ELEKTRONSKI Rasterivač pasa, shema?

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia

ELEKTRONSKI Rasterivač pasa, shema?

Post napisao Vojvoda » 10 svi 2010, 20:52

Ne znam za ostale gradove, ali u Beogradu je ovo jedan od glavnih problema. Dovoljno je da su u čoporu minimum tri lutalice a da si ti na biciklu ili u šetnji i eto muke. Gori su od komaraca a i autan ne pomaže. Viđao sam šeme za pravljenje ovih aparatića ali sam se dokopao samo jedne po kojoj je potrebno praviti i neki trafić što je naravno smor. Dakle treba mi što jednostavnija varijanta za pravljenje i bez trafića, molim.
Evo i šeme koju ja imam.
Rasterivač pasa.jpg
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

benzoli
_
_

Re: Rasterivač pasa

Post napisao benzoli » 12 svi 2010, 21:12

Ova sema je ultrazvucni pretvarac pseceg laveza. Mikrofonom se pokupi lavez koji se posle transformise u ultrazvuk i emituje preko (piezo) zvucnika. Prakticno, pas sam sebe iritira sopstvenim lavezom, koji je uglavnom necujan za okolinu. Ako su ljudi u blizini zvucnika i njih ce iznervirati ultrazvuk, jer harmonike koje proizvodi uredjaj detektuje i nas sluh. Postoji u verziji psece ogrlice, kao prenosni zvucnik i kao razglas za vrt. U samoodbrani se moze koristiti paper sprej, jak dezodorans ili osvezivac prostorije. Pas se moze koncetrirati istovremeno samo na jednu stvar, pa ce trljati nos umesto da napada. Voda ili sok u lice isto daje dobar rezultat. Uvek treba imati na umu, da su psi zlopamtila i osvetoljubiva stvorenja i ako im se jednom naudi, celog zivota pamte i cekaju na revans.

Vojvoda
___
___

Post napisao Vojvoda » 16 svi 2010, 21:07

Ma i ja obožavam pse, naročito rotvajlere. Nikad nisam imao problema sa rasnim psima. Problem su lutalice koje usput mogu biti i zaražene besnilom ili nečim drugim. Pre nekoliko dana su drugara napali u čoporu dok je vozio bicikl i naravno jedan ga je ujeo i pokvario mu dan, umesto da uživa u vožnji i prirodi, ceo dan je proveo kod lekara, koji su još veći smor od lutalica, našetali su ga kao kinez ping-pong lopticu. Džaba što je i on ljubitelj životinja i jedan od aktivista koji se bavi zaštitom staništa belorepih orlova na levoj obali Dunava i što ima svog psa kad ga ovaj što ga je ujeo nije ništa pitao za sve to. Poenta je imati aparatić kojim možeš spasti sebe u takvoj situaciji a ne imati napravu koju uključiš čim izađeš iz kuće i isključiš čim se vratiš u kuću. Aparat bih i napravio samo za njega jer visi po ceo dan na nasipu pored Dunava i znam da ga neće zloupotrebljavati.

milan
Preminuo

Post napisao milan » 16 svi 2010, 22:47

Vojvoda
___
___

Post napisao Vojvoda » 16 svi 2010, 22:52

Ima nešto ovde po radnjama što prodaju za oko 1000 dinsa. Kupiš, spakuješ za Australiju i 100 dolara u džep (bruto, naravno). :lala:

Krajnc Karlo
Preminuo
Contact person: Karlo

Re: ELEKTRONSKI Rasterivač pasa, shema?

Post napisao Krajnc Karlo » 29 Jun 2010, 22:42

antiker2.jpg
Make it idiot proof and someone will make a better idiot

Odgovori