Prošle godine su računi bili oko 6000 , pretplošle oko 5000 a ove oko 7000.
1 bojler , 1 veš mašina , 5 TVa , 3 PCija , 3 frižidera.
4oro odraslih i dvoje dece.
Baba kuva na plin a žena na struju ali tek od pre godinu dana. A tad su računi bili između 5500 i 6000 din.
Najzinimljivije je to da ako mi stigne račun da platim 6000 ja platim 5500 (da ne pretekne pa da ode na TV pretplatu) i tako cele godine
Onda se jednom napravim pošten i platim 6000. E od tada računi stižu 6500 a ja plaćam 6000 i tako opet neko vreme dok se ne napravim dobar i platim 6500.
Odmah psle toga sledeći račun mi dolazi 7000 i ne ide ispod toga. Sad im dajem 6500 i ne dam više.
Inače račun za struju ako niste znali je najkomplikovaniji račun koji je ikad postojao. Tako da je i o tome bilo reči u raznim temama na NETu.
Gde oni pored svih mogučih tarifa, pretplata , taksi, kamata, tv pretplate, traže i akontaciju za sledeći mesec......
Tako da ko veruje u

onda veruje i da je taj račun REALAN.
Mislim suvišno je da dodam da sam plaćao manje struju dok je brat redovno radio u garaži, i koristio alate koji TROŠE struju, nego sad kad ja upalim bušilicu jednom mesečno na minut.
I na kraju , kad su mi pre godinu i po stavili novi digitalni uklopni sat, račun mi je skočio bar za 10-15%
A menjao sam ga upravo na moj zahtev jer je stari bio stao na skupoj struji. Pa sam mislio da će mi biti manja potrošnja (račun ) kad stavim nov digitalni.
Da i veš mašinu uvek ALI UVEK, žena pušta da radi noću kad je jeftina struja.
Ne smem ni da pomislim šta bi tek bilo da nisam stavio gomile i gomile štednih

, i da nedaj bože imam 2 bojlera umesto 1og.
Čak je babi crkao mali bojler u kuhinji i već par meseci (pošto mi je peć za centralno grejanje u kuhinji) baba greje vodu na toj peći da može da pere suđe. A u mojoj kuhinji topla voda ide iz velikog bojlera iz kupatila ..... ma garant mi negde pušta izolacija pa struja CURI .....