Ne znam, možda je Ranko više mislio na test o eksploziji boce sa plinom, što su testirali na SAT-u.
I boca, normalno, ne eksplodira kad su zapalili auto, jer gas izlazi iz boce i tako gori.
Liion baterije su nestabilne. Ko je gledao NatGeo i avionske nesreće, možda pamti jednu epizodu gde su bile utovarene Li-Ion baterije koje su se samozapalile na toj visini i razređenom vazduhu, možda još nekom uslovu koji može da dovede do toga.
Takođe, ima mnogo slučajeva samozapaljenja kod hoverbordova, može svako da pogleda i na YT. Neki su ostali bez krova, a nekad su se palili nasred ulice. Pa je bilo problema i sa mobilnom telefonima. Koji beše SAMSUNG model skoro povučen? Cela serija.
E sad, što Proko reče, struja takođe ubija, pa se nije odustalo od struje. Verovatno postoje mnoga rešenja da se to svede na najmanji mogući minimum i da bezbednost bude na vrlo visikom nivou, ali retkih izuzetaka će sigurno da bude.
Skoro je bilo na TV, ko da se seti koji model i firma,

pominjali su ono u šta smo mnogi sumnjali, a to je da ta konkretna baterija ima veoma dug vek, praktično se neće menjati i da će trajati koliko i sam auto.
Ako je tako, odlično, ali ja sam ipak pomalo skeptik.
Ako i jesu napravili takve, ko će da kupuje posle? Što novi TV-i imaju tako kratak vek? Biće muljaže sigurno.
I za Toyota, što hibridi? Mene još uvek zanima grejanje u autu.
Na baterije? Teško.
Prema pisanju, izgleda da sam protiv elektromobila, a nisam. Samo navodim probleme koji me zanimaju i da li će da budu rešeni.