Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Forum namenjen hobi majstorima. Forum obuhvata sve električne aparate u domaćinstvu (tv-dvd-audio-video-auto el. itd...), u auto industriji , osim profesionalnih uređaja.
OBAVEŠTENJE: TEME U OVOM FORUMU SE AUTOMATSKI BRIŠU NAKON 6 MESECI !

Urednici: goranfri,alexa_pg

Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
bogi88
_
_
Postovi: 3
Pridružen: 17 Sep 2012, 13:57
Location: Srbija
Specialty: tv

Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao bogi88 » 07 Nov 2018, 22:03

LED TV
FIRMA: (upiši podatke)
MODEL: (upiši podatke-kratka oznaka)
MODEL DODATNO: (upiši podatke - dugačka oznaka (LG i Samsung je imaju))
CHASSIS: (oznaka šasije ako znaš)
MAINBOARD: (prepiši oznake sa matične ploče)
PANEL: (cela oznaka na panelu, sa revizijom zajedno, primer:LK315T200 L01)
T-CON BOARD: (oznake sa revizijom zajedno)
SMPS: (upiši podatke)


***************************************
SIMPTOMI:
(ukratko)

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
(detaljno)

Postovani,

Potreban mi je dump za Adler tv, nikako ne mogu da nadjem za ovaj model kao da ne postoji nigde. Prilozicu slike ploce uglavnom memorija je 25Q64. A sta se ustvari desava... Pojavi se logo Adler, posle nekoliko sekundi iskljuci se i opet se ukljuci na logo Adler-a. U jednom momentu mi se pojavilo trazenje kanala, medjutim ponovo se desilo isto, pokusavao sam sa raznim DUMP-ovima, kako Adlera 32, tako Telefunkena i ostalih, zamenio bih cak i daljinski upravljac ako je do toga medjutim ni jedan DUMP nije dobar... Na jednom DUMP-u mi se desilo da se slika okrenula naopako, pojavio se i meni, medjutim ni u servisnom meniju nisam mogao da okrenem, jer je za model od 32". Ukoliko neko poseduje, zaista bi mi bilo od pomoci. Ukoliko mozete javite mi se na mail adresu bogi988@yahoo.com Unapred hvala

Pozdrav
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 08 Nov 2018, 08:06, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Kopiran sablon koji se mora popuniti.

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3326
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao alexa_pg » 08 Nov 2018, 08:08

Dobrodosao na Fanzo forum.

Clan si ovog foruma sest godina. I ako ti je ovo prvi post imao si vremena da naucis kako se postavlja tema.
U tvoj post sam kopirao sablon koji si obavezan popuniti. Nakon toga, vidjecemo ima li ko trazeni softver.

PS. Tema premjestena iz DAMPOVI LED TV
Alexa

bogi88
_
_
Postovi: 3
Pridružen: 17 Sep 2012, 13:57
Location: Srbija
Specialty: tv

Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao bogi88 » 08 Nov 2018, 18:58

LED TV
FIRMA: Adler
MODEL: 39.5"DLed tv
MODEL DODATNO: PT40H18C0542
CHASSIS: (oznaka šasije ako znaš)
MAINBOARD: V400HJ6-PE1
PANEL: T201404050(M3B1)

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:

Potreban mi je dump za Adler tv, nikako ne mogu da nadjem za ovaj model kao da ne postoji nigde. Prilozicu slike ploce uglavnom memorija je 25Q64. A sta se ustvari desava... Pojavi se logo Adler, posle nekoliko sekundi iskljuci se i opet se ukljuci na logo Adler-a. U jednom momentu mi se pojavilo trazenje kanala, medjutim ponovo se desilo isto, pokusavao sam sa raznim DUMP-ovima, kako Adlera 32, tako Telefunkena i ostalih, zamenio bih cak i daljinski upravljac ako je do toga medjutim ni jedan DUMP nije dobar... Na jednom DUMP-u mi se desilo da se slika okrenula naopako, pojavio se i meni, medjutim ni u servisnom meniju nisam mogao da okrenem, jer je za model od 32". Ukoliko neko poseduje, zaista bi mi bilo od pomoci.

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2848
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao tom » 08 Nov 2018, 19:20

bogi88 je napisao: MAINBOARD: V400HJ6-PE1
PANEL: T201404050(M3B1)
Nije MAINBOARD nego PANEL V400HJ6-PE1

A za PANEL: T201404050(M3B1) nema podataka pa je pitanje da li je tačno prepisano!

Kod: Označi sve

http://www.lcd-source.com/Product_Overview_Innolux_V400HJ6-PE1
slika

bogi88
_
_
Postovi: 3
Pridružen: 17 Sep 2012, 13:57
Location: Srbija
Specialty: tv

Re: Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao bogi88 » 09 Nov 2018, 06:31

Moguce da nisam prepisao kako treba, ali uglavnom napisano je sve detaljno, i opis kvara i sta sam pokusavao, ako ikako mozete da pomognete bilo bi odlicno.. Ako je potrebno jos nesto molim Vas javite.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao fanzo » 09 Nov 2018, 12:40

Koji programator imaš?
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22974
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao Stolle » 09 Nov 2018, 13:06

bogi88 je napisao:
09 Nov 2018, 06:31
...napisano je sve detaljno
Nije. Podatke si nekako zgnjavio, pogrešno upisavši i to ne u prvom postu kako treba, ali ti fali i oznaka šasije, MB.
Bez toga ne može. Može se samo nagađati. Piše na MB, a ako ne znaš koja je, stavi dobru sliku MB.
Tema je za HOBI servisiranje, pa je treba tamo i prebaciti.

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3326
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Adler 39.5" DLED TV, potreban dump

Post napisao alexa_pg » 09 Nov 2018, 16:37

Prebaceno!
Alexa

Odgovori

Natrag na “HOBI Servisiranje”