AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom

Forum namenjen hobi majstorima. Forum obuhvata sve električne aparate u domaćinstvu (tv-dvd-audio-video-auto el. itd...), u auto industriji , osim profesionalnih uređaja.
OBAVEŠTENJE: TEME U OVOM FORUMU SE AUTOMATSKI BRIŠU NAKON 6 MESECI !

Urednici: goranfri,alexa_pg

Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Korisnik_
_
_
Specialty: tv-multimedia

AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom

Post napisao Korisnik_ » 19 Feb 2025, 23:59

Pise da ima 4 jezgre,da li to znaci da ima vise od jednog procesora,da li je slican kao Pentium Core Duo,slabiji ili bolji? :pivopije: Hvala
Kendo MARKA za TV a KENDA za gumu. :mrgreen:

Korisnik_
_
_

Re: AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom

Post napisao Korisnik_ » 22 Feb 2025, 00:06

Imam problem sa kompjuterom takodje,dize sistem tesko hladan,tek iz visepokusaja,mjenjao HDD,ponovo knstaliro Win 7,mjenjao DD3 memoriju.Cudan mi je polozaj hladnjaka ovog sa kulerom,ima na procesoru jos jedan manji.
Prilog
gigatec.jpg
Kako je moguca ovakva pozicija hladnjaka,stoji ukoso?
gigatech bios.jpg
Sta bi po ovoj poruci trebao podesit u biosu,kompjuter hladan tesko dize sistem i zaglavk se obicno na "Welcome " Win 7

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Re: AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom

Post napisao alexa_pg » 23 Feb 2025, 13:16

Ima li taj računar neki stepen za napajanje?
Po MB provjeri elektroliske kondenzatore.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 24 Feb 2025, 03:50

Mjenjo sam napajnje,neki je kvad u pitanju 600 W,stavio takodje,ovaj tekst se sad ne pojavljuje.Ali se zaglavi ,hladan.Ploca ili procesor,mjenjo sam i memoriju i HDD.

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 24 Feb 2025, 13:45

alexa_pg je napisao:
23 Feb 2025, 13:16
...Po MB provjeri elektroliske kondenzatore.
Slušaj preporuke,... ako si mijenjao box napajanja, onda je možda problem u filtraciji na matičnoj.
Zagrij lokalno (lemilom ili puhalicom-duvaljkom) redom elko po elko na matičnoj pa testiraj.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 24 Feb 2025, 16:32

Hvala vam obadvojici,pogledacu.

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 24 Feb 2025, 22:01

Kod ovakvih problema su uglavnom bili elektrolitski kondenzatori oko samog procesora.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 26 Feb 2025, 00:48

Imo dosta slucajeva,puknu elektroliti al ovde izgledaju dobro,mozda je izduvo sa donje strane i to sam vidjo i teze je primjetit,probacu fenom grijat da vidim,hoce reagovati,Riberi jesi mozda vidio da negdje hladnjak ovako ukoso stoji,nikad ovo nisam vidio,nisam nasao nikakav pdf za plocu Asrock NT3.0/ FSB2,6HHz,uvjek poklapa procesor istina ima na procesoru drugi hladnjak?

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 28 Feb 2025, 16:32

Prvi put ispise opet na displeju "The sistem failed start several time...."zaglavi se nema slike,iskljucim iz struje,ustekam upalim odma startuje i digne sistem,samo da pitam ,da ne treba ipak bios azurirat?Inace kad digme sistem,uopste nije spor,vadio sam procesor usiso prasinu vratio nazad i hladnjak,ima paste na procesoru.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 28 Feb 2025, 19:06

Korisnik_ je napisao:
28 Feb 2025, 16:32
...samo da pitam ,da ne treba ipak bios azurirat?...
Ne treba.
Podesi BIOS na optimalne vrijednosti ili koko već piše kod teba - difoltne vrijednosti i tako ga isprobaj.
Prilikom uključivanja računara u struju, pamti li BIOS datum i vrijme?

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 28 Feb 2025, 19:08

Pamti

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 01 Mar 2025, 10:40

Korisnik_ je napisao:
26 Feb 2025, 00:48
Imo dosta slucajeva,puknu elektroliti al ovde izgledaju dobro,mozda je izduvo sa donje strane i to sam vidjo
To što nešto izgleda dobro ne znači da je ispravno. Izgleda i čovek danas super pa ga sutra nema tako da ti je dijagnostika malo čudna i amaterska posle toliko godina rada. Ako nemaš čime da izmeriš elektrolitske kondenzatore uzmi i stavi potpuno nove umesto tih starih. Viđao sam takve hladnjake mnogo puta u starijim računarima. Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku. Kod mene je situacija takva
da ako im ne rešim problem za maksimalno 3 dana uzimaju uređaj iz servisa i nose kod drugog.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 01 Mar 2025, 19:07

Ribery je napisao:
01 Mar 2025, 10:40
...Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku...
Prije bih ja rekao da mu tu starudiju ne donosi niko već on to nalazi bačeno i onda eksperimetiše sa time.
Sve se bojim da mu je neko donio telefon na popravku koji samo ima 2G mrežu.

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 01 Mar 2025, 21:37

Ribery je napisao:
Korisnik_ je napisao:
26 Feb 2025, 00:48
Imo dosta slucajeva,puknu elektroliti al ovde izgledaju dobro,mozda je izduvo sa donje strane i to sam vidjo
To što nešto izgleda dobro ne znači da je ispravno. Izgleda i čovek danas super pa ga sutra nema tako da ti je dijagnostika malo čudna i amaterska posle toliko godina rada. Ako nemaš čime da izmeriš elektrolitske kondenzatore uzmi i stavi potpuno nove umesto tih starih. Viđao sam takve hladnjake mnogo puta u starijim računarima. Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku. Kod mene je situacija takva
da ako im ne rešim problem za maksimalno 3 dana uzimaju uređaj iz servisa i nose kod drugog.
Vi srbijanci nema te zivaca da cekate :-) salim se kompjuter je moj,mozda cu ga ipak ostaviti ovako za sad,nije strasno sto ga moram dvaput upalit,ako poslje radi odlicno,testiracu ga,ako se bude kocio u toku rada,ona cu trazit te elektrolite.Hvala va ljudi

Korisnik_
_
_

Post napisao Korisnik_ » 12 Mar 2025, 02:34

alexa_pg je napisao: ↑
01 Mar 2025, 19:07

Ribery je napisao: ↑
...Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku...

Prije bih ja rekao da mu tu starudiju ne donosi niko već on to nalazi bačeno i onda eksperimetiše sa time.
Sve se bojim da mu je neko donio telefon na popravku koji samo ima 2G mrežu.

Mobitel je takodje moj,jedan mi prijatelj ostavio davno jos,mislis da ako proradi necu moci mrezu uhvatit ?
Prilog
slika format.jpg
Sta bi moglo biti problem,jedan racunar zumira video zapis preko cjelog ekrana,isto na drugoj slici racunar kvad AMD o kojem se radi u temi ovoj nece da zumira iz 16:9,moze li se negdje podesit format u racunaru da slika bude preko cjelog ekrana?Hvala pozdrav...
slika format1.jpg

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 12 Mar 2025, 08:41

Dali smo ti dovoljno vremena i prostora u ovoj temi.
Zaključavam.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Zaključano

Natrag na “HOBI Servisiranje”