TV GEC SQ2388 Chassis C41 Supra - Potrebna shema (RESENO)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
-
- Udaljen sa foruma zbog nedoličnog ponašanja
- Specialty: consumer
TV GEC SQ2388 Chassis C41 Supra - Potrebna shema (RESENO)
Ako neko moze da mi kaze koja je to sasija ili mozda ako ima semu da okaci ovde na forum
Pozdrav...
Pozdrav...
Zadnja izmena: faca74, dana 15 Mar 2008, 12:53, ukupno menjano 2 puta.
-
jeste to je ta sasija sa slike, tafo je probio normalno bu probio , izmenjao oko hisa elkice i buster blok stavio nov bu i trafo kad ono slika mutna i od gore je suzena ali ne ravna linija linija nego ukrivljena , ton normalan sve ostalo reaguje kako treba, kada merim napon posle trafoa mislim kada je pusten vn trafo imam mesto 103 volta 123 volta a sa sijalicom ima normalne napone od 103 v e sada dali onaj namotaj oko ferita na vn trafou ima neki fazon tj ja sam stavio 3 namotaja od parice za telefon sto se koriste takva je i na starom trafou bila.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Mozda sema odgovara ali po oznaci to nije za njega.faca74 je napisao:Nasao sam semu to je SUPRA STV 1452/2052 C500 SASIJA desava se jos i ovo da kada pokusavam namestiti fokus slika se zatamnjuje ili izbledjuje ali fokusa nigde, tj slika je zamucena totalno
To je chassis C-41 SUPRA.
Proveri da li si zalemio izvod na trafou od potenciometara, po tom izvodu
znaju da se razlikuju novi od starih trafoa.
-
stavio sam dcf 2077 ali ne hr nego singapurska varijanta, taj otpor R 438 sam zamenio i odpor 7k5 ali stalno se isto ponasa razmazuje sliku a kod ga smanjujem na g2 onda u jednom trenutku se pojavi se nesto ostrija slika ali to nije , ekran je orion usko grlo da nije do ekrana mozda neznam ni sam regenerator mi nije tu nemogu ga meriti ali zabrinjavame i to sto je sa gornje strane slike slika izoblicena u vidu banane tj kriva linija a kad podesavam na scerrn ili fokus potenciometrima i ona jednom nestaje i pojavljuje se sve zavisi u kom su polozaju potenciometri
Stari trafo je probio bas na potenciometrima prema masi a musterija kaze pre nego sto je probio da se slika zamutila sto je i logicno kad tamo probije i iskrivila tj izoblicila sa gornje strane ekrana
Stari trafo je probio bas na potenciometrima prema masi a musterija kaze pre nego sto je probio da se slika zamutila sto je i logicno kad tamo probije i iskrivila tj izoblicila sa gornje strane ekrana
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Nemoj da otvaraš novu temu za isti TV!
faca74 : Posle zamene podnozja ekrana tv radio normalno jedno 5 min i onda pocne da gubi boje tj treperi kao da je oscilator razdesen, zamenio TA7689AP ali isto , sta bi moglo biti , probao sam malo okretanje zavojnica u kolu oscilatora ali isto se ponasa neznam sta moze biti prekopao sam pola PAL-a ...
zozontv1 : Ispitaj da li bezi sa kanala (varikap napon, tjuner), Mf, AFC,
kristal 4,43Mhz, keramicki trimer-kondenzator.......uglavnom,
sve ono sto i kod drugih TV-a dovodi do gubitka boje.
faca74 : ne bezi s kanala sve je to uredu nego samo gubi boje menjao sam i kola 7698 i MC ono drugo gde i vodi pot za kontrolu boje ,pregledacu mf i sve u liniji sa PAL-om.
Neznam sta bi sve mogao trafo da osteti kada je probio , sa ovim televizorima nisam nikad imao nekih vecih problema uglavnom trafo se zameni i okolo par elemenata i tv normalno dalje radi.
tv servis goranovic : Da li ti gubi neku od boja ili ti ostane cisto crno bijela slika?
faca74 : kad ga upalim jedno 5 sek ima sve boje normalno tek onda pocinje da gubi pojavljuje se boja i gubi a pojavljuju se i neke bele linijice u onom delu slike gde dolazi boja jer kad i izgubi boju boja se nevraca normalno nego iz tri dela na slici , ako me razumete i u tom delu gde se pojavi i nestaje boja ima i nekih smetnji u vidu povratnih linijica
Nec : mislim da je do VN trafo-a(nekvalitetan) imali smo jedno vreme isti problem sa zamenom trafoa sod SAN (bila jedna pratka nekih kineskih trafoa) posle zamene desio se isti problem
probaj sa zamenom nekog polovnog
faca74 :
Neznam zasto bi bilo do trafoa jer slika i sve je normalna i kad izgubi boju i kad treperi , crno bela slika je ok nebezi sa kanala focus i svetlo sve je ok ostra slika ali jedino samo to sto gubi boju posle 5 sek rada prilikom paljenja.
