Mislim da bi kao dodatni izvor zarade bilo uzgoj i prodaja jagoda.Kod nas je konstantna cijena tokom ljeta bila 1.5 e -za kilogram.
to nikako nije dodatan posao kao ni bilo koji u poljoprivredi
recimo te jagode treba ujutro i navece brati ,a preko dana prodavati jer ako se ne prodaju i ne skladiste kako treba na njima se vrlo brzo stvara pljesan (opasno za zdravlje cak ako je neko elergican na budj moze biti gadno negde sam procitao)
-recimo dok su moji sadili krastavce uzimali zemlju u zakup i radili cela porodica je bil;a ukljucena u posao treba tu svasta mnogooooo nego sto mozete da zamislite zemlja se mora pripremit ,pa plastenik, case, zalivanje, iznosenje na njivu rasade, tamo isto zalivanje i prskanje, motika,..,,.. cvetanje , pa ono treba taman za dva dana da pocne berba opici led spici ih da samo mozes plakati nista ni od onog sto si ulozijo cak sjebe plastenik napravi rupe na njemu mozes ga bacit nama se desilo i to
,a recimo da sve bude po planu onda je jurnjava da to rasprodas po sto boljoj ceni i berba ujutro i predvece ,a zalivanje ne prestaje ko nije radijo nezna muku jos sam dosta problema preskocijo.
-psenica je naj jednostavniji usev jel gledate tv koliko je otkup NEZNA se neko ima carapu na glavi.. sad ce platit malo kasnije ce skocit cena kad svi predaju, a koliko kosta finalni proizvod odnos 1kg... a isto moze i njoj da naskodi zima bez snega , kad bude pred kosidbu opice kise, vetar, led, jbg
-voce isto svasta prolazi
sve sto ima spoljne uticaje to je kocka na koju se ide potpuno spreman i svjestan da mozes da izgubis ili dobijes takve poslove nebi svrstao kao dodatne
eh.dok recimo trgovina zavisi dosta od informacije i malo lepog glasa i pakovanja

ili nepakovanja kao cellawy sto prolazi sa delovima dobijo je paket magle koju je platijo sa novcima koje je znojem zaradijo

mozda zato on spominje ove tenisere sa crnim naocarima i audi kasetofonima ,a zoki ga non stop brise i grdi heheee (i mene su obrisali na pocetku smrc,smrc,.,... propade mi ideja )