2sijalica8 UKLJUČI SE - PRIKLJUČI SE ! 3tv_repairman

Kolege serviseri prijave u Expet grupu OVDE

Potrebno objasnjenje za regenerator ekrana

Najposećenije teme su u ovom podforumu. Molimo ne otvarajte nove teme ako već postoji slična otvorena.

Urednik: alexa_pg

Avatar
Srečko
_
_
Postovi: 188
Pridružen: 14 Jun 2007, 12:33
Lokacija: Slovenija

Re: Potrebno objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao Srečko » 22 Jun 2008, 12:57

@kisko Ja ne razumem dobro tvoje poruke pa bih te molio, da rečeš koji mora, da bude napon na G1 i RGB izlazu jel može "obični" 230V.

LP Srečko
Samouk

Avatar
kisko
Preminuo
Postovi: 2924
Pridružen: 12 Jun 2007, 01:51
Location: Kovilj-na kraj sveta
Phone number: 0038121888107
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj-Novi sad

Re: Potrebno objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao kisko » 22 Jun 2008, 14:51

Da,moze obican mrezni napon 230V(izolacioni trafo ciji je ulaz/izlaz 220v AC stavlja se radi bezbednosti) Za svaki slučaj možda je bolje da koristiš "dupli prekidač" koji će automatski isključiti grejanje kad prebaciš na regeneraciju,pošto sam zaboravio da nacrtam prekidač na liniji za grejanje :oklagija (docrtaću)...Znači na ulaz postaviš taj dupli prekidač koji u jednom položaju daje napon AC220V za trefo od grejanja a kad ga prebaciš u drugi položaj automatski iskjlučuješ napon grejanja a uključuje napon za regeneraciju---NARAVNO OVDE TREBA BITI JAKO OPREZAN JER SE RADI O MREŽNOM NAPONUKod onog tvog uredjaja što si pravio pogledaj da nisi obrnuo izlaz G1 i katode RGB jer se tad ništa nedešava...Znači ovo što sam ti ja okačio je samo šematski prikaz kako to izgleda pojednostavljeno za jednu boju i to radi i u principu sada bi trebalo da ti je lakše da lociraš kvar na tvom regeneratoru,jer to je ipak bolji uredjaj...Znači uzmi unimer i gledaj kad prebaciš na regeneraciju koji kontakti su u funkciji(meri omski šta je sa čime spojeno i naći ćeš gde je greška,naravno meriš na isključenom instrumentu :mrgreen: jer nešto sigurno nisi dobro spojio jer je tu puno kontakata pošto regeneriše sva tri topa...Znači samo ti dobro pregledaj taj uredjaj koji si već napravio,radi se o dobrom uredjaju za regeneraciju,negde mora biti greška
uvek ima nesto interesantno

Avatar
kisko
Preminuo
Postovi: 2924
Pridružen: 12 Jun 2007, 01:51
Location: Kovilj-na kraj sveta
Phone number: 0038121888107
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj-Novi sad

Re: Potrebno objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao kisko » 22 Jun 2008, 21:59

Evo pronasao sam ti uputstvo autora Bruno de March objavljenu u mikroserviseru ...tu ti je sustina regeneracije ekrana i nacin rada nekog regeneratora...trebalo se setiti gde sam to najednostavnije resenje regeneratora procitao :mrgreen:
Prost regenerator i opis rada.jpg
Uporedi sa tvojim regeneratorom pa ces lako pronaci gde je greska
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
uvek ima nesto interesantno

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3370
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao Vojvoda » 04 Jul 2008, 19:44

Ako ti ne radi nešto si loše povezao. U suštini, kad prebaciš preklopnik u položaj za regeneraciju instrument prekida merenje emisije apritiskom na taster za regeneraciju trebalo bi da ti se isključuje grejanje ekrana i da se vidi sitno varničenje u grlu ekrana. Varničenja će biti samo ako je top "začepljen" dok ga neće biti u dva slučaja:
1- kad je top ispravan (ali to ćeš videti i na merenju),
2- kad je top toliko riknuo da mu ni regeneracija ne pomaže.
Nemoj odustajati odmah, podigni mu napon grejanja pa probaj opet, prvo na prvom stepenu pa zatim na drugom. Moguće je da top toliko zapekne da ga treba malko na "gurku" prodžarati.
U svakom slučaju šema je ispravna pa shodno tome isproveravaj povezivanje.
Preklopnike imaš u Radio klubu Nikola Tesla, Timočka 18 Beograd. Imaju priličan izbor pa daj mašti na volju.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao makkki79 » 08 Jul 2008, 10:07

E vidis ovako Vojvoda, dobro sam sve povezao radi bas tako kako ti kazes da treba da prekine grejanje ka se vrsi regeneracija, dobijam napon za prvi stepen 140v i drugi stepen 260v proverio sam nekoliko puta, kad vrsim merenje katoda R i katoda B mi pokazuju otklon instrumenta dok mi katoda G ne pokazuje nista na merenju i ona mi ustvari i ne radi, pokusao sam da mu povecam napon i na drugom stepenu ali bukvalno se nista ne desava nema nikakvog varnicenja, stvarno mi nije jasno u cemu je problem!!!!!!
Maki

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6387
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao buzdumra » 08 Jul 2008, 12:40

pa nevarnici ti na G zato sto je G u prekidu napon ni nedodje do topa takvom ekranu nema spasa probaj regenerisat drugu katodu (top) recimo R
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3370
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao Vojvoda » 12 Jul 2008, 20:08

Ranko je u pravu. Ovaj slučaj sam nekako ispustio iz vida. Kad se top otkači onda nema ni otklona, naravno zato što je top u prekidu. Baci taj ekran i ubacuj drugi.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao makkki79 » 12 Jul 2008, 21:34

Ok pretpostavio sam ali nisam bio siguran, jos jedno pitanje moze li mi neko reci gde je na ovoj slici resetka G1 i kako se ustvari ona obelezava na drugim plocicama katodne cevi posto nisam nigde video da pise G1 a G2 bi trebalo da se obelezava SCREEN, jesam li u pravu. Pozzzz!!!!
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
Maki

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22418
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao Stolle » 12 Jul 2008, 21:42

G1 ti je ovde vezana na masi.G2 jeste SCREEN.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao makkki79 » 12 Jul 2008, 22:19

Na ovoj prvoj slici vidim da postoji i G3, mozes li mi reci sta je G3 posto sam nov u ovom poslu. Pozzz
Maki

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22418
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: objasnjenje za regenerator ekrana

Post napisao Stolle » 12 Jul 2008, 22:37

G3 je focus

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “INTERESANTNE TEME”