TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice
U HIS-u BU508AF prilikom startanja izgori posle par sekundi
proverio sam skoro sve L,R,C,Q,D elemente,nisam nista menjao
kako da izbegnem varnice posle kojih mi izgori BU508AF a koje se javljaju u krug oko VFtrafoa.
proverio sam skoro sve L,R,C,Q,D elemente,nisam nista menjao
kako da izbegnem varnice posle kojih mi izgori BU508AF a koje se javljaju u krug oko VFtrafoa.
Zadnja izmena: sveta, dana 06 Feb 2008, 23:22, ukupno menjano 1 put.
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
* REŠENO *
pa nemoj da kacis BU....varnice se javljaju zbog loseg trafoa verovatno...probija.....da bi video dali ti je stabilan napon otkacis BU i opteretis mrezu kao za pocetak...onda proveris kakva ti je pobuda i eventualno sredis nju....a ako sevaju varnice onda moras da promenis Trafo jel nema mu spasa....
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Ja sam u sustini bezao od zamene trafoa zbog njegove cene u slucaju
da nije on uzrok.Ponadao sam se da je neko imao slicno iskustvo a da se ono odnosi na zamenu L,R,D,C i Q(tranzistor) elemenata koje sam proveravao ali nisam menjao.Mrezu sama opterecivao sijalicom od 40W i pri tome su svi naponi bili stabilni i nivoa oznacenih na semi osim napona
za audio pojacivac koji je iznosio 27V iako je na semi bio oznacen napon od 23V.Ovaj napon je takodje stabilan ali po mom misljenju on ne moze da bude uzrok pregorevanja BU508AF pami ne preostaje nista drugo nego da probam sa zamenom trafoa za sta mi treba njegova tacna oznaka
ili oznaka adekvatne zamene.Uz pozdrav srdacno Vam se zahfaljujem.
da nije on uzrok.Ponadao sam se da je neko imao slicno iskustvo a da se ono odnosi na zamenu L,R,D,C i Q(tranzistor) elemenata koje sam proveravao ali nisam menjao.Mrezu sama opterecivao sijalicom od 40W i pri tome su svi naponi bili stabilni i nivoa oznacenih na semi osim napona
za audio pojacivac koji je iznosio 27V iako je na semi bio oznacen napon od 23V.Ovaj napon je takodje stabilan ali po mom misljenju on ne moze da bude uzrok pregorevanja BU508AF pami ne preostaje nista drugo nego da probam sa zamenom trafoa za sta mi treba njegova tacna oznaka
ili oznaka adekvatne zamene.Uz pozdrav srdacno Vam se zahfaljujem.
- tv servis goranovic
- ___
- nesaelektronik
- _
Originalni trafoi u toj sasiji su dosta losi, a posto vidis varnice nemoj ni da razmisljas. Nemoj uzeti najjeftiniji trafo ako nisi siguran da je on. Niposto nemoj krpiti trafo... probao, pa spalio procesor. Kod tog TV-a sam imao i da BU crkava zbog bustera 1n8 koji je na merenje ok.Tu vrednost inace nisam nigde uspeo kupiti... resio polovnim
za NESU i GRUBICA
Zamenio sa trafo-varnica vise nema ali je BU508D opet izgoreo - buster 1n8 izgleda tako zdravo*TV je radio nepunih 9 meseci*-vi ste dragi GRubicu rekli da je on uzrocnik iako je na merenju ok-bio bih vam zahvalan kada bi me uputili u to sta ste merili i na kom opsegu -ogovorite mi sto pre-hvala
- rubin_miki
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
buster je nazdravije da se odmah zameni, uopste nemoj ni da ga gledas ni da ga meris, niti nemoj ni da te ponese lazna nada da je ipak on ok..sa BU ide menjaza i tog konda u svakom slucaju.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- tv servis goranovic
- ___
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
avajjjj ... 1n8 je C306
a pravi booster na toj sasiji je C314 9n1
a pravi booster na toj sasiji je C314 9n1
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
I provjeri spojeve na h otklonsku. Ima jedan bilten o Q304, mozda ti pomogne.
pozdrav
pozdrav
- Prilog
-
Schneider Chassis TV9.x Service-Info 246.pdf
- (63.27 KiB) Preuzeto 363 puta.
