Hall effect sensor (linear)

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Zeljko
gx
gx

Hall effect sensor (linear)

Post napisao Zeljko » 14 Nov 2006, 15:21

Potrebna mi je komponenta koja se koristi kod električnih (dečijih) skutera za kontrolu brzine motora tj. davanja "gasa". Princip rada: pri okretanju ručke za gas pored komponente prolazi namagnetisani prsten tj. usled pomeranja ručke menja se i izlazni napon na senzoru (elektronski potenciometar).
U Beogradu je nema. RK Nikola Tesla je imao nešto slično ali je to povučeno iz prodaje.
Da li neko radi sa skuterima i ima polovnu ručku?
U prilogu je data sheet UGN 3503.
Prilog
UGN 3503.pdf
(155.23 KiB) Preuzeto 255 puta.

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 14 Nov 2006, 22:44

sto se tice hall senzora
konkretno ja ih srecem svaki dan na poslu.
hocu reci isti se nalaze i na aparatima za hemodijalizu,
e sad nama to dobavljaju zvanicni serviseri tih aparata a njihove cene su paprene......

inace oni te delove dobijaju direkt iz nemacke od svojih dobavljaca a gde ih pak opet oni nabavljaju to je pitanje za razmisljanje.

malo mi je cudno da nema da se kupe kod nasih dobavljaca elektronskih delova jer se radi o veoma intresantnoj komponenti , ali eto i ja bih rado kupio koji jer je cena verovatno mala ali eto tesko se nalazi....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Zeljko
gx
gx

Post napisao Zeljko » 15 Nov 2006, 08:29

Nije to meni hitno. Nešto će se naći.
Pomenuo sam ovu komponentu iz razloga, kako i sam kažeš, što je interesantna. Nisam se pre sretao sa njom.
Kod nas se mogu naći neki od ovih elemenata koji su sa switch funkcijom. Element koji je meni potreban (linear tip) može da se naruči ali je cena 4 puta veća od realne (bar od one koja je bila u radio klubu).
Pozdrav!

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”