Ako nemaš C 22nF čime da izmjeriš, zamijeni ga. Tada ćeš biti siguran da je ugrađen ispravan.
Dupla dioda u sekundaru tako treba da se ponaša kada je na ploči.
Punjač akumulatora Ctek mxs 5.0 - ne radi
Urednik: alexa_pg
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: Punjač akumulatora Ctek mxs 5.0 - ne radi
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Izmerio sam kondenzator, meri oko 22,8nf tako da bi trebao da bude u redu.
Re: Punjač akumulatora Ctek mxs 5.0 - ne radi * REŠENO *
Sa zadovoljstvom mogu da napisem da je ispravljac u funkciji!!!
Trenutno se testira na akumulatoru bosch 74Ah 680A, i za sad sve tece kako treba!
Hocu da se izvinem i ujedno zahvalim svima koji su ucestvali u diskusiji i svojim komentarima i savetima, pomogli da dodjem do resenja problema! Ja nisam iz ove branse, ja sam inzenjer masinstva ali elektroniku volim i jako mi je zanimljiva i ovo je bio proces ucenja i jedna velika pobeda za mene! Jako sam srecan jer sam postigao ono sto mi se, na pocetku ove price, cinilo da nece biti bas toliko tesko ali se ispostavilo suprotno!
Punjac je prakticno popravljen jos pre 20-tak dana ali moje neiskustvo je ucinilo da mislim da nije-punjac je u praznom hodu radio kako treba sa zakacenom sijalicom umesto osiguraca i u rezimu za punjenje malih akumulatora do 14ah i struje 0.8A ali u rezimu za punjenje akum. od 14ah-110ah i struje 5A posle par sekundi se
palila. Zahvaljujuci Alexipg koji mi je resenje dao na pocetku ove price kroz jednu pp poruku, problem je resen. Shvatio sam gde gresim! Sijalica je skinuta, vracen osigurac 2A i sve je proradilo kako treba!
Hvala jos jednom svima na strpljenju i savetima! Živeli!!!
Tema moze da ide pod #RESENO#
Trenutno se testira na akumulatoru bosch 74Ah 680A, i za sad sve tece kako treba!
Hocu da se izvinem i ujedno zahvalim svima koji su ucestvali u diskusiji i svojim komentarima i savetima, pomogli da dodjem do resenja problema! Ja nisam iz ove branse, ja sam inzenjer masinstva ali elektroniku volim i jako mi je zanimljiva i ovo je bio proces ucenja i jedna velika pobeda za mene! Jako sam srecan jer sam postigao ono sto mi se, na pocetku ove price, cinilo da nece biti bas toliko tesko ali se ispostavilo suprotno!
Punjac je prakticno popravljen jos pre 20-tak dana ali moje neiskustvo je ucinilo da mislim da nije-punjac je u praznom hodu radio kako treba sa zakacenom sijalicom umesto osiguraca i u rezimu za punjenje malih akumulatora do 14ah i struje 0.8A ali u rezimu za punjenje akum. od 14ah-110ah i struje 5A posle par sekundi se

Hvala jos jednom svima na strpljenju i savetima! Živeli!!!
Tema moze da ide pod #RESENO#
- KASA1
- Site Admin
Čestitam na uspješno odrađenom zadatku!
Što se tiče zatvaranja teme, istu označavamo riješenom klikom na kvačicu u postu s rješenjem:http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 37#p285137
Što se tiče zatvaranja teme, istu označavamo riješenom klikom na kvačicu u postu s rješenjem:http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 37#p285137
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
- alexa_pg
- Site Admin

šta reći nego BRAVO.
Za jednog mašinca ovo je stvarno uspjeh.
Inače na forumu imamo ješ jednog mašinca ali se on snalazi malo bolje sa elektronikom od tebe. Praktičan rad daje rezultate.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 10 Odgovori
- 4787 Pregledano
-
Zadnji post napisao electronix
29 Jul 2010, 10:25