Sad dali treba propratiti impuls sa vn prema detekciji za boje ili tome slicno mozda se impuls sa ovog trafoa razlikuje i zato stvara problem ali nisam siguran tacno na koju nozicu treba dovesti impuls na kolo TA7698AP
nec : mislim da je do impulsa sacekaj da malo potrazim(mislim da je impuls kod originalnog trafoa bio u pozitivnoj poluperiodi a kod novog obratno)
tv servis goranovic : Pregledaj da ti nije slucajno zica od fokusa lose ubodena ili da nije korozirala
nec : ovako slika i sve drugo kako si napisao je OK problem bi trebao biti oko pina 23(6,7V) na TA7698 koliki je kod tebe ovaj napon kad imas i kad nestane boje
faca74 : napon na tom pinu je 5.5 v i kada nestaje boja stalno je isti
faca74 : Posle zamene podnozja ekrana tv radio normalno jedno 5 min i onda pocne da gubi boje tj treperi kao da je oscilator razdesen, zamenio TA7689AP ali isto , sta bi moglo biti , probao sam malo okretanje zavojnica u kolu oscilatora ali isto se ponasa neznam sta moze biti prekopao sam pola PAL-a ...
zozontv1 : Ispitaj da li bezi sa kanala (varikap napon, tjuner), Mf, AFC,
kristal 4,43Mhz, keramicki trimer-kondenzator.......uglavnom,
sve ono sto i kod drugih TV-a dovodi do gubitka boje.
faca74 : ne bezi s kanala sve je to uredu nego samo gubi boje menjao sam i kola 7698 i MC ono drugo gde i vodi pot za kontrolu boje ,pregledacu mf i sve u liniji sa PAL-om.
Neznam sta bi sve mogao trafo da osteti kada je probio , sa ovim televizorima nisam nikad imao nekih vecih problema uglavnom trafo se zameni i okolo par elemenata i tv normalno dalje radi.
tv servis goranovic : Da li ti gubi neku od boja ili ti ostane cisto crno bijela slika?
faca74 : kad ga upalim jedno 5 sek ima sve boje normalno tek onda pocinje da gubi pojavljuje se boja i gubi a pojavljuju se i neke bele linijice u onom delu slike gde dolazi boja jer kad i izgubi boju boja se nevraca normalno nego iz tri dela na slici , ako me razumete i u tom delu gde se pojavi i nestaje boja ima i nekih smetnji u vidu povratnih linijica
Nec : mislim da je do VN trafo-a(nekvalitetan) imali smo jedno vreme isti problem sa zamenom trafoa sod SAN (bila jedna pratka nekih kineskih trafoa) posle zamene desio se isti problem
probaj sa zamenom nekog polovnog
faca74 :
Neznam zasto bi bilo do trafoa jer slika i sve je normalna i kad izgubi boju i kad treperi , crno bela slika je ok nebezi sa kanala focus i svetlo sve je ok ostra slika ali jedino samo to sto gubi boju posle 5 sek rada prilikom paljenja.
Sad dali treba propratiti impuls sa vn prema detekciji za boje ili tome slicno mozda se impuls sa ovog trafoa razlikuje i zato stvara problem ali nisam siguran tacno na koju nozicu treba dovesti impuls na kolo TA7698AP
nec : mislim da je do impulsa sacekaj da malo potrazim(mislim da je impuls kod originalnog trafoa bio u pozitivnoj poluperiodi a kod novog obratno)
tv servis goranovic : Pregledaj da ti nije slucajno zica od fokusa lose ubodena ili da nije korozirala
nec : ovako slika i sve drugo kako si napisao je OK problem bi trebao biti oko pina 23(6,7V) na TA7698 koliki je kod tebe ovaj napon kad imas i kad nestane boje
faca74 : napon na tom pinu je 5.5 v i kada nestaje boja stalno je isti
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV SABA PM25S52 Chassis S90 - Potrebna shema (RESENO)
napisao Majstor Duja » 18 Okt 2007, 10:27 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 2144 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
22 Jan 2008, 14:45
-
-
-
TV ORION Color 5598 Chassis CODEA - Potrebna shema (RESENO)
napisao lale » 24 Okt 2007, 15:45 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1276 Pregledano
-
Zadnji post napisao lale
26 Okt 2007, 23:57
-
-
-
TV SHARP DV5403S Chassis DECO4 - Potrebna shema (RESENO)
napisao bucko » 05 Nov 2007, 20:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 942 Pregledano
-
Zadnji post napisao bucko
05 Nov 2007, 21:22
-
-
-
TV SAMSUNG CX6835 Chassis P70 - Potrebna shema (RESENO)
napisao slavko.e » 12 Dec 2007, 16:12 » u Servisiranje CRT Televizora - 2 Odgovori
- 974 Pregledano
-
Zadnji post napisao k3048
12 Dec 2007, 17:49
-
-
-
TV NEO TV2000TXV Chassis TV2K - Potrebna shema (RESENO)
napisao borce » 23 svi 2008, 12:01 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1328 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
23 svi 2008, 14:26
-
-
-
TV SCHNEIDER STV512 Chassis TV6 - Potrebna shema (REŠENO)
napisao markovicg1 » 13 Okt 2008, 13:07 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1355 Pregledano
-
Zadnji post napisao markovicg1
23 Okt 2008, 14:50
-
-
-
TV NEC CT1416PB Chassis PWC2286A - Potrebna shema (RESENO)
napisao alexa_pg » 24 Okt 2008, 11:03 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 832 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
24 Okt 2008, 17:07
-
-
-
TV SABBA CTV29 Chassis KD005 - Potrebna shema (REŠENO)
napisao SASAVAT » 14 Nov 2008, 19:16 » u Servisiranje CRT Televizora - 16 Odgovori
- 1495 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
17 Nov 2008, 20:27
-