Mada kako su ti i ostali rekli...Pakuj i nek radi :))
Neverujem da ce da ti plate i da im ubacis mrezu... :pivopije:
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

Avatar
birocip
Preminuo
Postovi: 860
Pridružen: 01 Okt 2006, 00:17
Location: Smederevo
Contact person: Zoran
Phone number: 38126654100
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Smederevo
Kontakt:

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao birocip » 21 svi 2010, 11:40

A da probas da promenis otpor za ogranicenje struje,moze on da pravi jako veliki problem. :mrgreen:
Ako nemate sada dovoljno vremena za svoje zdravlje,kasnije ćete odvojiti mnogo više vremena i novca za svoju bolest

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by

Post napisao stojkePN » 16 Jun 2010, 21:19

Zaboravio sam na ovu temu. Tv je stajao kod mene oko 7 dana i isprobavao sam ga u radu i u stand by i radi bez problema. To sto cakce se necuje kad se poklopac vrati. Stavicu u naslovu ODUSTAO.

:pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

katicbranko
___
___
Postovi: 369
Pridružen: 03 Okt 2006, 22:07
Lokacija: Sabac

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by *ODUSTAO*

Post napisao katicbranko » 03 Okt 2011, 21:03

Isti problem do naj sitnijih detalja kako je kolega opisao imam i ja.Sve proverio i opet isto.Zatvorim poklopac ali se cuje cak cak itd.Da li je mozda u medjuvremenu neko resio problem?

SPUTNIK
_
_
Postovi: 1
Pridružen: 08 Feb 2013, 15:59
Location: Srbija
Specialty: tv

Re: ROWA 25228 Cakće mreza u stand-by *ODUSTAO*

Post napisao SPUTNIK » 22 Feb 2017, 15:06

Zdravo svima.
Imao takav kvar na Watson-u(11ak30) sa istim chipom u mrezi.Potrebno je proveriti da li smd blok od 100pF na pinu2 kola uopste i postoji.Ne desava se nista sa sekund. naponima-sve je u redu,ali se u st-by cuje kako cakce.pozz :-)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”