TV CAJAVEC 556PS - Nema sliku (RESENO)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

TV CAJAVEC 556PS - Nema sliku (RESENO)

Post napisao andro79 » 07 Mar 2008, 16:44

Ljudi treba mi ,ako neko ima,shema za ovaj TV iz naslova,jer bez nje su mi male sanse za opravku.Zapravo mozda uz vasu pomoc (mislim na profi majstore) .
TV ima ton,nema sliku,a ima osvetljen ekran sa nekim belim horizontalnim linijama sirine 2-3cm preko celog ekrana,potenciometri za osvetlj.,kontr. I boju ne reaguju.Zamenio sam RGB matricu A232D sa TDA2530 ali nista nisam dobio.Naponi na katodama su mali (nekoliko volti).
TV je bio kod mene nekoliko puta,menjao sam mu transistor u HIS-u,zatim TBA950x2…..
A na kraju nije imao crvenu boju I dok sam to gledao I probao mislim da sam negde dohvatio u RGB-u srafcigerom (?!?!) I desio se ovaj kvar.Trebalo bi se ovakvih stvari ,verovatno,stideti ali ipak mislim da moze svaki detalj da pomogne u otklanjanju kvara.
Unapred hvala. andro79
Email: andro79@nadlanu.com Pozdrav
Zadnja izmena: andro79, dana 25 Dec 2008, 15:29, ukupno menjano 1 put.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4955
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao nec » 07 Mar 2008, 16:51

koliki ti je napon na RGB-u (treba da je negde oko 200V)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 07 Mar 2008, 17:03

Na sasiji pise +210v a ima ko 189V.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4955
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao nec » 07 Mar 2008, 17:11

taj je dobar (pre neki dan i ja sam napravio slican spoj na Gorenje otiso je TDA3562) ekran je dobio svetlu sliku sa belim linijama
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 07 Mar 2008, 17:20

E moj "kolega" po muci.
Ali ja nemam TDA 3562 vec sve neke MBA640;MBA650;MBA660......
a neznam koje je koji modul bez seme,cini mi se da ima i pal i secam.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4955
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao nec » 07 Mar 2008, 17:26

napisi sa cime je izveden RGB izlaz
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 07 Mar 2008, 17:35

Rekoh bila je RGB matrica: A232D,zamenio sam je sa TDA2530
I svaka boja ima po dva BF859,neke od njih sam zamenio sa BF871

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4955
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao nec » 07 Mar 2008, 17:41

shema je nesto slicno kao u EI DDR

Prilog convertovan u PDF,ispod.
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 07 Mar 2008, 17:57

Hvala,pogledacu imam i neki B20 da vidim paralelno sa ovim,a i "onaj" LOEWE.
POZZZ

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2892
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Post napisao tom » 07 Mar 2008, 20:06

Ako ti je od pomoci sema od EI DDR 5608

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 07 Mar 2008, 20:12

Nisam nezahvalan,naprotiv,ovu nec-ovu ne mogu da otvorim,a 5608 se nesto bas i ne slaze,izuzev da je to to samo sa ekvivalentnim zamenama,u tom slucaju hvala.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4955
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao nec » 07 Mar 2008, 20:22

ova sema je sa A232D i MCA660 u video modulu(probaj da je otvoris sa Microsoft Office Document Imaging(nece sa Acrobat i kod mene)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
sasafras
gx
gx
Postovi: 811
Pridružen: 19 Avg 2006, 19:41
Location: Hrvatska
Kontakt:

Post napisao sasafras » 07 Mar 2008, 20:25

Ne mogu vjerovat da tih televizora još ima. Imam ja negdje zatrpanih šema čajavca ali to mi je u radioni pa moram sutra prijepodne na poslu naći a popodne tu kod kuće skenirat pa ćeš sutra naveče dobiti.
Najteže je, kad ništa ne radiš, znati kada si završio!

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24455
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Post napisao Stolle » 07 Mar 2008, 20:30

Evo,bolje ovako:
Prilog
DDR.rar
(107.86 KiB) Preuzeto 87 puta.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 10 Mar 2008, 18:54

Nisam jos nista uradio,osim ako ...
mozda da se zameni MCA660 ili je u pitanju to sto nijeTDA2532,ja sam stavioTDA2530 (po ECA '98 to je to)
Juce sam pokusavao da nastelujem neki B20 i odvrtacem gurnem malo jae i ploca RGB-a se malo izvadi i dobije se isto to-(beo ekran) ih kad mi puce film :m: ali samo se izvukao kontakt za masu i jedan ulaz za boju,
a ovo . . . .NE ZNAM?!?!

Avatar
majstordaca
_
_
Postovi: 110
Pridružen: 17 Avg 2007, 02:52
Location: Srpska Crnja
Specialty: tv-multimedia

Post napisao majstordaca » 10 Mar 2008, 20:25

Nemoze TDA 2530 mora A232D TV RGB MATRIX => TDA2532

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5724
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Post napisao milan » 10 Mar 2008, 23:29

majstordaca je napisao:Nemoze TDA 2530 mora A232D TV RGB MATRIX => TDA2532
Tacno tako.
Prilog
RGB.jpg
RGB.jpg (133.76 KiB) Pregledano 682 puta.

zozontv1
___
___
Postovi: 585
Pridružen: 16 Okt 2006, 08:10
Lokacija: Beograd (N. Beograd)

Post napisao zozontv1 » 11 Mar 2008, 06:55

Cini mi se da imam nvo , lemljeno, kolo MCA660. Javi ako treba...

Avatar
andro79
_
_
Postovi: 168
Pridružen: 13 Avg 2007, 21:51

Post napisao andro79 » 12 Mar 2008, 19:01

Sa ove male shemice mi se cini da sam ispravno postupio sto sam zamenio kolo A232D i da je samo ono moglo i da 'ode' ako sam kratko spojio tacke 1 i 2 na izlazu bilo koje boje,a pogresio sam sto nisam uzeo TDA2532 umesto TDA2530 ,jos to cu da probam.Za sada ne bih menjao MCA660.
pozz

Avatar
majstordaca
_
_
Postovi: 110
Pridružen: 17 Avg 2007, 02:52
Location: Srpska Crnja
Specialty: tv-multimedia

Post napisao majstordaca » 14 Mar 2008, 16:38

jesi resio :pivopije:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”