CNC mašina

Podforum poslovni predlozi i saveti
Dzile
_
_
Postovi: 0
Pridružen: 25 Jan 2009, 23:59
Location: Petrovaradin
Specialty: computers

Re: CNC mašina

Post napisao Dzile » 09 Feb 2009, 23:21

Misley nema frke. Mogu da pretpostavim kakvo si imao iskustvo posto ni ja nisam bas u dobrim odnosima sa "strucnjacima za CNC" a bogami na zalost ima ih dosta. StojkePN radi li sad sve kako treba?

Misley
_
_
Postovi: 277
Pridružen: 11 Mar 2007, 15:47
Lokacija: BGD (i RS)

Re: CNC mašina

Post napisao Misley » 09 Feb 2009, 23:32

ma bilo je uslužno sečenje prohroma. em upropastili em odrali.
al kako se kaže, svako iskustvo se plaća :?

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: CNC mašina

Post napisao stojkePN » 10 Feb 2009, 01:10

StojkePN radi li sad sve kako treba?
@Dzile evo upravo testiram driver i radi na stolu.Planiram da sve to lepo upakujem u kutiju i namestim sve sto treba od konektora... Napajanje mislim da iskoristim neko od komp-a jer su malo ovi motori sa nezgodnim naponom od 3.8v ili cu za njih da nabacim neki stabilizator ispred.... uglavnom to mi predstoji da resim ovih dana.Sto se tice mehanike cekam prijatelja da se smisli pa da krenemo u radne pobede sto se iskreno nadam da ce da bude veoooma uskoro.Samo treba fino da ga zamolim :bije:

:pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 630
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: CNC mašina

Post napisao Kobac » 10 Feb 2009, 15:02

stojkePN je napisao:
StojkePN radi li sad sve kako treba?
@Dzile evo upravo testiram driver i radi na stolu.Planiram da sve to lepo upakujem u kutiju i namestim sve sto treba od konektora... Napajanje mislim da iskoristim neko od komp-a jer su malo ovi motori sa nezgodnim naponom od 3.8v ili cu za njih da nabacim neki stabilizator ispred.... uglavnom to mi predstoji da resim ovih dana.
Step motori se teraju sa strujom i mnoooogoooo bolje se ponasaju kada im se ogranici struja a ne napon pa bi bilo bolje da si napravio drajver koji vec ima u sebi strujno ogranicenje.
Tebi najjednostavnije momentalno je posto koristis PC napajanje je da eksperimentises 12V + otpornici koji ce lepo da se greju ali veruj mi da im je potezni momenat mnogo bolji i "ostriji" nego kada rade na svom naponu. Uostalom probaj na 12V + otpornici ili na 5V & 3.3V bez pa ces videti lepu razliku.

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 293
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Re: CNC mašina

Post napisao Gocet » 28 Feb 2009, 00:44

Vidim da se poprilicno razvija tema oko CNC masine, mislim da i ja mogu da prilozim neka moja iskustva oko te problematike. Poceo sam da proucavam CNC masine pre dve godine, ali sam zapoceo da razmisljam za samogradnju CNC-cejku od pre godinu dana, kako je svim kolegama pa i meni sve manje slobodnog vremena jedva da sam je zavrsio pre mesec dana. E sad ova moja CNC masina je daleko od profesionalnih masina zbog konstrukcije mehanizma mislim na mehaniku ali masina radi. Znaci uspeo sam da izgraviram neke jednostavnije stvari .Da pojasnim izradim neki natpis u Corel Draw i eksportiram kao .DXF fajl i zatim sa programom Kcam4 to izgraviram. Zasad zbog konstrukcije moze samo da gravira.

Diodamajstor
_
_
Postovi: 22
Pridružen: 04 Jun 2012, 00:16
Location: Serbia-Bor
Contact person: Petar-Diodamajstor
Specialty: automotive

Re: CNC mašina

Post napisao Diodamajstor » 06 Jun 2012, 11:39

Svi znamo za waterjet odavno korisceno,metoda je najbolja,voda pod velikim pritiskom 3600bara,sece sve materijale pod velikom preciznoscu,lep rez bez kidanja materijala,kao sto je slucaj sa vazdusnim plazma sekacem.
Kod co2 lasera veliki su troskovi odrzavanja,a i dizne plazme nisu bas jeftine,tu su i plameno secenje.
Imate sve sto se tice cnc masina SFU i DFU kuglicna vretena,servo i step NEMA motori,drajveri,nosaci kablova... http://www.alco.co.rs/ http://www.alcomachinetools.com/

Raca
_
_
Postovi: 40
Pridružen: 16 Nov 2011, 11:16
Location: Srbija N.Beograd
Contact person: Raca

Re: CNC mašina

Post napisao Raca » 31 Avg 2012, 10:57

CNC masine su buducnost koja je i sadasnjost
Tema je dobra
Interesovanje je u ovoj oblasti je svakim danom vece medju mladima
Mehanika za CNC masine je standard
Program za kontrolu motora na CNC masinama uvek pa i danas mora biti bolja.A to je sto mladi koji pocinju da se bave CNC zele
Videcemo ako nam oni kiji odlucuju omoguce da ovu temu malo priblizimo mladima na ovom mestu
Mogucnosti sajta ogranicavaju celokupan opis i projektovanje CNC masina ali mladi bi mogli da krenu u razvoju masina kojima se komanduje ne samo radnikom koji stoji pored masine
Podrska i pozdrav svima

Odgovori

Natrag na “Biznis Saveti”