PROIZVOĐAČ: Samsung
MODEL: cw28c93w
EKRAN: thomson A66EHJ13X3
CHASSIS:KS3A
MCU : VDP3120B C3
VERTIKALA:LA7845
FBT(vn trafo):FUH2A004
SIMPTOMI: Slika sužena po horizontali, ekran mijenja boju nakon nekog vremena

OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Poštovanje, čitam vas već duže vrijeme i do sad sam sve uspjeo riješit bez da postam temu.
Dakle tv je došao u servis, slika je bila sužena po vertikali, slika je mjenjala bolje iz zelene preko normalne do crvene, STBY lampica je blinkala svaku sekundu, i tv se gasio sam od sebe nakon nekog vremena.
Na tv-u je zamjenjen kondenzator na B+, L408 je izgorio tako da je premotan i stavljen nazad, blok kondenzatori oko VN-a su zamjenjeni kao i elektroliti 470uF/25v oko VN trafo-a.
VN trafo "zvuči" normalno tako da sumnjam da je on, otklonska mi se čini u redu, ne izgleda da je nagorjela.
Muči me taj problem s bojom, neznam dali je povezano s problemom u horizontali tako da neznam šta dalje da gledam. Boju promjeni iz lagano zelene, pa se nakon pola minute stabilizira bude normalna boja i opet tako za pola minute bude lagano crvena, tv kad je topao i upali se isto mjenja boje ali iz normalne u crvenkastu. Nema zelene.
L408:

Uz sve ovo što sam izmjenjao samo se riješio problem s STBY lampicom ali tv se i dalje gasi sam od sebe. Samo da napomenem B+ je 156V. Pa eto ako ima itko kakvu ideju ili prijedlog kako ili šta dalje bio bi zahvalan.