Kako se grejete, iskustva, problemi...
- chellawy
- gx

- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Re: Kako se grejete, iskustva, problemi...
stolle, koja je bila cena ???
kod nas je trenutno od lokanih dilera 40E , ko se malo vise snalazi nadje od 33 do 35.
Poceli su masovno da dolaze kamioni sa NP tablicama ovih dana i prodavaju Bukvu i cer za po 30E
I sve se proda. A pratio sam , najvredniji tj oni koji su imali novca posle zimske globe, su poceli da kupuju drva jos u aprilu
kod nas je trenutno od lokanih dilera 40E , ko se malo vise snalazi nadje od 33 do 35.
Poceli su masovno da dolaze kamioni sa NP tablicama ovih dana i prodavaju Bukvu i cer za po 30E
I sve se proda. A pratio sam , najvredniji tj oni koji su imali novca posle zimske globe, su poceli da kupuju drva jos u aprilu
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Ovaj put nisam plaćao. To je moja šuma, ali na jako nepristupačnom mestu, pa je to sekao jedan tip, pripremao je dve godine.
Inače cena je najčešće: buka 27€, a cer do 30€.
Inače cena je najčešće: buka 27€, a cer do 30€.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- jaro
- bela tehnika

- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Ajd da ozivimo temu.
Majstori, jel neko lozi ugalj iz Kovina, onaj tkz "dunavac"?
Cujem od nekog tipa da je najbolje kad se lozi vlazan...
Majstori, jel neko lozi ugalj iz Kovina, onaj tkz "dunavac"?
Cujem od nekog tipa da je najbolje kad se lozi vlazan...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- JaroslavBires
- ___

Ložio sam jedne godine u Kreka peć i odlično je grejao, bez puno šljake i pepela, rekao bih da je jači od sušenog Vreoci! Jedino su problem kamenčići, koji glave u rešetku. Treba prebirati pre loženja,ja sam nakupio 3 pune vreće! Mislim, da su drva najpovoljnija za loženje, ko može da loži, mada planiram u dogledno vreme pelet-set ili kondenzacioni kotao na plin! 
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 
- jaro
- bela tehnika

Nemoj pelet molim te, odlazim u kucu gde se lozi, smlatili su love i love, pa plus dogrejavaju sa plinskim kotlom, plus TA pec...bratski-zaboravi.
- generacija 49
- Preminuo
Ljubav zadnja umire , grej mo se na ljubav. 
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
Tako je ,G49,to je odvajkada bilo najslađe i bogami najjeftinije grijanje ... Sjetih se ,zima 86 i zimski raspust ,snijeg i minus kao i sad ...Dočekasmo ja i ona prve pjetle ...O ,što su tada bile lijepše zime ...generacija 49 je napisao:Ljubav zadnja umire , grej mo se na ljubav.
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
jaro je napisao:Nemoj pelet molim te, odlazim u kucu gde se lozi, smlatili su love i love, pa plus dogrejavaju sa plinskim kotlom, plus TA pec...bratski-zaboravi.
Nije to do peleta, več kako je dimenzioniran kotao i ostatak centralnog.
Peleti su super samo su prilično skuplji od drva. Ima smisla tamo gdje se želi komfor kao kod plina.
Osim toga, postoje kotlovi koji su "univerzalni" za pelet i za drvo. E, ti ne valjaju ništa, jer je ložište preveliko pa je iskoristivost kotla loša i nema deklariranu snagu kao kad je na ugljen ili drva. Ne možeš stisnit i prnit.
Kotao za pelet mora biti konstruiran baš za pelet.
Evo jedan provjereno dobar:
http://grijanje.besplatna-energija.com/ ... -na-pelete
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- Stolle
- Preminuo
BD je instalirao, malo nazad. viewtopic.php?p=151415#p151415
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- jaro
- bela tehnika

