Gorenje WA6065 - MOTOR NE RADI PRAVILNO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Gorenje WA6065 - MOTOR NE RADI PRAVILNO
Gorenje WA6065
Sifra: 385592
Modul: 279366 ENOTA KR.Q PS-05
AKO:722169-27
PRG:722375-22
Problem sa masinom je bio sto masina nije startovala jer nije zakljucavala bravicu.Nasao sam da je vod od konektora bravice na elektronici prema mikrokontronroleru izgoreo i prelemio sam pa je masina normalna zakljucavala i primala vodu.Na programu za izbacivanje vode uredno izbacivala vodu.Sledeci problem je sto motor ne krece skoro pa nikako sa remenom,a kada skinem remen hoce-nece.Sve to se desava sa jakim zvukom na motoru.Kao da zuji šinski vod.
Zamijenio sam drugi motor,polovan,obradio kolektor i stavio cetkice sa motora koji sam skinuo sa pomenute masine,i te cetkice obradio,ali problem je ostao isti.Inace je stavljena i nova bravica.Jedino su iste cetkice,ali izgledaju sasvim normalno,tj dobra duzina.Sa starog motora je ispalo dosta prasine od cetkica.Ima li neko ideju?
Sifra: 385592
Modul: 279366 ENOTA KR.Q PS-05
AKO:722169-27
PRG:722375-22
Problem sa masinom je bio sto masina nije startovala jer nije zakljucavala bravicu.Nasao sam da je vod od konektora bravice na elektronici prema mikrokontronroleru izgoreo i prelemio sam pa je masina normalna zakljucavala i primala vodu.Na programu za izbacivanje vode uredno izbacivala vodu.Sledeci problem je sto motor ne krece skoro pa nikako sa remenom,a kada skinem remen hoce-nece.Sve to se desava sa jakim zvukom na motoru.Kao da zuji šinski vod.
Zamijenio sam drugi motor,polovan,obradio kolektor i stavio cetkice sa motora koji sam skinuo sa pomenute masine,i te cetkice obradio,ali problem je ostao isti.Inace je stavljena i nova bravica.Jedino su iste cetkice,ali izgledaju sasvim normalno,tj dobra duzina.Sa starog motora je ispalo dosta prasine od cetkica.Ima li neko ideju?
Zadnja izmena: shikithe, dana 21 Mar 2021, 16:19, ukupno menjano 2 puta.
- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
- Specialty: tv-multimedia
Re: Gorenje WA6065 - MOTOR NE RADI PRAVILNO
Zamjeni triak prvo.Mada ta veza sto ide do mcu,ako ide direktno na njega,ne obecava dobro.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Re: Gorenje WA60065 - MOTOR NE RADI PRAVILNO
Pre nego sto pocnes da radis bilo sta sa elektronikom OBAVEZNO prvo probaj motor van masine. Mora da se okrece normalno bez varnicenja.Tek ako je motor uredan onda mozes da gledas elektroniku.
SIMkom
-
- _
- Contact person: milan
Obradio si cetkice: Nerazumem cetkice se neobradjuju,(nemozes da potrefis pravi ugao) ako si prebacio cetkice sa cetkodrzacima proveri dal neglavi cetkica u cetkodrzacu,proveri dal cetkodrzac neprobija na masu.
Kome radionica lici na apoteku, taj verovatno leci elektroniku brufenima....
Ne mora se,ali obradjujem jer je stara cetkica,a ni ne ganjam ugao samo cistim povrsinu i skidam ostre ivice.A ja to radim i sa novim cetkicama ako prave veliki pritisak na kolektor.Kuciste cetkica je plasticno,kako mislis da ne probija na masu,a inace krecu se bez ikakvih opstrukcija.
-
- bela tehnika
- Contact person: Rade Gelevski
Obradjue se kolektor rotora, a ne cetkice.....Pa van masine direkno pustas motor i proveris dali je dobar.
Obradjen je i kolektor goapodine Gelevski,a i cetkice su ok..vise me interesuje komentar na pojavu koju sam naveo.
- sim
- gxu
"Pojavu"si ti opisao tako sto si napisao da ti motor hoce - nece.
I sad mi to treba da komentarisemo.
Napisano ti je da motor povezes i probas izvan ves masine kako bi proverio njegovu ispravnost.
Sto se tice plasticnog drzaca cetkica moguce je sa probije na masu. Posebno ako masina stoji u vlazi.
I sad mi to treba da komentarisemo.
