Unapred zahvalan na pomoci...
kako ugraditi VRV sistem
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
bojan nis\
- _

kako ugraditi VRV sistem
Pozdrav svim serviserima, do sada sam ugradjivao split kasetne i kanalske klime, ali me interesuje da li neko ima dokumentaciju ili nesto slicno o vrv sistemu? Imali neka posebna caka oko ugradnje..?
-
Nebojsa_Pazova
- _

Re: kako ugraditi VRV sistem
Tema, tj pitanje ti je super !!! Iznenadjen sam , sto je neko potegao i ovakvu temu .... Bravo !
Ugradnja sistema i nije toliko komplikovana, koliko je komplikovana izrada projektne dokumentacije i izabira uredjaja, spram zeljama i zahtevima prostora (robe) tj kupca !!!
Generalno .... inzinjeri - projektanti - zavrsavaju posao, sve ostalo je fizika, kao kod splitica !!!
...
Pozdrav
Ugradnja sistema i nije toliko komplikovana, koliko je komplikovana izrada projektne dokumentacije i izabira uredjaja, spram zeljama i zahtevima prostora (robe) tj kupca !!!
Generalno .... inzinjeri - projektanti - zavrsavaju posao, sve ostalo je fizika, kao kod splitica !!!
Pozdrav
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
Cao, relativno lako.Ti kao izvodjac radova treba da dovedes stabilan napon tj.poseban vod za uredjaj i da vodis racuna o padovima sto je vise moguce svu ostalu opremu (upravljacke jedinice,kablove) trebaolo bi da obezbedi onaj ko je projektovao.E da i ako si ti taj koji vari i puni sistem treba da znas da je tu pritisak i do 50Psi
susrećao sam se sa VRV sistemom i savjetovao bih kolegi da radi samo po projektnoj dokumentaciji (znači ništa na svoju ruku) varenja ima ko u priči svaki razvod ide preko originalne račve koju moraju poslati uz opremu kao i sve potrebno za instalaciju po specifikaciji i obavezna provjeri instalaciju dušikom(azotom)na 40 bar-i,obavezno vari pod dušikom znači lagano posti dušik da struji kroz cijev koju variš i poslije provjere propusnosti dobro ispuši instalaciju jer ostane dosta šlake koju moraš izbaciti iz cijevi puštanje u pogon tj podešavanje sistema prepusti ovlaštenoj osobi koja je isporučila opremu(oni to i tako i tako uračunaju u cijenu)i oni preuzimaju garancije,tako je bar slučaj sa daikinom i toshibom .
www.toshiba.hr ovdje možeš naći neke informacije
www.toshiba.hr ovdje možeš naći neke informacije
-
bojan nis\
- _

hvala kolegama na pomoci, ali bi voleo da procitam i neku tehnicku dokumentaciju, ako ima gde da se nabavi? posebno kolegi iz Hercegovine, i jos ako je iz Mostara bilo bi super... pozz za swe 
neznam šta te zanima od teh. dokumentacije što se tiče uređaja svaki ima svoju dokumentaciju uz sebe a ako imaš kakav posao sa vrv ja ti mogu poslat br.mobilnog od projektanta koji radi te projekte za daikin i to je to a ti brener u ruke i vari kako sam ti reko ako zapne zovi
30 km južnije od mostara
30 km južnije od mostara
-
bojan nis\
- _

predpostavljao sam da je to otprilike isto .sto se tice azota to radim i sa kanalskim.U svakom slucaju hvala.Ako negde bude problem zvacu UPOMOC
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 15 Odgovori
- 3739 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
19 Mar 2021, 18:15
-