Pony Programator

Hobi i ostala elektronika

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 20:42

Napravio sam pony programator po ovoj semi:

slika

Medjutim kada prikacim na eprom programator izadje ovakva greska:

slika

Zna li neko da li neko podesavanje treba da se podesi u samom programu ili nesto drugo nije uredu? Da li ovaj programator treba da ima externo napajanje ili se napaja preko paralel porta posto on vec ima 2,5V kao napajanje iz paralel porta ?
Zadnja izmena: Ribery, dana 15 Okt 2013, 23:26, ukupno menjano 1 put.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6607
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: Pony Programator

Post napisao buzdumra » 15 Okt 2013, 20:55

sad kad vidi Duja sta si nasarao ima da te ubije ko zeza lolzi lolzi

koji eprom citas , i sta hoces nista tu nisi napisao :fanzo:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 20:57

Postavio sam slike da se bolje vidi problem. Treba mi zamena Eproma za CRT TV Quart model Q210N. Hocu da ubacim damp ali mi prijavljuje ovu gresku?
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5039
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao nec » 15 Okt 2013, 20:58

Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 21:00

Tek sam podigao Windows pa nemam jos sve programe da smanjim slike ako je to problem jedini u ovoj temi ? Samo sam zeleo da pojasnim sto bolje problem koji imam a ne mogu da resim .
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5039
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao nec » 15 Okt 2013, 21:05

Ovaj je vrlo jednostavna sema (definitivno si nesto pogresno povezao) proveri dobro jos jedanput
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 21:08

nec je napisao:Ovaj je vrlo jednostavna sema (definitivno si nesto pogresno povezao) proveri dobro jos jedanput
Nisam povezao nista pogresno 100% hteo sam samo da pitam da li ta sema valja i da li mu treba externo napajanje ili je dovoljno ovo iz porta?
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

ognjenz
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 27 Nov 2012, 10:10
Location: Ratkovo
Contact person: Ognjen Zavisic
Specialty: tv

Re: Pony Programator

Post napisao ognjenz » 15 Okt 2013, 21:15

Ako se dobro secam taj dzamper je on ili off u zavisnosti od toga koji eeprom se radi.U setup-u bi trebalo odabrati paralelni port a u utility meniu uraditi kalibraciju,5v je obavezno za cinimi se za 93xx eeprome,xicor eeprome (X24xx) nece da uradi.Eprome ne radi uopste samo eeprom-e.
Zadnja izmena: ognjenz, dana 15 Okt 2013, 21:27, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 21:16

ognjenz je napisao:Akom se dobro secam taj dzamper je on ili off u zavisnosti od toga koji eeprom se radi.
24C08A tu ide jumper ON. Nista, provericu sve ponovo... :(
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 25351
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Pony Programator

Post napisao Stolle » 15 Okt 2013, 21:29

Ne citiraj prethodni post. :uca:
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Srečko
_
_
Postovi: 192
Pridružen: 14 Jun 2007, 12:33
Lokacija: Slovenija

Re: Pony Programator

Post napisao Srečko » 15 Okt 2013, 21:32

Dali si u setupu pravilno podesio ta "vrata" COM ili druga, sad se ne možem setiti a imam instaliran taj program na drugom računarun pa sad ne morem pogledati. :pivopije:

LP Srečko
Samouk

ognjenz
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 27 Nov 2012, 10:10
Location: Ratkovo
Contact person: Ognjen Zavisic
Specialty: tv

Re: Pony Programator

Post napisao ognjenz » 15 Okt 2013, 21:54

:-( Pola sam ti pogresno napisao
1.kalibracija nije u utility vec u setup-u
2.dodatno napajanje je potrebno za SDA i SPI eeprome
http://www.lancos.com/e2p/ponyprog2000.html#s2.6.1

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 22:16

Ne radim preko Serial porta nego preko paralel porta a tu nemam COM opciju
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

ognjenz
_
_
Postovi: 7
Pridružen: 27 Nov 2012, 10:10
Location: Ratkovo
Contact person: Ognjen Zavisic
Specialty: tv

Re: Pony Programator

Post napisao ognjenz » 15 Okt 2013, 22:17

Zato odaberes LPT1

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 22:19

AVR ISP I/0

LPT1 to mi je i izabrano
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 22:22

Open program flash file i open program data file mi je zatamnjeno
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 23:28

Ovih 5V sto je na semi gde to vezujem? To nigde nisam vezao nego sam kablom izbacio napolje da kacim preko spoljnog napajanja? Da li moze tako ili mora drugacije da se uradi?
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
spiki
_
_
Postovi: 41
Pridružen: 20 Sep 2012, 11:20
Location: Novi Sad

Re: Pony Programator

Post napisao spiki » 15 Okt 2013, 23:41

5VDC je externo napajanje, recimo sa USB porta.
Koliko imas LPT portova? Da li si izabrao pravi?

Ako je sve oko podesavanja u redu, a tebi i dalje programator ne radi - 100% si nesto lose povezao.
Jesi li pokretao kalibraciju? Sve ok?
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 538
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pony Programator

Post napisao Ribery » 15 Okt 2013, 23:55

5 V nisam vezivao nigde tako sam probao da programiram. Da li je moguce da mi zbog toga ne radi kako treba ? Kalibraciju uradi OK ne znam koliko to ima veze sa uredjajem.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3700
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Pony Programator

Post napisao alexa_pg » 16 Okt 2013, 00:43

5 V nisam vezivao nigde tako sam probao da programiram. Da li je moguce da mi zbog toga ne radi kako treba ?
Kako mislis da radi bez napajanja?
Dovedi sa USB porta 5V
Jedina vakcina
samodisciplina.
Ostani doma

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Elektronika”