VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima st.by a ne startuje (Reseno)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Moderator: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Goran_Nik86
_
_
Postovi: 29
Pridružio se: 22 Feb 2013, 18:00
Location: Makedonija

VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima st.by a ne startuje (Reseno)

Postod Goran_Nik86 » 05 Dec 2013, 00:52

CRT TV
PROIZVOĐAČ:VIVAX
MODEL: (TV-1400) TV1400
MODEL DODATNO:(opcionalno)
EKRAN: (37SX110Y22-DC05)
CHASSIS:(PH02)
CHASSIS: (oznaka šasije, ako niste sigurni koja je prava oznaka onda popišite sve koje nađete, a odvojte ih jednim razmakom)
SMPS (mreža):(1802FX,2SC3807)
MCU (TDA9361):
VERTIKALA (LA78040):
FBT(vn trafo):
TUNER:
*************************************
SIMPTOMI: (Tv stoji samo u stand by i nece da startuje)
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:(Tv nece da startuje u naponi u mreze ima:B+109V,26v,5v i 3,3v,jedino fali napon na stabilazotoru N503 KA7808,8V I i nikako ne mogu da dobijem,izmenjao sam tranzistor 2sb892,2sc1815,svi elektrolitski kondenzatori u mrezi,2sc3807,1802FX i optokapler ali nije pomoglo.Mreza ispusta piskav zvk kao da je nesto oterecuje.Otkacio sam i procesor tda9361 da ne slucajno on blokira tih 8v ali opet je ista stvar.Dal neko ima neki predlog sta da trazim? )
Poslednja izmena od Goran_Nik86 u 07 Dec 2013, 22:14, izmenjeno 1 put ukupno.

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 01:35

Da li si vadio HIS tranzistor i probao na sijalicu mrezu? Imas li 3.3V na procesoru na broju 1? Ne moze procesor da ti blokira rad mreze to prvi put cujem, vertikala moze ali procesor nikako ne moze da ti blokira 8V. Tih 8V moras dobiti sa stabilizatora ako nemas 8V onda ti ne valja stabilizator ili napajanje koje dolazi do njega. Sta se desava sa naponima kada probas da upalis TV?


Semu za taj TV imas ovde pa prekontrolisi prvo sve napone u mrezi:

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/35236/_.html
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Goran_Nik86
_
_
Postovi: 29
Pridružio se: 22 Feb 2013, 18:00
Location: Makedonija

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Goran_Nik86 » 05 Dec 2013, 01:51

Probano je sa sijalicom,zamenjen je i stabilizator zaboravio sam da napisem u postu.Naponi su isti tih izmereni i kad je u stand by i kad probam da upalim tv....

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 01:58

Ako nemas 8V ovde ti je greska:

Slika

Proveri svaki otpornik i svaku diodu i elko u tom delu. Nisi napisao kako svetli sijalica, konstantno istim intervalom ili ne? Proveri sve napone na procesoru, posebno onaj od 3,3V.
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Goran_Nik86
_
_
Postovi: 29
Pridružio se: 22 Feb 2013, 18:00
Location: Makedonija

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Goran_Nik86 » 05 Dec 2013, 02:12

Da sijalica svetli konstantno sa istom sjaju,obicno ja to so sijalicom svaki put proveravam kad je u pitanju mreza i his zato i nisam napisao,isto tako izmenjao sam sve u tom odbelezani deo sta si ga odbelezao.Svi naponi na procesoru su prisutni spored semi,fali samo napon na 14 i 39 pin +8V a taj napon dolazi od mreza preko 2sb892 na stabilizatoru 7808.U ovaj slucaj napon dolazi do emitera i baze na 2sb892 ali tranzistor nece da ukljuci i da prenese na stabilizator 7808...

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 10:46

Ako ti mreza radi i sijalica svetli konstantno, vrlo je moguce da ti oscilator ne valja (u ovom slucaju procesor) ako vec kazes da sve napone imas na njemu. Tih 8 volti dobijas iz meze tu govora nema i tamo moras detaljno traziti problem. Ako kazes da si sve prekontrolisao tamo gde sam ti obelezio proveri primarni deo:

Slika

Ili primar ili sekundar, negde je 100% problem za tih 8 volti, skini diodu u sekundaru raskaci je pa meri na katodi da li dobijas neki napon i zameni je obavezno a ako nemas nikakav napon prekontrolisi primar sa slike koji sam ti postavio. Tipujem na procesor ali dok se sve ne prekontrolise ne mozes znati 100%.
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Korisnikov avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1273
Pridružio se: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Kontakt osoba: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Damiru » 05 Dec 2013, 11:01