Bice da si nike u pravu, ovo je nesto skroz drugo, nego sto ovi imaju... 
Razmatrao sam mogucnost da u samogradnji dodam akumulator toplote na moj Viadrus U22 sa pet clanaka ako je ikako moguce bez vecih izmena na samoj instalaciji pa sam dosao da neke najjednostavnije varijante, sto ne znaci i da je najbolja, ali racunam da bi mogla da radi posao bar za ono sto meni treba.
Stavke koje su bitne pre svih su:
1. Cena. Nasao bih negde cisternu od 500-1000 litara u koje bih stavio izmenjivac koji sam sam napravio (imam nesto bakarnih cevi fi22).
2. Jednostavnost. Da mogu veci deo sam da odradim. Imam nareznice za vodovodne cevi i to sam vise puta radio a komsija vari bakarne.
3. Sigurnost. Na ovaj nacin ne moze da se desi da greskom neki od ventila ostane zatvoren i napravi problem u sistemu.
Ostalo pripadajuce kao sto je redje lozenje, bolje iskoristenje goriva kao i rad kotla u rezimu koji mu najvise odgovara vec znamo pa da ne spominjem.
Pumpa se nalazi na povratnom vodu i vrlo je pozeljno da tu i ostane tako da je zamisljeno da ona tera vodu u sistemu a da trokrakim mesnim ventilom odredjujem kolicinu vode iz peci koja ce proci kroz akumulator toplote (Vise ako je napolju tolije, manje ili nimalo ako treba nabiti temperaturu u kuci).
Cela zamisao je da u tim prelaznim periodima napravim sistem inertnijim tako da mogu danas da nalozim pec 2-3 puta sa jakom vatrom (koja prija kako kotlu tako i dimnjaku) koju ce onda akumulator toplote da rasporedjuje u ostalom delu dana.
E sad... Ideja je jedno a upotrebna vrednost nesto sasvim drugo pa evo da pitam za misljenja vredi li se upustati u taj posao?
Stavke koje su bitne pre svih su:
1. Cena. Nasao bih negde cisternu od 500-1000 litara u koje bih stavio izmenjivac koji sam sam napravio (imam nesto bakarnih cevi fi22).
2. Jednostavnost. Da mogu veci deo sam da odradim. Imam nareznice za vodovodne cevi i to sam vise puta radio a komsija vari bakarne.
3. Sigurnost. Na ovaj nacin ne moze da se desi da greskom neki od ventila ostane zatvoren i napravi problem u sistemu.
Ostalo pripadajuce kao sto je redje lozenje, bolje iskoristenje goriva kao i rad kotla u rezimu koji mu najvise odgovara vec znamo pa da ne spominjem.
Pumpa se nalazi na povratnom vodu i vrlo je pozeljno da tu i ostane tako da je zamisljeno da ona tera vodu u sistemu a da trokrakim mesnim ventilom odredjujem kolicinu vode iz peci koja ce proci kroz akumulator toplote (Vise ako je napolju tolije, manje ili nimalo ako treba nabiti temperaturu u kuci).
Cela zamisao je da u tim prelaznim periodima napravim sistem inertnijim tako da mogu danas da nalozim pec 2-3 puta sa jakom vatrom (koja prija kako kotlu tako i dimnjaku) koju ce onda akumulator toplote da rasporedjuje u ostalom delu dana.
E sad... Ideja je jedno a upotrebna vrednost nesto sasvim drugo pa evo da pitam za misljenja vredi li se upustati u taj posao?
prodje zima, mozda je vreme misliti na sledecu. Siguran sam da je ovo najekonomicnije resenje, treba ti par stvari sa auto otpada
http://www.youtube.com/watch?v=d8-XxIq4 ... re=related
edit: dobro, ne bas sa otpada ali obzirom da je samogradnja masina otpocela za ocekivati je da cena peleta drasticno padne. Ili da skoci cena piljevine, papira, biomase...
http://energiaalternativa.forumcommunit ... 114&st=165
http://www.youtube.com/watch?v=d8-XxIq4 ... re=related
edit: dobro, ne bas sa otpada ali obzirom da je samogradnja masina otpocela za ocekivati je da cena peleta drasticno padne. Ili da skoci cena piljevine, papira, biomase...
http://energiaalternativa.forumcommunit ... 114&st=165
- BD-electronic
- gx

- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
Ja se grijem na pelet kako je Stole sponenuo, evo već druga zima koja je na kraju i bilo je sad hladno u drugom mjesecu oko -16do -25 nekih 20-25 dana i grijanje radi ko ludo nebih ga mjenjao nizašta.jaro je napisao:Nemoj pelet molim te, odlazim u kucu gde se lozi, smlatili su love i love, pa plus dogrejavaju sa plinskim kotlom, plus TA pec...bratski-zaboravi.
Grijem stan od 96 m/2 sa kaminom od 24 KW imaju i slike u ovoj temi, i toplu vodu imam priključenu na grijanje i potrošim peleta po sezoni malo više od 2000 kg što je u novcu 300 €, i sve radi super sama se pali sama gasi sama održava temperaturu ja samo dosipam pelet (mujo nahrani svinje i ništa nediraj )
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
@Kobac
Kod: Označi sve
http://www.forum.hr/showthread.php?t=171564"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
koliko kosta 15 kg vreca peleta kod vas ovde mi u makedonii cena je oko 4eur. i tesko je ih naci jer samo su prodavale te peci i onda ti snadgise 2500kg kosta oko 620eura
- jaro
- bela tehnika

BD-electronic je napisao:Ja se grijem na pelet kako je Stole sponenuo, evo već druga zima koja je na kraju i bilo je sad hladno u drugom mjesecu oko -16do -25 nekih 20-25 dana i grijanje radi ko ludo nebih ga mjenjao nizašta.jaro je napisao:Nemoj pelet molim te, odlazim u kucu gde se lozi, smlatili su love i love, pa plus dogrejavaju sa plinskim kotlom, plus TA pec...bratski-zaboravi.
Grijem stan od 96 m/2 sa kaminom od 24 KW imaju i slike u ovoj temi, i toplu vodu imam priključenu na grijanje i potrošim peleta po sezoni malo više od 2000 kg što je u novcu 300 €, i sve radi super sama se pali sama gasi sama održava temperaturu ja samo dosipam pelet (mujo nahrani svinje i ništa nediraj )![]()
Hm, ovo je ok kod tebe, bice da kod ovih ljudi imaju kotao koji nije za tu rabotu, a kvadratura im je 500m2 i vise, kaze pola zime 7 t peleta, plus malo struje i gasa....
- BD-electronic
- gx

- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
Vreća od 15 KG košta 2,4€naste je napisao:koliko kosta 15 kg vreca peleta kod vas ovde mi u makedonii cena je oko 4eur. i tesko je ih naci jer samo su prodavale te peci i onda ti snadgise 2500kg kosta oko 620eura
- JaroslavBires
- ___

Ima li i po kojoj ceni i koja drva u ponudi za sledeću sezonu?
Govorimo o količini od 20m3.
Ima li u ponudi briket rađen na ekcentar presi, onaj tvrdi što se ne rasipa, i pošto?
Ovu sezonu smo, ako tako smem da kažem, završili dosad sa oko 8m3 na 100m2 i temperature 24*C! računam još mart sa nešto ogreva, pa da zaokružim total na 10m3 bukve sezonu! Ja zadovoljan, mada mi je prevruće, al ova moja me izbegava, pa je sva smrznuta i njoj je to normalno 24-25*C

Govorimo o količini od 20m3.
Ima li u ponudi briket rađen na ekcentar presi, onaj tvrdi što se ne rasipa, i pošto?
Ovu sezonu smo, ako tako smem da kažem, završili dosad sa oko 8m3 na 100m2 i temperature 24*C! računam još mart sa nešto ogreva, pa da zaokružim total na 10m3 bukve sezonu! Ja zadovoljan, mada mi je prevruće, al ova moja me izbegava, pa je sva smrznuta i njoj je to normalno 24-25*C
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 
kolega jaro i ja trosim 9m3 za celu grejnu sezonu za 89m2 stan sa kaminom ali mogu reci da sam zadovolan sa temperaturom i bogami zagrejali mi se kosti a ne sa el energijom da dobies reumu i mislim da tako produzim 
1m3 kod nas je 43eura ali testerisani i nacepleni franko kuci
1m3 kod nas je 43eura ali testerisani i nacepleni franko kuci
- jaro
- bela tehnika

Evo sta ja trosim- ugalj kostolac (6500din) 7 t za ovu sezonu, + prikolica cokova, i nekog otpadnog drva nesto malo...temp u 150m2 prosek 23c...
Jedan dan je radilo na gas- racun za taj mesec 1000din
Jedan dan je radilo na gas- racun za taj mesec 1000din
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Spondiloza, problemi, ručni masažeri...
napisao Stolle » 23 Jul 2020, 17:19 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 60 Odgovori
- 51121 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
29 Sep 2020, 12:52
-