TV EI DDR 5608 - Osciluje u zvucniku [RESENO]

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
andro79
_
_

TV EI DDR 5608 - Osciluje u zvucniku [RESENO]

Post napisao andro79 » 06 Apr 2008, 17:07

Po ukljucenju cuje se cakcanje u mrezi,to sam resio tako sto sam jezgro mreznog trafoa zalepio super lepkom,bilo je razdvojeno.Sada ne cakce ali se cuje u zvucniku “cakcakcakcak” .Otkacunjao sam redo mod mreze do HIS-a na liniji napona U(NF),BU208 dobar,VN trafo nije u prekidu ni u kratkom spoju iako je skroz ispucala plastika na kalemu-spulni.Na kraju vadjenjem sinhron. Modula dobija se normalan ton bez cakcanja,slike nema,grejanje postoji,VN nema ni na trafou kad se otkaci kaskada.Na sinhro modulu zamenjen A255D ubacen TDA2593,I zamenjeni elkoi C7609/100uF I C7616/2,2uF za napajanje,a nema tona dok se taj modul ne izvadi,zasto I kakao li ga on gusi ?!?!
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 07 Jun 2014, 00:58, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Upisano RESENO u naslovu
=@=@=

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Vojvoda » 06 Apr 2008, 17:29

Ne guši ga taj modul već bez njega ne može da ima VN napon, pa to ti je oscilator. Vrati ti lepo njega nazad i izvadi modul vertikale pa vidi da li ćeš dobiti VN i crtu na ekranu.
Tebi kad oscilator proradi i TV počne da diže VN nešto optereti horizontalu i imaš caktanje. Dakle bez sinhronizacije neće da radi TV pa samim tim neće ni da cakće. Obično vertikala zeza pa kreni od nje.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 06 Apr 2008, 19:07

Probao sam bez vertikale,nista. :m: TV I dalje “osciluje u zvucniku cakcakcakcakcak” dok se ne izvadi oscillator kada se dobije “samo” ton,sto je verovatno I normalno.
Kakva je funkcija onog prekidaca na shasiji?

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 06 Apr 2008, 20:46

joj bre andro79
pa ti stvarno zaredja 4-5 komada pa svi dinosauri ... :lol: :lol:

za DDR je klasika vn trafo, vertikala, .....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 06 Apr 2008, 22:39

"Mislim nemoj da se ljutis" imam poduzi spisak delova spremljen za kupovinu a ovi TV-i se samo gomilaju :tooo: .Pa kad bude suske pa odem u Retam (Ca) ima pola radnje da im kupim lolzi .
Ozbiljno
Jeste da je VN trafo skroz "puko" ali s obzirom da nije u prekidu mislim da bi morao tv koliko toliko da radi.Vertikala-ne verujem jer se isto ponasa i sa njom i bez nje,ali zasto sinhron. osc.ometa rad tj. njegovim vadjenjem dobija se ton :?:
SRDACAN POZDRAV :m:
lolzi
I hvala svima na odgovorima (bez obzira na temu),i svaku temu cemo zavrsiti po nabavci delova (B10,B20,DDR,K11,LOEWE............) :mrgreen:
=@=@=

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 07 Apr 2008, 00:05

Kao prvo, ako je VN trafo zaista pukao, garantovano je neispravan. Ne gubi vrijeme trazeci da nije nesto drugo neispravno.
Sto se tice tona, na plocici hor. oscilatora imas sklop ciji je zadatak da kad nema signala iskljuci ton da aparat ne susti (mute). Skini tr SC236D (VT7603) i imaces ton stalno.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 07 Apr 2008, 02:31

Prekidač isključuje vertikalu(test)...
uvek ima nesto interesantno

andro79
_
_

Re: TV EI DDR 5608 - Osciluje u zvucniku

Post napisao andro79 » 25 svi 2014, 19:39

Žao mi bilo da ga bacim... :mrgreen:
Našao sam jedan tv na otpadu i izvadio mu VN trafo (tv je unutra kao suza čist, lemovi fenomenalni :mrgreen: )
Doneo ubacio u ovaj moj i radi... :pivopije: doduše mučio sam se da "sklonim" liniju na sredini ekrana :oklagija dok se nisam seti da otvorim temu i pročitam opet za prekidač :tooo: :tooo:
TV nije moderan i u korak sa vremenom, ali da stoji negde u radionici, da se pogledaju vesti i sl. :tooo: :pivopije: :pivopije:
=@=@=

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”