Kako može biti primar, ako su svi ostali naponi uredni...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 11:07

Pa i ja mislim da nije ali ako on kaze da je sve proverio u sekundaru (mada sumnjam) ostalo mu je primarni deo da pogleda da nema negde slucajno da ga iz primara negde ne kolje tih 8V. Nemam sasiju da vidim, to on moze najbolje inace bi mu brzo nasao problem bar za tih 8V. I dalje mislim da je sekundar problem i zato sam i rekao da raskaci u sekundaru tu ddiodu posle copera i da vidi sta se desava :)
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Korisnikov avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1273
Pridružio se: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Kontakt osoba: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Damiru » 05 Dec 2013, 11:19

Ne treba šasija, tu je šema koja jasno pokazuje gde može biti problem (nema mnogo elemenata za proveru). Ko je serviser, lako će se snaći... Ko nije, nosi TV u servis...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 21683
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Stolle » 05 Dec 2013, 11:22

Ribery napisao:Ne moze procesor da ti blokira rad mreze to prvi put cujem

Ribery napisao:Ako nemas 8V ovde ti je greska:

Ribery napisao:vrlo je moguce da ti oscilator ne valja (u ovom slucaju procesor)

Ribery napisao:Pa i ja mislim da nije ali ako on kaze da je sve proverio

@Ribery, gledaš li ti uopšte šta pišeš? :uca: Ako ništa drugo, barem se uzdrži. Tema se ovako pretvara u cirkus.
@Goran_Nik86, oznake i merne jedinice upisuj velikim slovima.

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 11:43

Damiru napisao:Ne treba šasija, tu je šema koja jasno pokazuje gde može biti problem (nema mnogo elemenata za proveru). Ko je serviser, lako će se snaći... Ko nije, nosi TV u servis...


Ako imas bolje resenje pomozi coveku sta da proveri. Ja sam mu rekao da gleda sekundar mreze jer mislim da je tu problem cim nema tih 8V. Popravljao sam ove kvarove sa lakocom i to dugi niz godina i sta se svi prave pametni a niko coveku konkretno da kaze :uca: . Covek je serviser, lepo pise u postu ko ne cita, pa boze moj, zapelo mu je i mozda trenutno ne moze da resi problem ali resice ga........ vi ste sve uvek resavi iz prve, sve se mislim da jeste....... Ako neko ima bolje resenje od mene i zna gde je greska neka pomogne coveku a ne da glumi velikog majstora, ja sam mu rekao da pogleda ono sto ja smatram da treba a ako mislite da gresim vi ga uputite na drugu stranu.....
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Korisnikov avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4172
Pridružio se: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Kontakt osoba: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Majstor Duja » 05 Dec 2013, 12:48

@Ribery:
ako pise da je serviser onda bi vrlo lako mogao da utvrdi sta je problem vestackim okidanjem tog tranzistora ili spoljnim napajanjem ili prespajanjem uz merenje struje...cak ni temu nije postavio kako treba jer je upisao podatak TV-1400 a ne TV1400 mada mu svuda pise kako treba. Da je do mene, ja bih temu zakljucao ali eto, da ne budem surov, pustio sam vas da se prepucavate, pa mozda i nadjete resenje.

Ako neko napise da je "serviser" i ne moze da resi ovakav problem vecina stvarnih servisera se nece ni truditi da mu napise sta da radi jer ovaj forum nije zabaviste za obrazovanje "servisera" , to sam ti rekao jedno 200X pa evo kazem ti i 201X.

Pozitivno je zeleti nekom pomoci ali raditi domaci zadatak nekom nije dozvoljeno i potpuno je nepozeljno.
Dao si mu link ka shemi - serviseru bi to bilo dovoljno....Goran_Nik86 nije uradio nikakva potrebna merenja vec je samo menjao komponente koje su mu sumnjive. To za mene nije serviser, za tebe mozda jeste...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 14:33

Dujo izvini ako sam malo bio grub i krsio pravila foruma :(..... nisam zeleo nikoga da uvredim i da se svadjam to nije mesto ovde. Izvinjavam se svima ako sam bio grub to mi nije bila namera :(
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Korisnikov avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4172
Pridružio se: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Kontakt osoba: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Majstor Duja » 05 Dec 2013, 16:24

Ma sve je ok, samo diskutujemo, ne moras da se izvinjavas... :pivopije:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Korisnikov avatar
Ribery
___
___
Postovi: 430
Pridružio se: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Kontakt osoba: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Ribery » 05 Dec 2013, 16:33

:pivopije:
Nije u zivotu najvaznije ostvariti sve svoje ciljeve, bitno je imati cilj i ka njemu teziti i usavrsavati se !

