SAMSUNG CW29M064 KS7A nece da staruje u celosti [RESENO]

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
bbolevb
_
_
Specialty: tv

SAMSUNG CW29M064 KS7A nece da staruje u celosti [RESENO]

Post napisao bbolevb » 22 Jul 2014, 15:38

CRT TV
PROIZVOĐAČ:SAMSUNG
MODEL:CW29M064NRXXEC
MODEL
EKRAN: A68QCP693X500
CHASSIS:KS7A
CHASSIS:
SMPS (mreža):STRX6750
MCU VCT49X7FPYC7
VERTIKALA LA7845
FBT(vn trafo):
TUNER:
SIMPTOMI:nece da startuje u celosti
OPIS KVARA i PREDUUZETE RADNJE: aparat je doziveo udar groma.nije imao stend by.probila dioda za napajanje tonskog kola TDA7297.zamenio sam diodu D809 DO6U20S.dobio sam stend by i probao da ukljucim,doduse vec sam treba da startuje sa mreznog prekidaca.medjutim tv krene da ukljuci cuje se pucketanje otklonske jedinice(staticki elektricitet) to potraje oko dve sekunde a onda se iskluci pa opet pokusa da ukluci sam i sve tako.promenio sam STR6750 u mrezi jer je klaktao na potrsac (sijalicu) koja menja rad hisa i taj problem je bio resen.sada vise ne klakce i ima normalne napone na sekundaru i regulatorima.posle pucketanja otkloske treba da se cuje zvuk pticice (zujalica) pa otvaranje zavese.ton se ne cuje nema zavese jednostavno ne stigne do toga.povecavali smo napon G2i tada se vidi ceo raster sivkast koji se malo zadrzi pa isklucuje.sumnjam na procesor ali ne mogu da ga nabavim.menjao sam i EEPROM A51DC sa 24C16 radi probe ali isto pa isto!vadio sam tonsko kolo, kolo za vertikalu, tjuner ali opet nece.
..........
:uca:
Ispravi naslov: U naslov teme upišite samo TIP, MODEL/ŠASIJU I KVAR ! Sve oznake sa aparata pišete velikim slovima bez crtica i razmaka u nazivu modela
Temu prepisi malim slovima.
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 02 Avg 2014, 18:38, ukupno menjano 1 put.
Razlog: u naslovu dodato Reseno

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: SAMSUNG CW29M064 KS7A nece da staruje u celosti

Post napisao alexa_pg » 01 Avg 2014, 18:59

Za aparat koji je stradao od groma ne moze se reci sta je stradalo, jer moze stradati sve. Nema pravila. Iz tog razloga i nema komentara.
Po najmanje stradaju elektrolitski kondenzatori.
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 05 Avg 2014, 12:54, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Obrisani suvisni komentari
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

bbolevb
_
_
Specialty: tv

Re: SAMSUNG CW29M064 KS7A nece da staruje u celosti

Post napisao bbolevb » 02 Avg 2014, 15:07

zamenio sam celu sasiju umesto ks7a stavio sam isto od samsunga s16a.sasija je gotovo identicna svi konektori se slazu,sirinu i visinu smo malo korigovali jedino jastucasto izoblicenje nije bas savrseno ali musterija je zadovoljna!ako budem nabavio procesor originalni probacu bas da vidim da li bas procesor u pitanju.naravno kad to budem imao vremena!inace sasiju sam nabavio za svega 20 eura sa prevozom(kao po obicaju na tom tv je crko ekran)mozemo smatrati da je problem resen?poz svima-nisu elektroliti!
..........
:uca:
Praktikujemo da ... otvorimo svoj prvi post (UREDI) i dopišemo u naslov jedno od: REŠENO/NEREŠENO/INFO.
Za ubuduce da znas, ovoga puta sam ja upisao.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”