Preklopnik za antene

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
gaganic
_
_
Postovi: 41
Pridružen: 14 Okt 2010, 22:25
Location: ban.karadjordjevo
Warranty service: ....
Contact person: gagic
Lokacija: zrenjanin

Preklopnik za antene

Post napisao gaganic » 20 Okt 2010, 08:53

Imam kablovsku tv i obicnu tv sa pojacivacem antenu , neke programe na kablovskoj nemam pa moram da koristim i obicnu antenu sa pojacivacem .Da nebih stalno cupkao antene iz TV-a dali se to moze izvesti sa nekim prekidacem a da pritom nema uticaja signal iz kablovske na signal iz obicne antene . Ovako sam napravio ali imam smetnje .Zna li neko da mi objasni moze li drugacije
Prilog
Preklopnik za dve antene.JPG
Preklopnik za dve antene.JPG (14.62 KiB) Pregledano 1975 puta.
Ej brate Rikno mi tv ... Motor zuji al ne baca sliku .... :)

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Preklopnik za antene

Post napisao Majstor Duja » 20 Okt 2010, 09:43

RF signal zahteva drugacije preklapanje, postoje vec gotovi prekidaci, izgledaju ovako:
slika
mogu se kupiti u svakoj bolje opremljenoj radnji sa elektronikom...

A privremeno, probaj da dodas 75ohm otpornik izmedju vruceg kraja (srednji vod) i shirma (izolacija) da bi smanjio oscilacije i prenos signala sa kontakta na kontakt...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
gaganic
_
_
Postovi: 41
Pridružen: 14 Okt 2010, 22:25
Location: ban.karadjordjevo
Warranty service: ....
Contact person: gagic
Lokacija: zrenjanin

Re: Preklopnik za antene

Post napisao gaganic » 20 Okt 2010, 10:09

Hvala vam puno gospodine Dujo , odmah cu da odradim prepravku . :tooo:
Ej brate Rikno mi tv ... Motor zuji al ne baca sliku .... :)

benzoli
_
_
Postovi: 98
Pridružen: 25 Avg 2007, 01:35

Re: Preklopnik za antene

Post napisao benzoli » 23 Okt 2010, 23:52

Najjednostavnije resenje je prikljucenje starog videorekordera na tv, preko skarta. Na video ide antena a na tv kablovska. Ja sam to resio tako sto sam kupio dvd rekorder sa ugradjenim tjunerom i preko njega gledam i snimam kablovske kanale a tv tjuner samo povremano koristim, kada nestane kablovska.

žako
_
_
Postovi: 3
Pridružen: 25 Sep 2011, 12:41
Location: Osijek, RH

Re: Preklopnik za antene

Post napisao žako » 25 Sep 2011, 16:28

Majstor Duja je napisao:RF signal zahteva drugacije preklapanje, postoje vec gotovi prekidaci, izgledaju ovako:
slika
mogu se kupiti u svakoj bolje opremljenoj radnji sa elektronikom...

A privremeno, probaj da dodas 75ohm otpornik izmedju vruceg kraja (srednji vod) i shirma (izolacija) da bi smanjio oscilacije i prenos signala sa kontakta na kontakt...
Kako se točno zove ovaj preklopnik? Pitao sam u nekim trgovinama, ali oni me gledaju kao u čudu i još su mi uvalili obični spliter. Kolika je cijena tog preklopnika?

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Preklopnik za antene

Post napisao Majstor Duja » 26 Sep 2011, 11:04

zove se: Antenski preklopnik
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
nenadpaic
_
_
Postovi: 24
Pridružen: 06 Jul 2010, 16:39
Location: sombor
Specialty: tv-multimedia

Re: Preklopnik za antene

Post napisao nenadpaic » 04 Nov 2011, 13:55

Ne znam koliko je to uopšte pametno ugradjivati na KTV.Imam dosta iskustva u kablovskoj i stalno sam na terenu imao probleme sa takvim i sličnim spravicama.Zna se dogoditi da takve komponente naprave smetnje na pojedinim kanalima KTV.Često se dogadjalo da se kvar ne počne manifestovati odmah nego posle izvesnog vremena.Tako da ti je moj savet da ne ugradjuješ preklopnik na kablovsku.

Pozdrav :lala:
Pomozi boze,da se struje sloze

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6607
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: Preklopnik za antene

Post napisao buzdumra » 04 Nov 2011, 18:09

a dal bi radilo kad bi nekoristeni kraj obaro na masu :fanzo:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
nenadpaic
_
_
Postovi: 24
Pridružen: 06 Jul 2010, 16:39
Location: sombor
Specialty: tv-multimedia

Re: Preklopnik za antene

Post napisao nenadpaic » 04 Nov 2011, 21:28

buzdumra je napisao:a dal bi radilo kad bi nekoristeni kraj obaro na masu :fanzo:
Uvek može tako lolzi ali sam ja više za kombinaciju sa videodekoderom...
Pomozi boze,da se struje sloze

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6607
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: Preklopnik za antene

Post napisao buzdumra » 04 Nov 2011, 21:43

e super moze sa videom imam 50kom steta je da se iskoriste za to lolzi
mora da ima jos neko resenje za to :pivopije:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
milan
Preminuo
Postovi: 5730
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Preklopnik za antene

Post napisao milan » 05 Nov 2011, 08:52

lolzi Imas resenja koliko hoces.
TV na TV , pa dva televizora jedan pored drugog, ako mogu da se kace na zid onda jos bolje itd lolzi
:oklagija Ali dolazi i digitalizacija, mora se praviti prostor i za treci TV lolzi

Avatar
nenadpaic
_
_
Postovi: 24
Pridružen: 06 Jul 2010, 16:39
Location: sombor
Specialty: tv-multimedia

Re: Preklopnik za antene

Post napisao nenadpaic » 06 Nov 2011, 18:12

buzdumra je napisao:e super moze sa videom imam 50kom steta je da se iskoriste za to lolzi
mora da ima jos neko resenje za to :pivopije:
Verovatno postoji,ali ja nisam još nabasao na takvu komponentu tako da je po meni bar zasad videorekorder nezamenjiv po tom pitanju.A stvarno sam probao svakakve svičeve, od onih sa pijace do markiranih, a pre ili kasnije je došlo do problema.

A Milanovo rešenje je dosta efikasno i u potpunosti se slažem sa tim lolzi .A video nadzor? To bi mogao da bude četvti TV :mrgreen:
Pomozi boze,da se struje sloze

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”