TV GORENJE CTV632 Chassis G2 - Ne startuje (NERESENO)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
dect
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 04 Dec 2008, 20:14
Location: Makedonija
Specialty: tv

TV GORENJE CTV632 Chassis G2 - Ne startuje (NERESENO)

Post napisao dect » 05 Dec 2008, 22:20

FIRMA:TV GORENJE
MODEL:CTV632
CHASSIS(oznaka šasije):G2
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SDA 2084A007
EEPROM:
VERTIKALA:TDA8170
AUDIO:
VIDEO:TDA3562
SMPS (mreža):TDA4601
FBT (vn trafo):HR6201
TUNER:
KVAR:Ne startuje
OPIS KVARA:Tv je na st.by.startujem ga,dize v.n.dve do tri sekunde i opet gasi na st.by.Ima sve napone na sekundara mr.trafoa.I bez opterecenje isto se ponasa.Smenio sam elkoa u mrezi,elkoa u sekundaru i nista.Smenet procesor sda 2084,oscilatortda8185.Ima li neko ideju sta moze da je,pozdrav.
Zadnja izmena: dect, dana 11 Dec 2008, 22:17, ukupno menjano 1 put.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao rubin_miki » 05 Dec 2008, 22:42

vertikala.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

dect
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 04 Dec 2008, 20:14
Location: Makedonija
Specialty: tv

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao dect » 05 Dec 2008, 22:51

i vertikala je ok.imao sam slican kvar od elko 2200mf/40v. u vertikali,ali nije do njega.otpornik 2.2oma je citav,napajanje na tda 8170.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4985
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao nec » 05 Dec 2008, 22:55

ono sto ti je Rubin predlozio je (otkaci vertikalni IC i probaj ) treba da upali
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

dect
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 04 Dec 2008, 20:14
Location: Makedonija
Specialty: tv

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao dect » 05 Dec 2008, 23:01

ok,probacu sutra.pozdrav i puno hvala. :pivopije:

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao rubin_miki » 05 Dec 2008, 23:28

menjaj TDA8170....MENJAJ.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4985
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao nec » 05 Dec 2008, 23:36

rubin_miki je napisao:menjaj TDA8170....MENJAJ.....
pa razume se da ce ga smeniti kad vidi da ce mu upaliti TV sa belom linijom (ako ga vrati opet isti problem) :lala:
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

dect
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 04 Dec 2008, 20:14
Location: Makedonija
Specialty: tv

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao dect » 06 Dec 2008, 10:13

i bez tda8170 je isto

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao chellawy » 06 Dec 2008, 11:44

koliko se ja secam , ne može da krene ni bez TDA8170 ...
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3631
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao alexa_pg » 06 Dec 2008, 15:35

koliko se ja secam , ne može da krene ni bez TDA8170 ...
Tacno. Ova sasija ne radi ako je neispravan vert. stepen tj. zastita gasi aparat da se ne bi pojavila bijela linija.
Skini tr T401 (BC557) koji je u sklopu zastite i u tom slucaju aparat ce stalno da radi tj. nece da se gasi. Nakon popravke vert. stepena, vrati isti tranzistor u funkciju.
Alexa

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao rubin_miki » 06 Dec 2008, 16:08

rubin_miki je napisao:menjaj TDA8170....MENJAJ.....
valjda cita neko..... :m:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

dect
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 04 Dec 2008, 20:14
Location: Makedonija
Specialty: tv

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao dect » 06 Dec 2008, 18:46

smenio sam tda8170 isto se ponasa

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 4985
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao nec » 06 Dec 2008, 23:54

dect je napisao: .I bez opterecenje isto se ponasa.
dali to znaci da i sa ispumpanim tranzistorom u HIS isto se ponasa i dali napone stoje kao po semi
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

dect
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 04 Dec 2008, 20:14
Location: Makedonija
Specialty: tv

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao dect » 07 Dec 2008, 11:50

u opisu kvara je navedeno da i bez opterecenja(sa ispumpanim tranzistorom)je isto a i naponi su ok.

verica
_
_
Postovi: 80
Pridružen: 28 Feb 2007, 01:31
Lokacija: MAKEDONIJA -SKOPJE
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao verica » 07 Dec 2008, 13:30

probaj eprom sda2526 mislam deka bese

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2892
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao tom » 07 Dec 2008, 14:16

Posto nije izaslo ono koje su predlozile kolege.. :shock: ...ja bih predlozio sledece:
1.Zameniti mrezni elektrolit 220mf/350V
2.Zameniti rele
3.Izvadite plocu tonskog stepena (sa TBA130-2) i probati bez nje...

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 523
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao Ribery » 07 Dec 2008, 16:48

imao sam isti problem sa novijim TV GORENJE-m ekran 72 srebrna kutija. problem je bio oko visokonaponskog trafoa. Zamenio sam 2 blok kondenzatota odmah tu kod visokonaponskog trafoa, prelemio kompletnu mrezu i visokonaponski deo (horizontala), zamenio SVE moguce elektroliti i TV je proradio.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24708
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao Stolle » 07 Dec 2008, 17:01

TV GORENJE-m ekran 72 srebrna kutija
Kad pišeš,piši model i šasiju.Ovako vredi... znaš i sam koliko.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 523
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: TV Gorenje G2 Ne startuje

Post napisao Ribery » 11 Dec 2008, 19:32

Stolle je napisao:
TV GORENJE-m ekran 72 srebrna kutija
Kad pišeš,piši model i šasiju.Ovako vredi... znaš i sam koliko.
Kolega Stolle, taj TV sam popravljao pre godinu dana tako da se jedva secam i kako je izgledao a kamoli koji je model i koja je sasija :dmzs: .A kvara sam se odmah setio jer me je bas NAMUCHIO dok ga nisam resio :-( .
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: TV GORENJE CTV632 Chassis G2 - Ne startuje

Post napisao rubin_miki » 11 Dec 2008, 20:40

onda osim zelje za pomoc, nista drugo nisi dao..nit je tv isti, nit je sasija nit model upisan..tako da..bolje i ne postujte ovakve informacije..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”