Napisano ti je da motor povezes i probas izvan ves masine kako bi proverio njegovu ispravnost.
Sto se tice plasticnog drzaca cetkica moguce je sa probije na masu. Posebno ako masina stoji u vlazi.
SIMkom
Ne znam da li je iko primjetio da sam napisao da sam stavio drugi ispravan motor,koji je radio na drugoj masini,samo sam upotrijebio cetkice sa starog jer su imale bolju duzinu.
Što si dirao motor koji radi i stavljao na njega delove sa motora koji ne radi? Ako je nešto ispravno, to se ne dira nego se tako ugrađuje.
A kakve veze to ima.Motor sa tim cetkicama radi na drugoj masini.Nisam mu mjenjao rotor,nego cetkice.
- sim
- gxu
I dalje ostaje pitanje.
Proveren motor van masine.
Posle zamene cetkica mora se probati motor.
Kako to motor hoce nece, opisi malo
Proveren motor van masine.
Posle zamene cetkica mora se probati motor.
Kako to motor hoce nece, opisi malo
SIMkom
Dovescu masinu ovih dana do radionice,da je precesljam detaljnije,pa cu pisati.
-
- _
- Contact person: milan
Zameni elektroniku i radice
Kome radionica lici na apoteku, taj verovatno leci elektroniku brufenima....
Re: Gorenje WA6065 - MOTOR NE RADI PRAVILNO * REŠENO *
Da zakljucim temu.Problem je bio u motorima.Stavio sam drugi polovan motor i masina radi savrseno.Prethodna dva su vukla mnogo struje Naizgled,ti neispravno motori izgledaju dobro,ali imali su cudan zvuk kako god da ocistim lamele kolektora.Interesuje me jos da li bi in bilo lijeka da se obradi kolektor.
Ako je do kolektora, onda motor varnici isto kao kod istrosenih cetkica. Mozes prekid meriti omski izmedju lamela , sve ukrug, mora da bude ispod 1 ohma. Kratak spoj ne mozes instrumentom izmeriti, jedino sa "transformatorom" otvorenog jezgra, koji verovatno nemas u radionici ako se ne bavis premotavanjem. Najpametnije bi bilo odneti motore kod nekog viklera pa da ti kaze. Majstor sa iskustvom ce ti reci bez rasklapanja vec po zvuku kad ga proba o cemu se radi.
- sim
- gxu
Odmah na početku sam napisao da se proveri motor van mašine.
Ti svo vreme tvrdis da si stavio drugi motor skinut sa ispravne masine.
Na kraju demantujes samog sebe i poses da je tek reseno sa trecim motorom.
Kao što su ti kolege vec napisale obrada kolektora je obavezna.
Dovoljno je sa ispravnog motora skinuti cetkice i vratiti ih na svoja mesta , vec cetkica nece nalegati kako treba.
Ti svo vreme tvrdis da si stavio drugi motor skinut sa ispravne masine.
Na kraju demantujes samog sebe i poses da je tek reseno sa trecim motorom.
Kao što su ti kolege vec napisale obrada kolektora je obavezna.
Dovoljno je sa ispravnog motora skinuti cetkice i vratiti ih na svoja mesta , vec cetkica nece nalegati kako treba.
SIMkom
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 11 Odgovori
- 4638 Pregledano
-
Zadnji post napisao freonr12
09 Okt 2015, 14:44
-
- 12 Odgovori
- 7619 Pregledano
-
Zadnji post napisao junuzovic
07 Feb 2020, 09:47
-
- 10 Odgovori
- 3318 Pregledano
-
Zadnji post napisao baracuda
16 Apr 2018, 16:55
-
- 3 Odgovori
- 1185 Pregledano
-
Zadnji post napisao martinjuk
25 Feb 2013, 19:17
-
- 6 Odgovori
- 1436 Pregledano
-
Zadnji post napisao bracans
05 Mar 2023, 11:16
-
- 10 Odgovori
- 3442 Pregledano
-
Zadnji post napisao nesonisevic
31 Mar 2017, 00:57
-
-
SAMSUNG WF8AF5E4P4W , motor prekine da radi u toku pranja , INFO
napisao vlada69 » 06 Nov 2022, 09:41 » u VEŠ MAŠINE - 1 Odgovori
- 1318 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
06 Nov 2022, 12:31
-
-
-
GJ20A motor kontroler na Gorenje WA813 (Reseno)
napisao Magnus Pyke » 14 Dec 2009, 01:20 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 3395 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
19 Dec 2009, 00:44
-