Goran_Nik86
_
_
Postovi: 29
Pridružio se: 22 Feb 2013, 18:00
Location: Makedonija

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Goran_Nik86 » 05 Dec 2013, 23:48

Damiru napisao:Kako može biti primar, ako su svi ostali naponi uredni...

Bas tako Damire mozda Ribery nije dobro vidio post,i ne zelim svadjam i da se prepucavam so nikoga na ovaj forum radi takvo nesto...
Ribery napisao:Ne moze procesor da ti blokira rad mreze to prvi put cujem

Ribery procesor vrlo lako moze da blokira rad mreze ako je pretrpeo neki strujni udar(recimo da je spojen u kusa vrska)...
Inace probao sam so vestacno napajanje tv radi tako ali nije mi cilj da ga tako ostavim...trazim uzrok tih 8v na njegova mreza(lako je nabudziti vestacko napajanje)....
Majstor Dujo izvini ako sa nesto sam te uvredio,ali ja treba biti uvredjen sa tvoj post.Inace serviser sam vec nekoliko godina i resavao sam i kvarove,a isto tako resavao sam i sranja koi neki navodno serviseri pred mene uradile,nasgledao sam se na mnogo cuda i na raznim glupostima,ali eto ja to ne pisem ovde....ne zelim niko da uvredim,sepak imam nekakva pocit......
Cak i sad vidim da modela tv sam napisao so crtica.Eto to imam da kazem a sad ti mozes me slobodno banirati ako zelis...

Korisnikov avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4172
Pridružio se: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Kontakt osoba: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje

Postod Majstor Duja » 06 Dec 2013, 07:55

Nikog nisam banovao za gluposti pa necu ni tebe.
Nije dovoljno biti serviser za sebe treba znati objasniti sta si uradio i kako si uradio - ako to ne napises, kako mi onda treba da znamo to? Telepatski?

Nisi ni napisao da li si pratio (sledio) vod od procesora do V572 ? da li ima pobude ili ne, kada se menja radni rezim st.by/on? Ako se menja napon na bazi, znaci procesor je ok - proveri struju nakon KA7808, ako se ne menja, menjaj dump...pa nije to vasionski brod!
Spoj dva tranzistora, mozes misliti...svaki ozbiljan serviser to ne bi ni pitao jer je kvar banalan...
ajd igrajte se dalje i nemoj da kukumavcis, nisam ti otkinuo nogu - to boli - ovo ne... :pivopije:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Goran_Nik86
_
_
Postovi: 29
Pridružio se: 22 Feb 2013, 18:00
Location: Makedonija

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima stand by a ne startuje(Reseno

Postod Goran_Nik86 » 07 Dec 2013, 22:16

Kvar je bio u procesor tda9361.Procesor je zamenjen i tv radi kako treba.... :pivopije:

astazu78
_
_
Postovi: 1
Pridružio se: 18 Feb 2017, 20:26
Location: Beograd
Specialty: tv

Re: VIVAX TV-1406 u toku rada ima ton a slika se suzi po sredini ekrana i bude jedna linija

Postod astazu78 » 23 Feb 2017, 18:44

Zdravo svima
imam TV oznake TV-1406 VIVAX . U toku rada ima sliku normalno a onda se samo najednom slika skupi i bude na sredini ekrana u vidu jedne linije koja menja boje a sve ostalo je crno. Linija je po horizontali. Kada ga iskljucim iz napajanja posle duzeg vremena kao da se ohladi pojavi se ta slika al na pocetku ne bude cela vec se pocne prosirivati i popuni ekan pracenjem nekih crtica po slici isprekidanih. I opet se posle nekog vremena suzi na liniju. Ton normalno ima. Da li neko ima semu i da li su u pitanju smao elektroliti. Hvala

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3140
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: VIVAX TV-1400 SHASIJA PH02-Ima st.by a ne startuje (Reseno)

Postod alexa_pg » 23 Feb 2017, 23:26

Dobrodosao na Fanzo forum.

Kako je tema u kojoj si postavio pitanje zavrsena, predlazem da otvoris novu temu i to:
- Ako si serviser, ovdje otvori novu temu viewforum.php?f=4 a sve u skaldu sa pravilnikom foruma. Prije pokretanja teme, pročitaj kako se postavlja nova tema.
- Ako si krajnji korisnik, nemamo sta da diskutujemo. Aparat moras ponijeti u neki od servisa da ti otklone navedeni kvar. Po opisu kvara (kad se ugrije gubi sliku) kvar nije do elektrolita.
- Ako želiš da sam "čačkaš" po TV-u, link za šemu imaš u drugom postu.
Alexa


Povratak na “Servisiranje CRT Televizora”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta