imam tv iskra 8456,problem se javlja jer tv radi u stand by,ali kad ga upalim cuje se samo kako jednom nesto skljocne i zatim se ne pojavljuju ni slika ni ton...
sta bi to moglo biti?gde traziti kvar

unapred havala :lol:
A onda je moguće i da se pojavi beli dim koji kad izađe iz TV-a ovaj prestane davati znake života. Ovakve vruće probe pre detaljnije provere TV-a nije baš preporučljivo izvoditi. Bez uvrede, ali ako ti popravka televizora nije posao ili bar zanimacija u nekom dužem vremenskom periodu moj ti je savet da ipak pustiš majstora da to pogleda.toce je napisao:naj pre sredi mrezu onda zameni rele ako vec nemas izvadi rele i pazljivo ocisti kontakte kad to sredis onda mozes slobodno ukljuciti TV ako i tad nece onda kratkospojis kontakte na rele i videces dal ce da ukljuci .
Da li je posle zamene tranzistora i osuguraca ponovo izgoreo osiguracchinese je napisao:Drugari evo mene posle duzeg vremena...greje se taj ptc 601 (96016 PH8906) to mu je oznaka...
:)...
koju oznaku ima taj elko? koji je to kondezator,gde se nalazi? sta dalje da radim?
p.s. izgleda da sam bas duduk...
i ja bi da ne placam zubara, ali........chinese je napisao:aj molim vas pomagajte da bar za nesto ne placam majstora....