stef
Dali biste fajl Schneider Chassis TV9.x Service-Info 246.pdf
Opis:
mogli da mi posaljete u nekom drugom obliku-formatu posto ovaj nikako ne mogu da otvorim.Bilo bi lepo da mi tih 68kb posaljete na svetislavstev@my-its.net-u svakom slucaju hvala
Opis:
mogli da mi posaljete u nekom drugom obliku-formatu posto ovaj nikako ne mogu da otvorim.Bilo bi lepo da mi tih 68kb posaljete na svetislavstev@my-its.net-u svakom slucaju hvala
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
TV SCHNEIDER Chassis TV9(1) - Varnice-reseno
Blok 1n8 je ok-fazon je u tome sto je uvek goreo BU508AF sto nije bio slucaj sa BU508DF koji je prava zamena originalnog S2055N.Sada je ostala samo dase sredi malo geonetrija slike (ima li na ovoj sasiji dugme za ulazak u servisni meni-mod ili se to radi samo preko originalnog daljinca.Na sas.DTV2 to je vrlo jednostavno a ovde>>...>>.............
Iskreno se zahvaljujem svima vama.
Iskreno se zahvaljujem svima vama.
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
cek malo, stani sad.......S2055N je Silicon NPN-transistor+diode a BU508A TO NIJE !!! on NEMA integriranu diodu u sebi, NORMALNO da ti pregoreva..
uvek..ama bas uvek pre zamene neke komponente UPOZNATI se malo sa istom..ovde niko ne moze da nagadja sta ti stavljas kao zamenu i najnormalnije da dobijas odmah u startu pogresne odgovore..o boze.....
uvek..ama bas uvek pre zamene neke komponente UPOZNATI se malo sa istom..ovde niko ne moze da nagadja sta ti stavljas kao zamenu i najnormalnije da dobijas odmah u startu pogresne odgovore..o boze.....
ce da izadjem na televizor,a????
h i t n o potrebna p o m o c
Posle 120 sati besprekornog rada ovaj snajder opet ne radi - uzrok je izostanak pobude na bazi BU508D.Menjao sam problematicni 1n8 i pravi booster 9n1 ali nista .Pobuda se vraca kada otkacim kolektor BU508D.Nemam ideju sta dalje pa Vas molim da mi hitno nesto predlozite(VN trafo je nov original HR)
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Tv sa sasijom 11AK19 varnice na ploci katodne cevi (Reseno)
napisao ljube » 13 Sep 2010, 00:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 2355 Pregledano
-
Zadnji post napisao ljube
21 Sep 2010, 21:55
-
-
-
TV SCHNEIDER CTV2809 TV9.1 (REŠENO)
napisao DSsasa » 13 Dec 2009, 22:56 » u Servisiranje CRT Televizora - 2 Odgovori
- 940 Pregledano
-
Zadnji post napisao DSsasa
14 Dec 2009, 18:14
-
-
-
ARENA CT7050 TV9.1 posle zamene FBT vertikalne linije RESENO
napisao perolujic » 11 Okt 2011, 15:15 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1378 Pregledano
-
Zadnji post napisao perolujic
13 Okt 2011, 13:19
-
-
-
TV SCHNEIDER COLORADO70 Chassis DTV3 - Problem mreza(RESENO)
napisao zlix » 12 Okt 2007, 12:32 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 1212 Pregledano
-
Zadnji post napisao zlix
13 Okt 2007, 02:30
-
-
- 5 Odgovori
- 1200 Pregledano
-
Zadnji post napisao magicni
26 Okt 2010, 11:31
-
-
TV SCHNEIDER Chassis 176 (17.6) - Blokira (RESENO)
napisao milans01 » 25 Feb 2008, 11:24 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1137 Pregledano
-
Zadnji post napisao milans01
04 Mar 2008, 18:36
-
-
-
TV SCHNEIDER STV550 Chassis 11AK19-5 - Ne startuje
napisao tvmen » 13 Mar 2008, 19:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 31 Odgovori
- 4519 Pregledano
-
Zadnji post napisao tvmen
22 Mar 2008, 18:24
-
-
-
TV SCHNEIDER STV7012 Chassis STV12 - Bezi sa kanala
napisao stojkePN » 08 Avg 2008, 23:44 » u Servisiranje CRT Televizora - 14 Odgovori
- 1946 Pregledano
-
Zadnji post napisao rubin_miki
18 Avg 2008, 02:25
-