TV EI DDR 5608 - Osciluje u zvucniku [RESENO]
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV EI DDR 5608 - Osciluje u zvucniku [RESENO]
Po ukljucenju cuje se cakcanje u mrezi,to sam resio tako sto sam jezgro mreznog trafoa zalepio super lepkom,bilo je razdvojeno.Sada ne cakce ali se cuje u zvucniku “cakcakcakcak” .Otkacunjao sam redo mod mreze do HIS-a na liniji napona U(NF),BU208 dobar,VN trafo nije u prekidu ni u kratkom spoju iako je skroz ispucala plastika na kalemu-spulni.Na kraju vadjenjem sinhron. Modula dobija se normalan ton bez cakcanja,slike nema,grejanje postoji,VN nema ni na trafou kad se otkaci kaskada.Na sinhro modulu zamenjen A255D ubacen TDA2593,I zamenjeni elkoi C7609/100uF I C7616/2,2uF za napajanje,a nema tona dok se taj modul ne izvadi,zasto I kakao li ga on gusi ?!?!
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 07 Jun 2014, 00:58, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Upisano RESENO u naslovu
Razlog: Upisano RESENO u naslovu
=@=@=
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
- Specialty: tv-multimedia
Ne guši ga taj modul već bez njega ne može da ima VN napon, pa to ti je oscilator. Vrati ti lepo njega nazad i izvadi modul vertikale pa vidi da li ćeš dobiti VN i crtu na ekranu.
Tebi kad oscilator proradi i TV počne da diže VN nešto optereti horizontalu i imaš caktanje. Dakle bez sinhronizacije neće da radi TV pa samim tim neće ni da cakće. Obično vertikala zeza pa kreni od nje.
Tebi kad oscilator proradi i TV počne da diže VN nešto optereti horizontalu i imaš caktanje. Dakle bez sinhronizacije neće da radi TV pa samim tim neće ni da cakće. Obično vertikala zeza pa kreni od nje.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
joj bre andro79
pa ti stvarno zaredja 4-5 komada pa svi dinosauri ... :lol: :lol:
za DDR je klasika vn trafo, vertikala, .....
pa ti stvarno zaredja 4-5 komada pa svi dinosauri ... :lol: :lol:
za DDR je klasika vn trafo, vertikala, .....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
"Mislim nemoj da se ljutis" imam poduzi spisak delova spremljen za kupovinu a ovi TV-i se samo gomilaju
.Pa kad bude suske pa odem u Retam (Ca) ima pola radnje da im kupim
.
Ozbiljno
Jeste da je VN trafo skroz "puko" ali s obzirom da nije u prekidu mislim da bi morao tv koliko toliko da radi.Vertikala-ne verujem jer se isto ponasa i sa njom i bez nje,ali zasto sinhron. osc.ometa rad tj. njegovim vadjenjem dobija se ton
SRDACAN POZDRAV
I hvala svima na odgovorima (bez obzira na temu),i svaku temu cemo zavrsiti po nabavci delova (B10,B20,DDR,K11,LOEWE............)

Ozbiljno
Jeste da je VN trafo skroz "puko" ali s obzirom da nije u prekidu mislim da bi morao tv koliko toliko da radi.Vertikala-ne verujem jer se isto ponasa i sa njom i bez nje,ali zasto sinhron. osc.ometa rad tj. njegovim vadjenjem dobija se ton

SRDACAN POZDRAV

I hvala svima na odgovorima (bez obzira na temu),i svaku temu cemo zavrsiti po nabavci delova (B10,B20,DDR,K11,LOEWE............)

=@=@=
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Kao prvo, ako je VN trafo zaista pukao, garantovano je neispravan. Ne gubi vrijeme trazeci da nije nesto drugo neispravno.
Sto se tice tona, na plocici hor. oscilatora imas sklop ciji je zadatak da kad nema signala iskljuci ton da aparat ne susti (mute). Skini tr SC236D (VT7603) i imaces ton stalno.
Sto se tice tona, na plocici hor. oscilatora imas sklop ciji je zadatak da kad nema signala iskljuci ton da aparat ne susti (mute). Skini tr SC236D (VT7603) i imaces ton stalno.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Re: TV EI DDR 5608 - Osciluje u zvucniku
Žao mi bilo da ga bacim...
Našao sam jedan tv na otpadu i izvadio mu VN trafo (tv je unutra kao suza čist, lemovi fenomenalni
)
Doneo ubacio u ovaj moj i radi...
doduše mučio sam se da "sklonim" liniju na sredini ekrana
dok se nisam seti da otvorim temu i pročitam opet za prekidač
TV nije moderan i u korak sa vremenom, ali da stoji negde u radionici, da se pogledaju vesti i sl.

Našao sam jedan tv na otpadu i izvadio mu VN trafo (tv je unutra kao suza čist, lemovi fenomenalni

Doneo ubacio u ovaj moj i radi...

TV nije moderan i u korak sa vremenom, ali da stoji negde u radionici, da se pogledaju vesti i sl.

=@=@=
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 7 Odgovori
- 2038 Pregledano
-
Zadnji post napisao tom
31 Mar 2011, 20:04
-
-
CROWN 29SF08 zujanje u zvucniku ( Rešeno)
napisao Japanac » 12 Sep 2013, 23:00 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 1948 Pregledano
-
Zadnji post napisao Vojvoda
18 Sep 2013, 14:31
-
-
-
REŠENO Samsung TC2010 P58SC [RESENO]
napisao elval » 16 Feb 2013, 20:25 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 2055 Pregledano
-
Zadnji post napisao elval