Motorolin programator >>RIJEŠENO<<

Najposećenije teme su u ovom podforumu. Molimo ne otvarajte nove teme ako već postoji slična otvorena.

Urednik: alexa_pg

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3077
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Motorolin programator >>RIJEŠENO<<

Post napisao dzafer » 21 Jul 2007, 20:46

Po ovoj dole semi sam napravio ovaj programator i prikljucio ga na xp serijski port com 1 ali nisam uspio botovat ocitati eprom iz procesora a radi se o blaupunktu sc 202 procesor je MC 68hc05b6
interesuje me dali neko od kolega ima prikljucen na xp ili to radi na 98ici
jedino jos sto sam primjetio na pinovima 9,11,i12 ponekoj logici bi trebao imati po 5,6 v jer ih stabilisu ove zenerke ja imam na pinu 11 2v a ovi drugi su ok mozda me i kolo j...
ko ima iskustva neka prica :m: :m:
Prilog
MOTOROLA-shema.rar
(23 KiB) Preuzeto 337 puta.
Zadnja izmena: dzafer, dana 07 Sep 2007, 21:39, ukupno menjano 1 put.
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 21 Jul 2007, 21:00

sve sam ti rekao preko msn..nema sta da se doda, veruj mi.......proveravaj konekciju, interfejs, win98....bas sam pre dva-tri dana radio potpuno isto radio i nije bilo potrebe dizati niti jedan pin..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3077
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dzafer » 21 Jul 2007, 21:03

ma uredu je rubin nego me interesuje moze li raditi na xp gdje sad da trazim 98icu :fanzo:
Prilog

[Ekstenzija bmp je deaktivirana i više ne može biti prikazana.]

[Ekstenzija bmp je deaktivirana i više ne može biti prikazana.]

Zadnja izmena: dzafer, dana 07 Sep 2007, 21:37, ukupno menjano 1 put.
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20544
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 21 Jul 2007, 21:08

PI !!!!!!!!!!!!! :lala:
i 98
samo PI jer su novije mašine jako brze i softver ne uspe da iščita podatke , ustvari motorola je spora :lala:
ako hoćeš na xp onda prouči sve fajlove što sam poslao na forum , imaš program cpu-kill da uspori mašinu.

CPUkill je na linku>> http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=43374#43374
Zadnja izmena: fanzo, dana 20 Apr 2008, 13:18, ukupno menjano 2 puta.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 21 Jul 2007, 21:54

odavno je proslo vreme kad sam koristio taj interfejs..i uvek sam ga koristio na win98se i nijednom nije omanuo..osim naravno, ako motorola je zakljucana..na taj kasic 100% nije..valjda imas neki stari komp koji skuplja prasinu i ceka da ga aktiviras za ovakve stvari..ako nemas, potrazi, naci ces za 5 evra..kad smo komunicirali preko msn, ja sam potpuno zaboravio da ti kazem da ti je potreban win98..izvini :mrgreen: :mrgreen: , ali koliko se vise mucis sa prvim, toliko vise doznajes potrebne stvari za butovanje istog..
cao
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6561
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 21 Jul 2007, 22:13

meni je proradilo iz prve na milenijumu
i od tad ni jedan kas da dodje sa motorolom ko zavraga :evil: a dok ga nisam imao obavezno jedan mjesecno daba sam pravijo lolzi lolzi :plaz:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 21 Jul 2007, 22:21

he he zato ja u servisu drzim 98 icu a gore imam Xp a cak imam ako slucajno zatreba i win3.11 instaliran na IBM 386ci :tooo:
znaci na sve sam spreman :lala: :lala:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20544
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 22 Jul 2007, 01:57

ako ne uspeš da ga sastaviš ...na kraju ti ipak ostaje još samo jedno..evo pogledaj ovde KLIKNI
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 25 Jul 2007, 23:20

Koja verzija motorola softvera imas?

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6561
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 25 Jul 2007, 23:50

viewtopic.php?t=173
napravi tu particiju od 1gb i instaliraj 98se i proradit ce ti :plaz:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3077
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dzafer » 26 Jul 2007, 08:01

Gocet je napisao:Koja verzija motorola softvera imas?
imam v6,2 i v7 ali ni sa jednom nece a po ovoj gore semi sam ga napravio
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20544
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Post napisao fanzo » 26 Jul 2007, 16:30

Džale...nije problem u win98 , nego ti više treba PI ili skini program cpukill , on će usporiti rad mašine i biće dobro , ali ti ipak savetujem da nađem stari pentijum.

CPUkill je na linku>> http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=43374#43374
Zadnja izmena: fanzo, dana 20 Apr 2008, 13:17, ukupno menjano 1 put.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 28 Jul 2007, 02:48

dzafer je napisao:
Gocet je napisao:Koja verzija motorola softvera imas?
imam v6,2 i v7 ali ni sa jednom nece a po ovoj gore semi sam ga napravio
Ja imam v4.1 i odlicno radi na XP a PC mi je PIII na 800 MHz.

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 28 Jul 2007, 02:56

Dzale ja imam ovaj programator mozda ce ti biti od pomoci.
Pozdrav
Prilog
MOTOR5.rar
(40.93 KiB) Preuzeto 304 puta.

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3077
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dzafer » 21 Avg 2007, 16:34

danas je napokon proradio :tooo: na XP P4 :pivopije: :pivopije:
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6561
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 21 Avg 2007, 22:48

o fala bogu :tooo:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3077
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dzafer » 08 Sep 2007, 16:43

evo ga napokon sam ga upakovao u kutiju
Prilog

[Ekstenzija bmp je deaktivirana i više ne može biti prikazana.]

džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Post napisao skyline-GTR » 09 Sep 2007, 20:08

super,drago mi je da si uspio mada ja ih stvarno i izbjegavam jer su mi nekako odvratne zbog tog butanja.

P.S.
he he zato ja u servisu drzim 98 icu a gore imam Xp a cak imam ako slucajno zatreba i win3.11 instaliran na IBM 386ci
znaci na sve sam spreman
svaka cast chellawy starno sam se ismijao kad sam procitao
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6561
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 09 Sep 2007, 21:18

jel radi na xp il neradi dali treba usporit racunar p4 ?i na koju brzinu?
:?: :?: :?: :?:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 3077
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Post napisao dzafer » 10 Sep 2007, 08:32

napokon proradio na XP P4
nista nisam usporavo normalno radi ali samo sam probo na HC11 na onom HC05 nisam uspio moguce da je i do procesora bilo
e sad kad sam ovo skontao nema ih ko u inat lolzi
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “INTERESANTNE TEME”