Hyundai dvx600b problem
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Hyundai dvx600b problem
Do mene je dosao Hyundai dvx-600b, koji je pao i pokazivao odmah NO DISC.Kada sam ga otvorio video sam da laser ne sija,zamenuo flet kabel i on je poceo da sija,medjutim nikako nije uspevao da zavrti DVD,malo trzao spin motor i motor za poprecno pomeranje.Proverio napajanje OK.Motori svi OK.Na laseru uočim da je sa donje strane ostecen (pocepan papir), zamenim drugim (polovnim) sa istom oznakom i dobijem isto.Na kraju pritisnem prstom driver (cip), dvd promeni ponasanje u smislu da vrti dvd 7-8 s i prijavi Error. Nista se ne grije.Da li mozda treba produvati cip,kolike su sanse da flet ne valja ako laser sija i na oko izgleda OK,i jedino sto mi pada na pamet je zamena diode 1n4007 mada sumnjam da pad moze uticati na nju.Za svaku sugestiju unapred se zahvaljujem. 

- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Re: Hyundai dvx-600b problem
Pre nego sto si prstom pipnuo chip, trebao si da malo nakvasish motor nekim kontakt sprejom odozdo kroz rupice....Ako proradi znaci nevalja ti motor 100% pa treba da ga zamenish sa novim...
E sada mozes da probas isto ali sta ce da se desi neznam...Drajver mozes da produvash, a probaj proveri jos jednom kako ti je ustekan flet kabel i dali ti je mreza Ok...
E sada mozes da probas isto ali sta ce da se desi neznam...Drajver mozes da produvash, a probaj proveri jos jednom kako ti je ustekan flet kabel i dali ti je mreza Ok...
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Pa cim je pao, proveri da nema naprslina po plocicama,stekeri za flet da nisu popustili,izduvaj i ne bi bilo lose da zamenis spin motor za svaki slucaj 

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
Zasad sam menjao flet kablove (3komada-korišćena).Sa prvim ni laser nes sija(kanta),sa drugim laser sija ali ne kreće da vrti, malo zatrza i izbaci no disc, sa trecim laser sija, zavrti (cini mi se kako treba),ali posle 7-8 s izbaci eror.Motore sam merio otpore i po tome su OK,a mislim da im pad ne bi trebalo da smeta,napajanje stavljao drugo i ponaša se isto.Ne sviđa mi se konektor na ploči u koji se samo ubada (nije sa osiguračem),pa mi se čini da i on posle više menjanja šteti flet kabel.Na ploči se ništa ne greje sve deluje OK.Kako ispitati flet kabel,možda lupa +unimer??? Hvala na odgovorima!!!
- dzafer
- gx
- Specialty: tv-multimedia
motor ces lako ispitati ako imas onalogni instrument koji radi na bateriju 1,5v postavi ga na omsko podrucje x1 i prikljuci na motor treba da ti pokaze otpor ,ali i da pocne da okrece rotor u tom slucaju mozes reci da je dobarahim je napisao:.Motore sam merio otpore i po tome su OK,a mislim da im pad ne bi trebalo da smeta,
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
- vlatkocopa
- gx
Tako je Dzafere 

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
OK.Probaću i to,ali do sada kada mi je odlazio spin motor (na malom hyundaiu koji radi 5÷6 sati), uvek je bila poruka NO DISC, a ne EROR.Da li to znači da spin motor mora početi vrteti na 1,5v.Ja sam ih uvek ispitivao na 5v, i merenjem otpora(oko 14oma na mojoj amaterskoj opremi).A napajanje se sigurno OK jer imam jedan stari dvd sa velikim napajanjem(koji radi-ne čita divx),i kačio sam ga na njega i dvd se ponaša potpuno isto.Može li savet kako jednostavno ispitati flet kabel.Moja ideja je da na jednoj strani sve prespojim, a drugu preko unimera i lupe dodirujem jednu po jednu.Možda glupavo ali mislim da bi moglo. 

- vlatkocopa
- gx
Spin motor mora da se okrece i na 1.5v,a oko flet kabla nije ti losa ideja(mada je najbolje zameniti novim),samo prelamaj kabal dok meris...
Pozdrav

Pozdrav

Pozdrav
Evo i ja se javljam u vezi ovog uredjaja dade mi ga covek i rece ocu da ga bacim probaj da namestis ako namestis zadrzi ga kupio sam drugi. A problem je sledeci oce da smrlja ili ti zamrzne sliku i zvuk na momente i to tipa oko 30-og minuta. Nisam imao vremena da cekam ceo disk da iscita tj. da prodje ceo film pa da vidim dal jos negde zeza. Sta bi moglo da bude tu problem. Inace disk je savrseno cist bez ogrebotine.
Evo i ja se javljam u vezi ovog uredjaja dade mi ga covek i rece ocu da ga bacim probaj da namestis ako namestis zadrzi ga kupio sam drugi. A problem je sledeci oce da smrlja ili ti zamrzne sliku i zvuk na momente i to tipa oko 30-og minuta. Nisam imao vremena da cekam ceo disk da iscita tj. da prodje ceo film pa da vidim dal jos negde zeza. Sta bi moglo da bude tu problem. Inace disk je savrseno cist bez ogrebotine.
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Re: Hyundai dvx600b problem
Jel to samo na jednom disku??? Ako je tako onda ti nije dobrar disk, ili je lose narezan ili je tako usniman film itd...
Probaj sa vise diskova, razlicitih....
Probaj sa vise diskova, razlicitih....
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Sa vise diskova sam probao danas i isto se ponasa.
Imao sam slično na drugom uređaju.Pomislim da je sve OK a on posle nekog vremena zamrzne sliku.Kod mene je u pitanju bila optika,pomeranje lasera.Zamenom motora koji pomera laser problem rešen.
- SaleSk
- ___
- Kontakt:
Moze da bude i hladan lem na drajveru...pa cim zagreje...problem...
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 74 Odgovori
- 13028 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
30 Avg 2007, 00:55
-
-
DVD plejer i problem sa dometom daljinskih upravljača
napisao fanzo » 04 Feb 2008, 15:29 » u Servisiranje DVD VCR - 17 Odgovori
- 2311 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
19 Feb 2008, 22:33
-
-
- 21 Odgovori
- 2688 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
08 Jan 2009, 16:10
-
-
DVD THOMSON DPL914VD (PROBLEM MREZA)(RESENO)
napisao milkovski08 » 14 Jun 2009, 20:54 » u Servisiranje DVD VCR - 2 Odgovori
- 908 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
14 Jun 2009, 23:35
-
-
-
DVD Daewoo model HC6120 problem sa mrezom
napisao makkki79 » 30 Jun 2009, 14:37 » u Servisiranje DVD VCR - 12 Odgovori
- 2090 Pregledano
-